Διπλά μόρια για λίγους «ακρίτες» εκπαιδευτικούς

akrites

Δώδεκα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στην Ήπειρο - Σήμερα θα ανακοινωθούν τα κενά

Παρά το γεγονός ότι η Ήπειρος διαθέτει πολλές απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, μόλις δώδεκα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, δίνουν διπλά μόρια στους υποψηφίους αναπληρωτές νηπιαγωγούς και δασκάλους.

Η εγκύκλιος για τα διπλάσια μόρια εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ακολουθήσουν οι αιτήσεις ενδιαφέροντος για την πρόσληψη στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας οι αιτήσεις - δηλώσεις προτίμησης απομακρυσμένων σχολικών μονάδων θα υποβληθούν έως και τις 5 Σεπτεμβρίου σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας (κλάδοι ΠΕ60 και ΠΕ70) ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (λοιποί καθηγητικοί κλάδοι) αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Τα σχολεία που δίνουν διπλά μόρια στην Ήπειρο είναι: Νηπιαγωγείο Ράμιας στο Νομό Άρτας, Νηπιαγωγεία Διστράτου και Μηλιάς στο Νομό Ιωαννίνων, Δημοτικά Σχολεία Ράμιας, Μηλέων, Μεσόπυργου, Τετράκωμου και Μεσούντας στο Νομό Άρτας και Δημοτικά Σχολεία Βωβούσας, Δίστρατου, Ματσουκίου και Μηλιάς στο Νομό Ιωαννίνων.

Να υπενθυμίσουμε, ότι στη σχετική διάταξη αναφέρεται πως όσοι εκπαιδευτικοί εργαστούν σε απομακρυσμένες περιοχές θα λάβουν διπλή μοριοδότηση, με την υποχρέωση παραμονής εκεί για δύο χρόνια και απαγόρευση μετάθεσης ή απόσπασης.

Πάντως το άνοιγμα των πινάκων δεν θα έχει αναδρομική ισχύ , όπως ζητούσαν οι εκπαιδευτικοί, δηλαδή δεν θα πάρουν μόρια όσοι εργάστηκαν σε παραμεθόριες περιοχές τα 4 προηγούμενα χρόνια αλλά όσοι προσληφθούν φέτος.

Μέχρι τη Δευτέρα το πρώτο κύμα

Πάντως, όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή, σήμερα Παρασκευή, θα ανακοινωθούν τα κενά στην εκπαίδευση τα οποία θα καλυφθούν σε αυτήν τη φάση με αναπληρωτές.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ως τη Δευτέρα θα έχει πάει στα σχολεία το πρώτο κύμα αναπληρωτών και τότε θα έχει και μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση.

Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Σταυρούλας Ξουλίδου, που έκανε λόγο για πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα έχει την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά την εξαίρεση των εκπαιδευτικών που έχει ζητήσει από την αναλογία του ένα προς δέκα στις προσλήψεις.

Πρόσθεσε δε, ότι «αν επιπλέον, η κυβέρνηση καταφέρει να πείσει όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα καταρτιστεί από το υπουργείο άμεσα η σχετική μελέτη και θα γίνει προκήρυξη που θα αφορά 10.000 εκπαιδευτικούς και αυτό θα λύσει όλα τα προβλήματα και τα κενά που παρουσιάζονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Με σημαντικές ελλείψεις τα ολοήμερα

Στο μεταξύ, ελλείψεις εκπαιδευτικών προδικάζει το υπουργείο Παιδείας ότι θα υπάρξουν στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς την επόμενη Πέμπτη, με αποτέλεσμα να εκδώσει εγκύκλιο υποδεικνύοντας προτεραιότητες σχετικά με την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών. Συνολικά, το υπουργείο υπολογίζει ότι θα υπάρξουν περί τα 3.000 κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος ορίζει ότι οι δάσκαλοι θα πρέπει τοποθετούνται για την έναρξη του σχολικού έτους, κατά προτεραιότητα, ως εξής:

• Στο πρωινό πρόγραμμα (από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.) ώστε να στελεχωθούν όλα τα πρωινά τμήματα.

• Τουλάχιστον ένας εκπαιδευτικός στο ολοήμερο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, πλην εκείνων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ). Είναι 1.282 σχολεία, το πρόγραμμα των οποίων αρχίζει στις 7 π.μ. και ολοκληρώνεται στις 4.15 μ.μ.

Παράλληλα, στις σχολικές μονάδες με ΕΑΕΠ, το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει με βάση:

• τις διαθέσιμες ώρες των δασκάλων,

• τις διαθέσιμες ώρες των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (καλλιτεχνικών κ.λπ.).

Με βάση την ίδια εγκύκλιο, προτεραιότητα θα πρέπει να δίνεται στην κάλυψη των αναγκών των μικρότερων τάξεων όσον αφορά το ολοήμερο πρόγραμμα. «Προηγείται η δημιουργία και λειτουργία ολοήμερου τμήματος για τους μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων και, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, δημιουργείται ολοήμερο τμήμα και για τις υπόλοιπες τάξεις. Την εποπτεία-εφημερία του ολοήμερου έχει εκπαιδευτικό που διδάσκει στο/στα ολοήμερο/α τμήμα/τα, συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Σε ό,τι αφορά το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών, αυτό τηρείται χωρίς παρέκκλιση από όλους τους εκπαιδευτικούς, λέει η εγκύκλιος που υπογράφεται από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Πρωϊνά Νέα

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου

                           

Επισκεπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 1214 επισκέπτες και κανένα μέλος

Φιλικά blogspot