Παρεμβάσεις που βελτιώνουν τη λειτουργία της πόλης


Παρεμβάσεις που θα βελτιώνουν συνολικά τη λειτουργία της πόλης των Ιωαννίνων –και κυρίως του κέντρου- με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το δίκτυο των πεζοδρόμων, επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται επί της ουσίας για μια συνολική προσέγγιση που αφορά όχι μόνο στις συνθήκες λειτουργίας των πεζοδρόμων αλλά και του κυκλοφοριακού ιστού της πόλης γύρω απ’ αυτούς (αλλαγές ροών κυκλοφορίας, θέσεις στάθμευσης, άδειες διελεύσεων κ.λ.π).

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο συνάντηση εργασίας μεταξύ των Αντιδημάρχων Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού, Νίκου Γκόλα, Υποδομών και Ενέργειας, Γιάννη Λιόντου και του Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, Χρήστου Πετσινού.

Όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους οι δύο Αντιδήμαρχοι, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται σταδιακά και δοκιμαστικά, παρεμβάσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι σε λιγότερο από δύο μήνες με την πλήρη εφαρμογή τους θα βελτιώσουν αισθητά την εικόνα της πόλης.

«Οι πεζόδρομοι έχουν αλλάξει τη ζωή μας με τα πολλά θετικά που έχουν επιφέρει, αλλά και σίγουρα με κάποιες αρνητικές συνέπειες. Αυτό εξετάζουμε με τις υπηρεσίες και με τη σημερινή μας συνάντηση, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα αρνητικά. Πολύ σύντομα θα έχουμε νέα δεδομένα και τα προβλήματα που έχουμε εντοπίσει με ένα με δύο μήνες θα αντιμετωπιστούν», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού, Νίκος Γκόλας.
 
Ο κ. Γκόλας υπογράμμισε πως οι πεζοδρομήσεις έχουν βελτιώσει αισθητά το επίπεδο ζωής στην πόλη κι έχουν τονώσει τον εμπορικό ιστό, προσθέτοντας ότι αυτό είναι σήμερα το κυρίαρχο και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε ως μείζονα ορισμένα προβλήματα που δημιουργούνται και τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Ενέργειας, Γιάννης Λιόντος, τόνισε πως «η Τεχνική Υπηρεσία έχει προσεγγίσει το θέμα με επιστημονικό τρόπο» και πως «υπάρχουν προτάσεις που θα τις δούμε σε εφαρμογή και πιστεύω πως θα κάνουν τη ζωή όλων μας καλύτερη». 

Να σημειωθεί επίσης, πως βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα ολοκληρώνεται, η διαδικασία κατάρτισης νέας Κανονιστικής Απόφασης που αφορά επιχειρηματικές δραστηριότητες και κυκλοφοριακά ζητήματα επί των πεζοδρόμων.
 
Ένα από τα θέματα που τέθηκαν στη σημερινή συνάντηση εργασίας, ήταν και η αντιμετώπιση των έκτακτων διελεύσεων από τους πεζόδρομους. Αναφερόμενος σε αυτό ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας, Χρήστος Πετσινός, ανέφερε πως όσοι δεν έχουν άδεια διέλευσης και υπάρχει έκτακτο περιστατικό (π.χ. επίσκεψη αρρώστου σε γιατρό, μετακίνηση ηλικιωμένων, φορτοεκφόρτωση κ.λ.π.) θα πρέπει η διέλευση από τον πεζόδρομο να γίνεται με αιτιολογικά. 

Για παράδειγμα επίσκεψη σε γιατρό πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση του γιατρού ή περίπτωση φορτοεκφόρτωσης με άδεια από την Τροχαία. «Δεν θα υπάρχει επιείκεια για τους παραβάτες, αλλά αίτημα έκτακτης διέλευσης όταν υπάρχει αιτιολογία θα το αντιμετωπίζουμε θετικά», δήλωσε ο κ. Πετσινός.

Ο Διοικητής της Τροχαίας υποστήριξε, ερωτηθείς σχετικά, ότι δεν υπάρχει πλέον η παραβατικότητα του αρχικού διαστήματος σε ότι αφορά τη διέλευση από τους πεζόδρομους. Αυτό αποτέλεσε κοινή παραδοχή καθώς συζητήθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης και αποδόθηκε αφενός στην καλή δουλειά που γίνεται από την Τροχαία και αφετέρου στους ίδιους τους πολίτες που εμπεδώνουν πλέον την φιλοσοφία των πεζοδρόμων. 

Τέλος και οι δύο Αντιδήμαρχοι επισήμαναν την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων. 

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου