Banner Πανω
 
 
 

ΔΚΜ: Το ΤΕΕ τμ. Ηπείρου απαξιώνει τους μηχανικούς και καταρρακώνει το θεσμό

«Αρνούμαστε να είμαστε συμμέτοχοι και “συνένοχοι” σε πρακτικές που υποβαθμίζουν το ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, αλλά και τη νοημοσύνη μας. Θα απέχουμε από τις συνεδριάσεις χωρίς θεματολογία  »
Έντονη είναι η κριτική που άσκησε ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών Γιάννης Τσίγκρος κατά της Διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.
Η παράταξη της ΔΚΜ η οποία είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις περσινές εκλογές του ΤΕΕ, «δε θα παρίσταται σε συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής, στις οποίες θα απουσιάζουν κρίσιμα και καίρια θέματα αρμοδιότητας του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινούμε στις πρακτικές σας και να λειτουργούμε ως συνένοχοι της κυβερνητικής ανυπαρξίας σε όλα τα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής, κάτι που για το Τεχνικό Επιμελητήριο αποτελεί θεσμικό και αδιαπραγμάτευτο ρόλο» τόνισε ο επικεφαλής της, αποδίδοντας στο ΤΕΕ «εξόφθαλμη φιλοκυβερνητική στάση, αντίθετα με τις πάγιες αρχές του Τεχνικού Επιμελητηρίου».
Ιδιαίτερη είναι η έμφαση που δίνει η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών στην πλήρη έλλειψη κάθε ενδιαφέροντος της Διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου που απαρτίζουν «οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ με δεκανίκι την παράταξη της ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ» όπως είπε ο επικεφαλής της και συνέχισε «Μετά από 10 μήνες ακόμη περιμένουμε να δούμε κάποιο ενδιαφέρον ή έστω κάποια παρέμβαση για τα κρίσιμα θέματα της περιοχής μας, αλλά και για τα προβλήματα της καθημερινότητας των συναδέλφων, οι οποίοι βιώνουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες και όλο πιο πολλοί επιδιώκουν τη φυγή τους στο εξωτερικό για εξεύρεση εργασίας και ασφάλειας».
Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίγκρος «Σημαντικά θέματα όπως η εξόρυξη Υδρογονανθράκων στην περιοχή μας, σημαντικές επενδύσεις όπως του βιοαερίου και της βιομάζας, των διοδίων, της οδού Νιάρχου, αλλά και η υποστελέχωση του Πολεοδομικού Γραφείου των Ιωαννίνων με τις δυσλειτουργίες που δημιουργεί, θα έπρεπε να είχαν συζητηθεί και να εκδοθούν προτάσεις για την εξεύρεση όσο το δυνατόν βέλτιστης λύσης, όπως  οφείλουμε ως Τεχνικός Σύμβουλος της πολιτείας. Σε αντίθεση παρατηρούμε μέλη του Προεδρείου της Διοίκησης να προβάλλονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διαλαλώντας θέσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε τρέχοντα θέματα, χωρίς βέβαια αυτές να έχουν καν συζητηθεί στη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος»!
Καταλήγοντας ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών  τόνισε «Πιστεύουμε στον κρίσιμο ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου και το θέλουμε παραγωγικό, χρήσιμο και εξωστρεφές, για να δίνει λύσεις και να οραματίζεται προτάσεις για την ομαλή και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και θα αγωνιστούμε αυτό να το πετύχουμε».

Ο επικεφαλής της ΔΚΜ
Ιωάννης Τσίγκρος
Μέλος της Δ.Ε.του Τ.Ε.Ε./Τ.Η.
Πολιτικός Μηχανικός
Τηλ. 2651023000- 6944426226

 

Επιστολή.

 

 

Προς τον κ. Πρόεδρο της

Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε./Τ.Η.

κ. Ιωάννη Λυκοτραφίτη

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Δυστυχώς παρόλο που αποστείλαμε την επιστολή μας, από την 5/2/2018, για την μη λειτουργία της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΗ για σχεδόν δύο μήνες, θα περιμέναμε από πλευράς σας, μία νέα σύγκλιση της, στην οποία πέραν του ότι θα συζητούσαμε τα άμεσα θέματα της λειτουργίας του Τμήματος, θεωρήσαμε ότι σεβόμενος τον θεσμικό σας ρόλο, τόσο εσείς όσο και οι παρατάξεις που συνδιοικούν το ΤΕΕ/ΤΗ, θα αναδεικνύατε έστω και κάποιο από τα κρίσιμα επίκαιρα θέματα και προβλήματα της περιοχής μας. Αντιθέτως διαπιστώνουμε ότι και πάλι θα κάνουμε για τέταρτη φορά από την αρχή της θητείας σας, προγραμματισμό για τις επόμενες δράσεις .

Συμφωνούμε με τον προγραμματισμό, όταν αυτός βέβαια συνοδεύεται και με το ανάλογο έργο, αλλά δεν επιθυμούμε να αποτελεί το πρόσχημα για να καλύψετε την εξόφθαλμη φιλοκυβερνητική σας στάση, αντίθετα με τις πάγιες αρχές του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Τουλάχιστον ας γινόταν και ένας απολογισμός των πεπραγμένων της σημερινής Διοίκησης αλλά το αποφεύγετε γιατί –καθώς φαίνεται- έχετε σκοπό όχι παραγωγή πραγματικού έργου, θέσεων και παρεμβάσεων από το ΤΕΕ, αλλά αντιθέτως να συνεχίζουμε και στα τρία χρόνια της θητείας σας να προγραμματίζουμε.

Σε μια περίοδο που διαδραματίζονται κρίσιμα θέματα στην περιοχή μας αλλά και στην καθημερινότητα των Μηχανικών, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, θα θέλαμε να μας πουν και οι τρεις παρατάξεις που στηρίζουν τη σημερινή Διοίκηση αν συμφωνούν με την παραπάνω στάση . Στάση που αφορά την απαξίωση των συναδέλφων και την καταρράκωση του θεσμού του Τεχνικού Επιμελητηρίου . Σε τυχόν τέτοια περίπτωση θα τους καλούσαμε να παραιτηθούν από τις θέσεις του Προεδρείου της Διοικούσας, Σε αντίθετη περίπτωση τους θεωρούμε απολύτως συμμέτοχους σε αυτές τις πρακτικές, χωρίς να έχουν κανένα άλλοθι πλέον.

Όπως σας τονίσαμε στην προηγούμενη επιστολή μας θα περιμέναμε να εισάγεται προς συζήτηση κάποιο καίριο θέμα της επικαιρότητας, σε αντίθεση εσείς όμως, προτιμήσατε πάλι να μας περιγελάσετε με τη μορφή δήθεν πέντε θεμάτων, τα οποία μπαίνουν μόνιμα στην ίδια ατζέντα εδώ και δέκα μήνες. Για τους παραπάνω λόγους σεβόμενοι την ψήφο των συναδέλφων, που μας ανέδειξαν ως πρώτη δύναμη, αρνούμαστε να είμαστε συμμέτοχοι και “συνένοχοι” σε τέτοιες πρακτικές που υποβαθμίζουν το ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, αλλά και τη νοημοσύνη μας.

Για τους παραπάνω λόγους σας ενημερώνουμε ότι δεν θα σας ακολουθήσουμε στον κατήφορο που οδηγείτε το Τεχνικό Επιμελητήριο και δε θα παραστούμε σε συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής, στις οποίες θα απουσιάζουν κρίσιμα και καίρια θέματα αρμοδιότητας του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινούμε στις πρακτικές σας και να λειτουργούμε ως συνένοχοι της κυβερνητικής ανυπαρξίας σε όλα τα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής, κάτι που για το Τεχνικό Επιμελητήριο αποτελεί θεσμικό και αδιαπραγμάτευτο ρόλο .

 

Με τιμή

Ο Επικεφαλής της παράταξης

Ιωάννης Τσίγκρος

Πολιτικός Μηχανικός

Μέλος της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Η.

 

 


Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: kapsalisharis@yahoo.gr