Κοντονής: Αναβολή αγώνων τουλάχιστον αυτή την Κυριακή στη Σούπερ Λίγκα

Διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας μόνο και για μια αγωνιστική (θα υπάρξει νέα συνάντηση την επόμενη Τετάρτη) είναι η επίσημη απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή μετά το ραντεβού που είχε πριν από λίγο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

«H απόφαση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για να πατάξουν την βία είναι οριστική και αμετάκλητη. Η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Επιχειρηματικά συμφέροντα που αναπτύσσονται κατά απαράδεκτο τρόπο στον χώρο του αθλητισμού δεν θα τα ανεχθούμε. Έλαβα σήμερα εισηγήσεις της ΕΛ.ΑΣ και της ΔΕΑΒ για το έκρυθμο της κατάστασης. Στην Λεωφόρο από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό αλλά και όσα έγιναν στην συνεδρίαση της Λίγκας διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα. Όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει κορυφαίοι παράγοντες να βιοπραγεί ο ένας στον άλλον», τόνισε ο κ. Κοντονής και συνέχισε:

«Υπό αυτή την έννοια είναι αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή. Είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται τόσες για τις λέσχες φιλάθλων όσο και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Την άλλη Τετάρτη θα τα ξαναπούμε με τις αρχές και θα δούμε τι έκαναν. Αν έχουμε τα ίδια πάλι δεν θα γίνουν αγώνες την μεθεπόμενη Κυριακή. Ελπίζω και εύχομαι όσα συζητήσαμε να υλοποιηθούν. Η κυβέρνηση ό,τι έχει υποσχεθεί θα τα υλοποιήσει. Θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να καταπολεμηθεί η βία. Το νομοθετικό πλαίσιο παρέμβασης της κυβέρνησης σε τέτοια ζητήματα είναι σαθρό και ανύπαρκτο. Θα το ενισχύσουμε για να λυθεί δια παντός το πρόβλημα! Χρειάζεται η συμπαράσταση όλων όσοι λένε ότι συμφωνούν με την Κυβέρνηση. Αυτό λένε όλοι οι εκπρόσωποι ομάδων που συναντήθηκα μαζί τους. Αν τα εννοούν να το κάνουν πράξεις».

Αναφερόμενος στις εκκρεμότητας και στο αυτοδιοίκητο, ο υφυπουργός ανέφερε: 

«Ζητάμε να δρομολογηθούν εξελίξεις. Για παράδειγμα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, δεν θα έχει ολοκληρωθεί την άλλη Τετάρτη. Όμως αν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, μπορούμε να δούμε με κατανόηση το θέμα. Αναμένουμε και για τη μεθεπόμενη αγωνιστική τις εισηγήσεις ΕΛΑΣ και ΔΕΑΒ για να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Η παρέμβαση που κάνουμε σήμερα γίνεται δυνάμει αυτών των εισηγήσεων. Άνευ αυτών το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει. Θα εξαντλήσουμε νομοθετικά όλες τις πιθανότητες. Δεν πιστεύω στις αυτοκαθάρσεις και τις αυτοκριτικές, όταν συνδυάζονται με ανθρώπινες δραστηριότητες που έχουν ως κίνητρο το κέρδος. Οι ομάδες ποδοσφαίρου είναι ανώνυμες εταιρίες και θέλουν το κέρδος. Όσοι περιφρονούσαν τις αποφάσεις της Πολιτείας για το κοινό περί δικαίου αίσθημα για καθαρό πρωτάθλημα, μπορούν να προσαρμοστούν και να κατανοήσουν ότι η ανοχή του ελληνικού εξαντλήθηκε».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κ. Κοντονής είχε αρχικά ανακοινώσει την επ’ αόριστον αναβολή όλων των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, στην συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ΕΠΟ, Super League και Football League, στα γραφεία της ΓΓΑ.

Ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε μέτρα που πρέπει να ληφθούν από ‘δω και πέρα, όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας σε όλα τα γήπεδα και η μετατροπή των συνδέσμων σε λέσχες.

Είχε ξεκαθαρίσει ότι θα υπάρξει αναβολή όλων των αγώνων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα -όχι για συγκεκριμένο διάστημα- αλλά έως ότου διαπιστωθεί ότι θ’ αρχίσουν να τηρούνται οι σχετικές δεσμεύσεις από τις ομάδες, απόφαση από την οποία φαίνεται ότι έκανε «μισό» βήμα πίσω, μετά τις δηλώσεις του έξω από τη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη φετινή σεζόν έχει ήδη διακοπεί δύο φορές το πρωτάθλημα

Η απόφαση έρχεται και στον απόηχο του επεισοδιακού χθεσινού Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, όπου εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς και εκτός ελέγχου καταστάσεις, με αποτέλεσμα τη διακοπή του έπειτα από χτύπημα στο πρόσωπο που δέχθηκε ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Β. Κωνσταντίνου, από άνδρα που φέρεται να ανήκει στην προσωπική φρουρά του προέδρου του Ολυμπιακού.
http://www.kathimerini.gr


  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου