ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝ/ΦΟΥ ΠΑΛΛΑΣ ΑΡΤΑΣ  
από 21-4-2015 έως 23-4-2015


(Τηλ. 26810-28517)

e-mail: cinepallas@yahoo.gr

 

ΣΗΜΕΡΑ

ΝΥΧΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ (Run All Night)

Δράσης

Ωρα έναρξης : 10.00 (αιθ.1)

ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

http://runallnightmovie.com/                              

 

Πρωταγωνιστούν: Genesis Rodriguez, Liam Neeson, Joel Kinnaman, Vincent D'Onofrio, Ed Harris, Boyd Holbrook, Bruce McGill, Beau Knapp, Holt McCallany, Patricia Kalember, Malcolm Goodwin

Σκηνοθεσία: Jaume Collet-Serra

Σενάριο: Brad Ingelsby

Παραγωγή: Brooklyn Weaver, Michael Tadross, Roy Lee

Μουσική: Junkie XL

Φωτογραφία: Martin Ruhe

Μοντάζ: Craig McKay, Dirk Westervelt

Casting: Amanda Mackey Johnson, Cathy Sandrich

Σχεδιασμός Παραγωγής: Sharon Seymour

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Deborah Jensen

Σκηνικά: Chryss Hionis

Κοστούμια: Catherine Marie Thomas

Διάρκεια: 114'

 

Σε αυτή την περιπέτεια δράσης, ο Λίαμ Νίσον είναι ο βιρτουόζος εκτελεστής του Μπρούκλιν, Τζίμι Κόνλον παλαιότερα γνωστός και ως «νεκροθάφτης». Βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς ο καλύτερός του φίλος και αφεντικό της μαφίας αρχίζει και πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος. Συγχρόνως, ένας επίμονος ντετέκτιβ βρίσκεται στα χνάρια του και ο γιος του, τον οποίο έχει εγκαταλείψει χρόνια πριν, γίνεται στόχος δολοφονίας. Ο Τζίμι, θα πρέπει μέσα σε μία νύχτα να διαλέξει πλευρά.

 

Κορυφαία ταινία δράσης, με μία σκηνή καταδίωξης άξια για το ανθολόγιο του είδους - όλων των εποχών, και ειδικότερα τις εποχές του κινηματογράφου με χρήση ψηφιακών εφέ.

 

Η ταινία ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ γυρίστηκε σε τοποθεσίες της Νέας Υόρκης και των προαστίων της. Αρχικά ήταν να γυριστεί στη γενέτειρά του σεναριογράφου, την Φιλαδέλφεια, όπου έχει το άντρο της η ιταλική μαφία, όμως η παραγωγή αποφάσισε να «ανακαλύψει» τη συνοικία Hell Kitchen, την περιοχή – άντρο της συμμορίας των Ιρλανδών μαφιόζων Westies, τη δεκαετία του '70.

Ο Κολέ Σερά λέει, «Η περιοχή είναι γεμάτη από ιρλανδικές παμπ και διαπίστωσα ότι πολλά από αυτά τα μέρη ήταν δίπλα ή κάτω από τις γραμμές του υπέργειου μετρό. Αυτό αμέσως μου έδωσε μια αίσθηση του τόπου των γυρισμάτων και της δομής της ταινίας. Έτσι, οι γραμμές των τρένων και οι υπόγειες διαβάσεις έγιναν μια αλληγορία για τους συνδέσμους της μαφίας. Όλα και όλοι που είχαν να κάνουν με αυτόν τον κόσμο ήταν κοντά σε κάποια γραμμή του μετρό.»

Η ομάδα παραγωγής αφού είχε επισκεφτεί πολλές ιρλανδικές παμπ στα περίχωρα και στο Yonkers, δημιούργησε την παμπ του Σον, την «Μονή», που είναι και η έδρα της συμμορίας του, χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά μέρη: ένα εξωτερικό σημείο κάτω από τις γραμμές του τρένου στη Λεωφόρο Τζαμάικα, ένα ακόμα εξωτερικό κάτω από τις γραμμές του τρένου στο Woodside, και ένα εσωτερικό στην Bay Ridge, στο Μπρούκλιν.

Και το σπίτι του Τζίμι έπρεπε να έχει σχέση με τις γραμμές του τρένου και γι΄ αυτό ήταν δύσκολο να βρεθεί ένα ιδανικό σημείο. Η Σάρον Σείμουρ, υπεύθυνη σχεδιασμού παραγωγής, κατέληξε να επιλέξει ένα σπίτι που το έκαναν να δείχνει ακόμη μικρότερο από ό, τι στην πραγματικότητα, του οποίου τα παράθυρα της κουζίνας «έβλεπαν» κατευθείαν το τραίνο και η εξωτερική του πλευρά ήταν δίπλα στις γραμμές. Το αποτέλεσμα είναι κλειστοφοβικό, για να αντικατοπτρίζει το τέλος της πορείας και την παρακμή του Τζίμι.

Οι εσωτερικοί χώροι βασίστηκαν σε πραγματικά σπίτια της εργατικής τάξης στις περιοχές Ridgewood, Douglaston και Bellerose. Εκτός από του Μάικ, στα σπίτια όλων των άλλων πρωταγωνιστών κυριαρχεί η φυσική παλέτα χρωμάτων, το τούβλο και το ξύλο και οι ψυχρές αποχρώσεις. Μόνο στο σπίτι του Μάικ τα χρώματα είναι πιο ζεστά, δίνοντας ένα πιο ανθρώπινο και οικογενειακό στοιχείο.

 

ΣΗΜΕΡΑ

WINX CLUB: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ

Παιδική, κινούμενα σχέδια

Ωρα έναρξης : 7.30 (αιθ.2)

ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

http://www.winxclubthemovie.com/en/home

           

 

Με τις φωνές των: Κατερίνα Τσάβαλου, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Κατερίνα Γκίργκις, Άριελ Κωνσταντινίδη, Γιώργος Σκούφης, Θεοδώρα Παπαϊωάννου, Βάσω Κατσικέρου, Χριστέλα Γκιζέλη, Άντρια Ράπτη.

Σκηνοθεσία: Ιγκίνιο Στράφι

Σενάριο: Ιγκίνιο Στράφι

Παραγωγή: Ιγκίνιο Στράφι

Μουσική: Στέφανο Σουιτάλα

Διάρκεια: 87’

 

Οι νεράιδες του Winx Club έρχονται εντόπιες μιας νέας περιπέτειας. Οι ορκισμένες εχθροί τους, οι μάγισσες Trix, ενώνουν δυνάμεις με τη δαιμόνια νύμφη Πολιτέα, και ανακαλύπτουν ότι δεν χρειάζονται πολλά για να νικήσουν τις Winx και να γίνουν ανίκητες. Απλά, να βρουν ένα μαργαριτάρι κρυμμένο στον βυθό του Άπειρου Ωκεανού. Όσο μικρό κι αν είναι αυτό, προσφέρει απίστευτη δύναμη στους κατόχους του.

 

Οι Winx γιορτάζουν τα πρώτα τους δέκα χρόνια με την ταινία Winx Club: Το Μυστήριο του Ωκεανού. Είναι ένας απίστευτος στόχος για μία παραγωγή κινουμένων σχεδίων, ειδικά για μια ιταλική παραγωγή. Είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα και καθώς αναπολώ το πώς ξεκίνησε αυτό το ταξίδι, είναι πολύ συναρπαστικό και ικανοποιητικό να μπορείς να γιορτάσεις αυτή την επέτειο. Μέτα από δύο ταινίες μεγάλου μήκους, έξι τηλεοπτικές σειρές και την επιτυχία των παιχνιδιών και των θεματικών πάρκων, αυτή η τρίτη ταινία είναι μία μοναδική ευκαιρία να γιορτάσουμε την αγάπη του κοινού σε όλο τον κόσμο. Επίσης, είναι μία ευκαιρία να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας παρακολουθεί και μας υποστηρίζει, επιτρέποντας στις Winx να πετάξουν ψηλά και…ακόμα πιο ψηλά!

Από καλλιτεχνική άποψη, η πρώτη ερώτηση που έθεσα στον εαυτό μου όταν σχεδίαζα την ταινία είχε να κάνει με την ιστορία που ήθελα να διηγηθώ στο πανί. Ήθελα πραγματικά αυτή η επέτειος των δέκα χρόνων να είναι ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου των Winx και να λέει μία διαφορετική ιστορία από τις δύο προηγούμενες ταινίες. Ταυτόχρονα, ήθελα να κάνω μία αστεία, θεαματική, καταιγιστική σε δράση ταινία, που να αγκαλιάζει όλα τα συναισθήματα των Μπλουμ, Στέλλα, Φλόρα, Μούσα, Τέκνα και Άισι.

Έτσι, η ταινία προέρχεται από την επιθυμία να διηγηθώ μία υπέρ περιπέτεια των Winx, ένα μοντέρνο παραμύθι που επιτρέπει στις νεράιδες να δείξουν τις καταπληκτικές τους ικανότητες που τις χαρακτηρίζουν, όπως το θάρρος, ο αλτρουισμός και η γλυκύτητα.

Για αυτό επιλέγω τον Απέραντο Ωκεανό ως σκηνικό για τη νέα μας ιστορία. Είναι ένα χρωματιστό και όμορφο μέρος, συναρπαστικό και εύθραυστο μαζί. Ο Απέραντος Ωκεανός είναι προφανώς μια αλληγορία για τους ωκεανούς, που απειλούνται συνεχώς από την αδιαφορία των ανθρώπων, οι οποίοι τους μολύνουν και τους καταστρέφουν χωρίς να αντιλαμβάνονται τη ζημιά που προκαλούν.

ΣΗΜΕΡΑ

ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ 7 (Furious 7)

Δράσης

Ωρα έναρξης : 9.30 (αιθ.2)

ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

http://www.fastandfurious7film.com/ww/

http://www.imdb.com/title/tt2820852/

Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Jason Statham, Paul Walker, Lucas Black, Vin Diesel, Ronda Rousey, Elsa Pataky, Michelle Rodriguez, Kurt Russell, Jordana Brewster, Iggy Azalea, Djimon Hounsou, Nathalie Emmanuel, Tony Jaa

Σκηνοθεσία: James Wan

Σενάριο: Chris Morgan, Gary Scott Thompson

Παραγωγή: Vin Diesel, Michael Fottrell, Neal H. Moritz

Μουσική: Brian Tyler

Φωτογραφία: Stephen F. Windon

Μοντάζ: Leigh Folsom, Boyd Dylan Highsmith, Christian Wagner

Casting : Anne McCarthy, Kellie Roy

Σχεδιασμός Παραγωγής: Bill Brzeski

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Jonathan Carlos, Alan Hook, Desma Murphy, Jay Pelissier

Σκηνικά: Danielle Berman

Κοστούμια: Sanja Milkovic Hays

Διάρκεια: 137'

 

Μετά την τελευταία τους νίκη επί του Όουεν Σόου, ο Ντομινίκ, ο Μπράιαν και η ομάδα τους μπορούν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, όπως και ήθελαν. Όμως, ο Ίαν Σόου, ο μεγάλος αδελφός του Όουεν, αποζητά εκδίκηση για τον θάνατο του αδελφού του, βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο της ομάδα.

 

Ο ξαφνικός θάνατος του Πολ Γουόκερ πάγωσε την παραγωγή και συντάραξε όλους τους συντελεστές, καθώς με τη συνεργασία τους επί δεκαπέντε χρόνια, όλοι τους είχαν γίνει, όντως, μια οικογένεια. Την αρχική συζήτηση περί ακύρωσης της ταινίας διαδέχτηκε η πεποίθηση πως ο Πολ θα ήθελε να ολοκληρωθεί οπότε και ανέλαβαν να βρουν τρόπο να συμπληρώσουν τις υπολειπόμενες σκηνές, έχοντας τη βοήθεια των αδερφών του Πολ, Κέιλεμπ και Κόντι.

 

Το 2001 η ταινία The Fast & The Furious: Οι Μαχητές των Δρόμων έκανε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο την κουλτούρα των πειραγμένων ή άλλως «βελτιωμένων» αυτοκινήτων. Δύο χρόνια αργότερα, ακολούθησε η δεύτερη ταινία, ενώ το 2006 είδαμε την τρίτη, με τίτλο The Fast & The Furious: Tokyo Drift. Το 2009 η τέταρτη ταινία έσπασε κάθε ρεκόρ εισπράξεων κι επέβαλε ακόμα περισσότερα σπιναρίσματα στους δρόμους.

 

Η πέμπτη ταινία του franchise, Fast & Furious 5 Ληστεία στο Ρίο χτύπησε κόκκινο στα ταμεία παγκοσμίως και επιβεβαίωσε πως πρόκειται για μια blockbuster περιπέτεια που μπορεί να γίνει ακόμα πιο συναρπαστική. Πώς; Με την έκτη ταινία της σειράς, όπου όλη η ομάδα επανήλθε, περισσότερο έτοιμη από ποτέ, για την πιο αδρεναλινική περιπέτεια της σειράς, με την ομάδα να επιστρέφει στην κανονική της ζωή...

 

Εκρηκτικές σκηνές δράσης, απίστευτες ταχύτητες, ξέφρενες σκηνές καταδίωξης, τοπία που κόβουν την ανάσα, μεταξύ άλλων, σε Μεξικό, Βραζιλία, Μεγάλη Βρετανία, Κανάριους Νήσους και τώρα σε Αμπού Ντάμπι και Αζερμπαϊτζάν, χιούμορ, συναίσθημα και πανέμορφες γυναίκες δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις ώστε η αδρεναλίνη να χτυπάει, κάθε φορά, κόκκινο! Οι κόντρες δεν είναι πια ένα μετεφηβικό παιχνίδι, το ρίσκο είναι οριακό και για έπαθλο έχει οριστεί το πολυτιμότερο αγαθό: η απόλυτη ελευθερία και μια φυσιολογική ζωή…

Μια από τις πλέον εντυπωσιακές σκηνές της ταινίας είναι η ελεύθερη πτώση αμαξιών από ένα εμπορικό αεροσκάφος C-130, ενώ οι αναμετρήσεις σώμα με σώμα ξεπερνούν κάθε προηγούμενο με την προσθήκη του Τζέισον Στέιθαμ να εκτοξεύει την τεστοστερόνη στα ύψη.

ΣΗΜΕΡΑ

ΣΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ (Shaun the Sheep Movie)

Παιδική, animation

Ωρα έναρξης : 7.30 (αιθ.1)

ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ:

ΣΑΒΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 8.00 (αιθ.1)

 

http://shaunthesheep.com/movie

 

Σκηνοθεσία: Μαρκ Μπάρτον, Ρίτσαρντ Στάρτζακ

Σενάριο: Μαρκ Μπάρτον, Ρίτσαρντ Στάρτζακ, Ρίτσαρντ Κολετζόφσκι

Παραγωγή: Πολ Κέουλι, Τζούλι Λόκχαρτ, Πίτερ Λορντ, Ντέιβιντ Σπρόξτον

Φωτογραφία: Τσαρλς Κόπινγκ, Ντέιβ Αλεξ Ρίντετ

Διάρκεια: 85’

 

 

 

 

Ο Σον είναι ένα έξυπνο, άτακτο πρόβατο, που ζει με το κοπάδι του στη Φάρμα Μόζι Μπότομ και υπό την επίβλεψη του Αγρότη και του Μπίτζερ, ενός καλοπροαίρετου αλλά μη αποτελεσματικού τσοπανόσκυλου. Παρά τις προσπάθειες του Σον, η ζωή στη φάρμα τους έχει δυσκολέψει, κι ο Σον θα καταστρώσει ένα πανούργο σχέδιο: να πάρουν ρεπό. Πρέπει να προσέχετε τι εύχεστε όμως. Σύντομα τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου και οι αταξίες του Σον θα απομακρύνουν τον άμοιρο αγρότη από τη φάρμα του. Με τη βοήθεια του κοπαδιού, ο Σον θα ταξιδέψει στη Μεγάλη Πόλη για να σώσουν τον αγρότη- η αποτυχία δεν είναι επιλογή!

 

 

 

 

 

 

Μετά την τεράστια επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς της Aardman “Σον το Πρόβατο”, η εταιρία αποφάσισε ότι ήταν πια ώρα για μια μεγάλου μήκους ταινία.

Όπως όλοι γνωρίζουμε το stop-motion animation για το οποίο είναι διάσημο η Aardman είναι μια πολύ αργή κι επίπονη διαδικασία, που απαιτεί εξωπραγματική υπομονή. Ο επιτηδευμένος αυτός ρυθμός είναι ίσως το πιο θαυμαστό κομμάτι στη διαδικασία της Aardman.

Ο Γουίλ Μπέκερ, βασικός animator των χαρακτήρων, αναφέρει ότι για την ταινία χρειάστηκε να εργαστούν 20 animators, και 30 μοντελιστές- το συνολικό επιτελείο ήταν 100, που είναι ένας μικρός αριθμός για μια μεγάλου μήκους ταινία.

 

 

Το φιλμ σατιρίζει πανέξυπνα την καθημερινότητα της βρετανικής κοινωνίας γενικά, τις τάσεις της μόδας, τις συμπεριφορές των απλών πολιτών και των ανθρώπων που έχουν κάποια εξουσία, μέσα από τη ζωή ενός άτακτου προβάτου του Σον, το οποίο τι ήθελε; Μια μέρα ρεπό στη φάρμα που ζούσε.

Με αφορμή αυτή τη day-off λοιπόν, ξεκινά μια σειρά από σπαρταριστά γεγονότα και μάλιστα χωρίς λόγια, αλλά μόνο με τους θορύβους της πόλης και τα ακατάληπτα επιφωνήματα ανθρώπων και ζώων, ενώ μέσα από τις περιπέτειες του Σον, μπορεί ο θεατής να αναγνωρίσει τυποποιημένες σκηνές από ταινίες κοινωνικού ή αστυνομικού ενδιαφέροντος, ακόμα και ταινιών-φυλακής.

Η ταινία είναι κατάλληλη για όλους και διασκεδαστική και σ’ αυτό συμβάλλει η απουσία διαλόγων και η εξαιρετική εκφραστικότητα των προσώπων και της γλώσσας του σώματος των ηρώων.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΝΑΡΧΙΑ (Cymbeline)

Αστυνομική

Ωρα έναρξης : 10 (αιθ.1)

http://www.imdb.com/title/tt3093522/

Πρωταγωνιστούν: Ethan Hawke, Ed Harris, Milla Jovovich, John Leguizamo, Penn Badgley, Dakota Johnson, Anton Yelchin, Peter Gerety, Kevin Corrigan

Σκηνοθεσία: Michael Almereyda

Σενάριο: William Shakespeare (θεατρικό έργο), Michael Almereyda

Παραγωγή: Michael Benaroya, Anthony Katagas

Μουσική: David Ludwig

Φωτογραφία: Tim Orr

Μοντάζ: John Scott Cook, Barbara Tulliver

Casting: Jodi Angstreich, Maribeth Fox, Laura Rosenthal

Σχεδιασμός Παραγωγής: Happy Massee

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Marc Benacerraf

Σκηνικά: Michele Munoz

Κοστούμια: Catherine Riley

Διάρκεια: 98'

 

Σε μια εποχή όπου εξουσιάζουν διεφθαρμένοι αστυνομικοί και μια συμμορία μηχανόβιων εμπόρων ναρκωτικών, αναπτύσσεται ο έρωτας της Ιμογκέν και του Ποστούμους. Μια αγάπη, όμως, που έχει αβέβαιο μέλλον, αντίθετη με τις επιταγές αυτών που τους ελέγχουν και τις συνθήκες που απαιτούν αμείλικτη εκδίκηση.

 

Βασιλιάδες. Βασίλισσες. Στρατιώτες. Μηχανόβιοι. Πόλεμος.

 

 

 

Σε αυτή την κινηματογραφική μεταφορά της ΑΝΑΡΧΙΑΣ (CYMBELINE), ο σκηνοθέτης Μάικλ Αλμερέιδα επιχειρεί μια τολμηρή και γεμάτη δράση απόδοση του έργου, διατηρώντας τα πάθη, τα ασαφή κίνητρα και τις βαθιές παρεξηγήσεις του Σαίξπηρ.

Η δράση της ταινίας τοποθετείται σε μια κατεστραμμένη πόλη της σύγχρονης Αμερικής. Ο Κυμβελίνος (Έντ Χάρις), είναι ένας μεγαλέμπορος ναρκωτικών και επικεφαλής μιας συμμορίας μοτοσυκλετιστών, των Μπρίτονς, της οποίας ηγείται με πυγμή, βία και όπλα. Λατρεύει την δελεαστικά ναζιάρα Βασίλισσα, δεύτερη σύζυγό του, την οποία ενσαρκώνει η Μίλα Γιόβοβιτς. Εκείνη είναι και το πρόσωπο κλειδί που θα τον ενθαρρύνει να αγνοήσει την απαίτηση εξόφλησης ενός «φόρου» σε κάποιους διεφθαρμένους αστυνομικούς, υποκινώντας έτσι έναν μοιραίο πόλεμο.

Η Ντακότα Τζόνσον, ενσαρκώνει την Ιμογένη, μια γλυκιά και ευαίσθητη κοπέλα που βιώνει την καταπίεση του πατέρα της. Είναι ερωτευμένη με τον Πόστουμο (Πεν Μπάντζλεϊ), έναν σκοτεινό, όμορφο συμμορίτη σκέιτμπορντερ. Ο πατέρας της, αποδοκιμάζοντας τον έρωτα αυτό, θα τον διώξει από τη συμμορία προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για τον γιο της Βασίλισσας, Κλότεν.

Ο Ίθαν Χοκ, ως Ιάκιμος, ταλανίζει τον Πόστουμο, οδηγώντας τον με μεγάλη ευκολία να ζητήσει από την Ιμογένη να αποδείξει την πίστη της σε εκείνον. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αποπλάνησής της, ο Ιάκιμος μπαίνει στο δωμάτιο της Ιμογένης κρυμμένος στη θήκη ενός μουσικού οργάνου, και απαθανατίζει τον εαυτό του δίπλα στην κοιμισμένη κοπέλα, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα και μια ελιά κάτω από τη χαλαρή αμάνικη μπλούζα της. Όταν θα παρουσιάσει ως στοιχεία της απιστίας της, τη φωτογραφία και ένα βραχιόλι της, θα εξοργίσει τον αντίζηλό του.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

BABADOOK: ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (The Babadook)

Τρόμου

Ωρα έναρξης : 10 (αιθ.2)

http://thebabadook.com/

Πρωταγωνιστούν: Εσι Ντέιβις, Ντάνιελ Χένσολ, Νόα Γουάιζμαν

Σκηνοθεσία: Τζένιφερ Κεντ

Σενάριο: Τζένιφερ Κεντ

Παραγωγή: Κριστίνα Σίτον, Κρίστιαν Μολιέρ

Φωτογραφία: Ραντοσλάβ Λάντζουκ

Μοντάζ: Σάιμον Ντζου

Μουσική: Τζεντ Κερζέλ

Διάρκεια: 93’

 

 

Έξι χρόνια μετά τον βίαιο θάνατο του συζύγου της, η Αμέλια παλεύει να συνετίσει τον εκτός ελέγχου 6χρονο γιο της, Σάμουελ, έναν γιο που της είναι δύσκολο να αγαπήσει. Τα όνειρα του μικρού είναι κατακτημένα από ένα τέρας, το οποίο πιστεύει ότι θα έρθει για να σκοτώσει και τους δύο. Όταν ένα βιβλίο με τίτλο Κύριος Μπαμπαντούκ εμφανίζεται στο σπίτι, ο Σάμουελ είναι πλέον πεπεισμένος ότι αυτός είναι το τέρας που θα έρθει. Αλλά τώρα και η Αμέλια βλέπει περίεργα πράγματα και πλέον πιστεύει ότι όσα έλεγε ο γιος της μπορεί και να είναι η τρομακτική αλήθεια.

 

Είτε είναι σε μία λέξη. Είτε είναι σε ένα βλέμμα. Δεν γλυτώνεις.

 

 

 

Αντλώντας αναφορές από τα κλασικά φιλμ τρόμου του Roman Polanski (Rosemary’s Baby, The Tenant, Repulsion), το Babadook: Οι Σελίδες του Τρόμου, είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που κόβει τη ανάσα από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Jennifer Kent που βασίζεται στη βραβευμένη μικρού μήκους της ίδιας με τίτλο Monster. Η ταινία έκανε πάταγο σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ ταινιών τρόμου και όχι μόνο, με αποκορύφωμα της συμμετοχή της στο διάσημο Sundance Film Festival. Η σκηνοθέτης εκμεταλλεύεται τις ερμηνείες των ηθοποιών, την προσεγμένη σκηνογραφία και τις κατάλληλες φωτιστικές συνθήκες, για να μας εισάγει σε μια μοναδικά αγχωτική και απόκοσμη ατμόσφαιρα.

 

Jennifer Kent – Σενάριο, Σκηνοθεσία :

«Η ιδέα για τον BABADOOΚ δεν μου ήρθε έτσι ξαφνικά. Ξεκίνησε σαν κάτι πρωτόλειο και εξελίχθηκε στην πορεία. Η ταινία μικρού μήκους που έκανα με τίτλο Monster αποτέλεσε το έναυσμα για την πρώτη μεγάλου μήκους μου. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ το τι συμβαίνει, όταν οι άνθρωποι δεν αντιμετωπίζουν κάποια θέματα άμεσα, αλλά είναι συνεχώς αναβλητικοί. Αυτό μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες στον ψυχισμό τους. Τι γίνεται, όταν κάποιος βίωσε ένα τραγικό γεγονός και δεν έχει καμία πρόθεση να το αντιμετωπίσει; Πιστεύω ότι η ταινία ερευνά τέτοιου είδους καταστάσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Amelia καταπιέζει τα συναισθήματά της και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αναπτυχθεί μια αρνητική ενέργεια που φτάνει στο σημείο της αποξένωσης και της αλλοτρίωσης. Αρχίζει σιγά σιγά όλο αυτό να αποκτά έλεγχο πάνω στο μυαλό της.»

 

ΠΡΟΣΕΧΩΣ

 

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

THE AVENGERS: AGE OF ULTRON 3D

 

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ 2015

MAD MAX: FURY LOAD 3D

 

 

 


  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου