Banner Πανω
 
 
 

Τι δηλώνουν στα Πόθεν Έσχες, οι βουλευτές των Ιωαννίνων !!!

 

Έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής τους κατάστασης για το οικονομικό έτος 2016, χρήσης του 2015, όταν βρισκόμαστε μία «ανάσα» πριν το 2018

Εισοδήματα και λογαριασμούς με πολλά μηδενικά, καταθέσεις, μετοχές και ακίνητα, περιλαμβάνουν τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών της κεντρικής σκηνής, ενώ σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τοπικοί βουλευτές, στους οποίους έγινε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής τους κατάστασης για το οικονομικό έτος 2016, χρήσης του 2015, όταν βρισκόμαστε μία «ανάσα» πριν το 2018.

Πρόκειται για 925 δηλώσεις, οι οποίες υποβλήθηκαν από τον Πρωθυπουργό, τους τέως Πρωθυπουργούς, υπουργούς, υφυπουργούς, εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, τέως υπουργούς και υφυπουργούς, βουλευτές και ευρωβουλευτές νυν και τέως και τους υπευθύνους νυν και τέως των οικονομικών των κομμάτων, ενώ 9 υπόχρεοι δεν υπέβαλαν δήλωση, ως όφειλαν.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας, ο οποίος δεν κατέθεσε δήλωση περιουσιακής κατάστασης και παραπέμπεται στον Εισαγγελέα!

Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε υποβληθεί η προσωρινή, αλλά όχι η οριστική δήλωση.

Για πρώτη φορά στην αρμοδιότητα της Επιτροπής εμπίπτει ο έλεγχος μιας νέας κατηγορίας υπόχρεων, αυτής των Δημάρχων και Περιφερειαρχών.

Είναι σίγουρο ότι οι πολίτες αυτής της χώρας, η πολιτική κατάσταση της οποίας είναι εκρηκτική, όπως και το κοινωνικό κλίμα δε βρήκαν τις απαντήσεις που αναζητούν σε καίρια ζητήματα, μέσω της ανάγνωσης των Πόθεν Έσχες των πολιτικών.

Αντιθέτως, μόνο παρηγοριά δεν αποτελεί το γεγονός ότι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, ακόμη και οι φτωχότεροι έχουν τόσα ώστε να μπορούν να ζήσουν άνετα και τα παιδιά τους, ενώ οι πολιτικοί μας δεν είναι φτωχοί και σίγουρα δεν τους ακουμπά η οικονομική κρίση, σε αντίθεση με ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων, οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της ανέχειας ή κάτω από αυτά.

Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, οι καινοτομίες στο νέο πληροφοριακό σύστημα (στην ιστοσελίδα www.pothen.gr), που φιλοξενείται στη Γ.Γ.Π.Σ. του υπουργείου Οικονομικών, είναι πολλές, τα πλεονεκτήματα των άμεσων διασταυρώσεων αδιαμφισβήτητα και, κατά συνέπεια, ο έλεγχος ήταν αποτελεσματικότερος, αλλά και η γραφειοκρατία μειώνεται, δεδομένου ότι ο υπόχρεος, κατά την ηλεκτρονική υποβολή, μπορεί να αντλεί τα δεδομένα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και ακινήτων (έντυπο Ε9), όπως τηρούνται ηλεκτρονικά.

«Τα θετικά αποτελέσματα θα γίνουν αντιληπτά πλήρως στις επόμενες χρήσεις, καθότι η συγκεκριμένη εφαρμογή, όπως και κάθε ηλεκτρονική εφαρμογή που τίθεται σε παραγωγική λειτουργία για πρώτη φορά, παρουσίασε ορισμένα προβλήματα, κυρίως σε επίπεδο κατανόησης της συμπλήρωσης των πεδίων, γεγονός το οποίο, σε συνδυασμό με την προσφυγή των δικαστικών λειτουργών, δεν επέτρεψε να αναδειχθούν όσο θα έπρεπε τα πλεονεκτήματά της. Σε κάθε περίπτωση, η μετάβαση από την εποχή του χαρτιού στην ηλεκτρονική υποβολή, στην αυτοματοποίηση και, εν τέλει, στον εκσυγχρονισμό, έχει ήδη συντελεστεί και αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Τάσια Χριστοδουλόπουλου.

Οι δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών έχουν αναρτηθεί στο siteτης Βουλής στο link: http://www.hellenicparliament.gr//Organosi - kai - Leitourgia/epitropi - elegxou - ton - oikonomikon - ton - komaton - kai - ton - vouleftwn/Diloseis - Periousiakis - Katastasis2016

Οι βουλευτές των Ιωαννίνων

Στη δημοσιότητα δόθηκαν χθες και τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών που είχαν εκλεγεί στο Νομό Ιωαννίνων.

Για όσους εκλέγονταν επί σειρά ετών, όπως ο Χρήστος Μαντάς και ο Κώστας Τασούλας, η περιουσιακή τους κατάσταση δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες μεταβολές, ενώ για πρώτη φορά δημοσιεύονται και τα στοιχεία των υπολοίπων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων (Μερόπη Τζούφη, ο Γιάννης Στέφος και Γιάννης Καραγιάννης), που απουσίαζαν από την προηγούμενη λίστα.

Αναλυτικά λοιπόν για τους βουλευτές, όπως προκύπτει από την ανάγνωση των Πόθεν Έσχες που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Βουλής, η κατάσταση είναι η ακόλουθη:

Χρήστος Μαντάς: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει για το 2015 εισόδημα 72.448,17 ευρώ και μόλις 0,02 η σύζυγός του, ενώ παράλληλα ο ίδιος εμφανίζεται να κατέχει τρία διαμερίσματα κι ένα η σύζυγός του, μια μονοκατοικία, τρεις βοσκοτόπους, δύο αποθήκες κι ένα πάρκινγκ.

Σε ότι αφορά τις μετοχές ο κ. Μαντάς έχει τέσσερις στην Εθνική Τράπεζα και 272 στην Τράπεζα Ηπείρου, ενώ οι καταθέσεις του είναι 2.895,78 ευρώ και 12,35 της συζύγου του, στις ίδιες Τράπεζες και την Alpha Bank.

Τέλος, έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικών.

Μερόπη Τζούφη: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, η οποία εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2015, δηλώνει για το ίδιο έτος εισόδημα 75.795,67 ευρώ και ο σύζυγός της 37.281,98.

Την ίδια στιγμή, η κα Τζούφη εμφανίζεται να κατέχει δύο μονοκατοικίες και μία ο σύζυγός της, ο οποίος παράλληλα δηλώνει δύο διαμερίσματα, μια αποθήκη, ένα οικόπεδο και δικαίωμα υψούν (αέρας).

Σε ότι αφορά τις μετοχές απέκτησε 272 στην Τράπεζα Ηπείρου, συμμετέχοντας στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ οι καταθέσεις της είναι 112.145,21 ευρώ και 6.827,28 του συζύγου της, στις εξής τράπεζες: Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Τράπεζα Ηπείρου.

Τέλος, έχει στην κατοχή της ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικών και δύο ο σύζυγός της (1.200 και 1.600 κυβικών).

Γιάννης Στέφος: O Γιάννης Στέφος, ο οποίος επίσης είναι νέος βουλευτής, δηλώνει εισόδημα 71.388,46 ευρώ και η σύζυγός του 14.636,92.

Παράλληλα, εμφανίζεται να κατέχει πέντε διαμερίσματα, δύο οικόπεδα κι ένα η σύζυγός του και τρεις βοσκοτόπους. Η σύζυγος του βουλευτή, δηλώνει άλλους δύο, όπως και μια δενδροκαλλιέργεια.

Σε ότι αφορά τις μετοχές, κατέχει 272 στην Τράπεζα Ηπείρου, ενώ οι καταθέσεις του είναι 36.146,27 ευρώ και 71,35 της συζύγου του, στις εξής τράπεζες: Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Τράπεζα Ηπείρου.

Τέλος, έχει στην κατοχή του δυο αυτοκίνητα 2.000 και 2.400 κυβικών και ένα η σύζυγός του, 1.200 κυβικών.

Γιάννης Καραγιάννης: Ο τέταρτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει 74.270,62 ευρώ και η σύζυγός του 22.519,44.

Παράλληλα, εμφανίζεται να κατέχει ένα διαμέρισμα, πέντε η γυναίκα του, όπως και ένα οικόπεδο, ένα βοσκότοπο και δικαίωμα υψούν (αέρας).

Σε ότι αφορά τις μετοχές, κατέχει 103 στην Τράπεζα Ηπείρου ο ίδιος και 15 η σύζυγός του, ενώ οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 17.135,77 ευρώ και 989,16 της συζύγου του, στις εξής τράπεζες: Εθνική, Πειραιώς και Eurobank.

Ο κ. Καραγιάννης, έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών και ένα η σύζυγός του, 1.600 κυβικών.

Τέλος, στη δήλωση αναφέρονται και οι δανειακές υποχρεώσεις της συζύγου του βουλευτή.

Κώστας Τασούλας: Ο μοναδικός βουλευτής της Ν.Δ. δηλώνει για το 2015 εισόδημα 88.213,84 ευρώ, η σύζυγός του 38.646,72, ενώ παράλληλα ο ίδιος εμφανίζεται να κατέχει πέντε διαμερίσματα και μία αποθήκη και η γυναίκα του, τρία διαμερίσματα, δύο αποθήκες, ένα οικόπεδο και δύο επαγγελματικές στέγες.

Σε ότι αφορά τις μετοχές ο κ. Τασούλας διαθέτει μόνο 15 μερίδια στην Τράπεζα Ηπείρου, ενώ η σύζυγός του 102 μετοχές στην Εθνική Τράπεζα. Οι καταθέσεις του, αγγίζουν τα 95.601,8 ευρώ και της συζύγου του, 15.044,31 ευρώ.

Τέλος, ο κ. Τασούλας κατέχει ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών.

Γράφει: Η Βίκυ Κώστα

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΊΝΑ ΝΕΑ


Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: kapsalisharis@yahoo.gr