Banner Πανω
 
 
 

Ζητούνται εξηγήσεις για τα

καύσιμα

 

Περισσότερα ερωτήµατα δηµιούργησε από τις απαντήσεις που έδωσε, η σύσκεψη που πραγµατοποιήθηκε την Τρίτη στην Αθήνα, µε πρωτοβουλία του γενικού γραµµατέα Μεταφορών Θάνου Βούρδα, για το θέµα της λειτουργίας εγκαταστάσεων ανεφοδιασµού καυσίµων των αεροσκαφών στο αεροδρόµιο Ιωαννίνων.

Η αναφορά για την ανάγκη τεκµηρίωσης από τους τοπικούς φορείς του πλάνου και των συµφωνιών που έχουν συναφθεί, για την αξιοποίησή τους τα επόµενα έτη, δεν είναι σαφές σε τι ακριβώς αναφέρεται, όπως και οι επισηµάνσεις για τις υφιστάµενες υποδοµές καυσίµων, οι οποίες κατασκευάστηκαν µε προδιαγραφές του 1992-1993 και δε λειτουργούν από το 2009.
Με δεδοµένο πως είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες ότι η προχθεσινή συνάντηση θα έδινε σαφείς απαντήσεις για το θέµα των καυσίµων, αλλά τώρα το υπουργείο Υποδοµών και Μεταφορών επιστρέφει την µπάλα στο γήπεδο του δήµου και της περιφέρειας, ο δήµαρχος Ιωαννίνων Θωµάς Μπέγκας έστειλε χθες το πρωί επιστολή στους τέσσερις βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας τους να δώσουν διευκρινήσεις σε σύσκεψη που θα οργανωθεί την επόµενη εβδοµάδα.
«Επειδή, µέσω της ανακοίνωσής σας, δεν µπορούµε να διακρίνουµε επακριβώς τα νεότερα δεδοµένα στο θέµα της έλλειψης υποδοµών για τον ανεφοδιασµό των αεροπλάνων, σας καλούµε όπως παραβρεθείτε σε σύσκεψη την οποία θα πραγµατοποιήσει ο δήµος Ιωαννιτών µέσα στην επόµενη εβδοµάδα, και στην οποία θα παρευρίσκεται ο περιφερειάρχης Ηπείρου, ενώ έχουν κληθεί να παραστούν οι δήµαρχοι του Ν. Ιωαννίνων, καθώς και εκπρόσωποι του Επιµελητηρίου Ιωαννίνων και της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, προκειµένου να µας ενηµερώσετε για τις εξελίξεις και να υπάρξει συντονισµός ενόψει της προαναγγελθείσας συνάντησης στο αρµόδιο υπουργείο στο τέλος του µήνα», αναφέρεται, µεταξύ άλλων, στην επιστολή.

ΒΛΕΠΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ
Περισσότερο ξεκάθαρα σε σχέση µε τον κοµψό τρόπο που διατυπώνει ο δήµαρχος Ιωαννιτών την ενόχλησή του για το ότι η προχθεσινή σύσκεψη δεν πρόσθεσε κάτι το νέο στο θέµα των καυσίµων, το κάνει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριµάνης.
Σε συνάντησή του µε το προεδρείο του Παγκοσµίου Συµβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, ο κ. Καχριµάνης αναφέρθηκε αναλυτικά  στα προσκόµµατα που τίθενται κατά καιρούς στην αναβάθµιση του αεροδροµίου Ιωαννίνων, το οποίο, όπως εξήγησε, µπορεί να εξυπηρετήσει σχεδόν ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ελλάδα. Χαρακτήρισε δε επιφανειακές τις δικαιολογίες που επικαλούνται οι αρµόδιοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι επιχειρούν να µετακυλήσουν στους τοπικούς φορείς τις ευθύνες  που απορρέουν από την αποκλειστική αρµοδιότητα διαχείρισης του αερολιµένα. Πρόσθεσε, τέλος, ότι η περιφέρεια Ηπείρου έχει προσφερθεί να καλύψει  και µέρος της δαπάνης που απαιτείται για διάφορες εργασίες (σύστηµα προσγείωσης, συντήρηση δεξαµενών καυσίµων κ.λπ.), αλλά σε καµία περίπτωση δεν µπορεί να υποκαταστήσει την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Το προεδρείο του Παγκοσµίου Συµβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού δήλωσε την αµέριστη υποστήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε οι αρµόδιοι φορείς της Πολιτείας να λάβουν κάθε µέτρο και απόφαση που απαιτείται, προκειµένου να ολοκληρωθούν τα έργα στο αεροδρόµιο και να αποκτήσει πλήρη λειτουργικότητα µε τη δυνατότητα εφοδιασµού των αεροσκαφών µε καύσιµα. Επισήµαναν ιδιαίτερα δε το γεγονός ότι η πραγµατοποίηση πτήσεων από και προς το εξωτερικό, αποτελεί µια µακροχρόνια επιδίωξη των απόδηµων Ηπειρωτών, που διαµένουν κυρίως σε χώρες της Ευρώπης.

Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΠΛΕΥΡΑ
Αισιόδοξος πως µπορεί να βρεθεί λύση για το θέµα της λειτουργίας εγκαταστάσεων ανεφοδιασµού καυσίµων των αεροσκαφών στο αεροδρόµιο Ιωαννίνων, εµφανίστηκε, πάντως, ο πρόεδρος της Οµοσπονδίας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Βασίλης Αλεβιζόπουλος, ο οποίος είχε χθες σειρά επαφών στα Γιάννενα.
Ο κ. Αλεβιζόπουλος χαρακτήρισε δικαιολογηµένη την αποχώρηση της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο τα προηγούµενα χρόνια, καθώς δεν ήταν οικονοµικά συµφέρουσα η δραστηριοποίησή τους στο αεροδρόµιο Ιωαννίνων, ωστόσο σηµείωσε πως τα δεδοµένα είναι εντελώς διαφορετικά σήµερα. Αφού µετέφερε την πρόθεση του περιφερειάρχη να συµβάλει οικονοµικά στην αναγκαία επισκευή των παλιών δεξαµενών και αντλιών, αλλά και την εκτίµηση πως µπορεί να µην εισπραχθεί η υψηλή εγγυητική επιστολή που ίσχυε στο παρελθόν, εκτίµησε πως τους επόµενους δύο µε τρεις µήνες µπορεί να κλείσει το θέµα. Μάλιστα, ανέφερε πως ακόµη κι αν δεν προκύψει ενδιαφέρον από τις ιδιωτικές εταιρείες καυσίµων, µπορούν να γίνουν ενέργειες προς την ΕΚΟ, η οποία είναι υπό κρατικό έλεγχο.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει «δάκτυλος» της Fraport πίσω από την απροθυµία των εταιρειών να αναλάβουν την τροφοδοσία καυσίµων, τόνισε πως δε νοµίζει ότι υπάρχει σκοπιµότητα, χωρίς, ωστόσο, να το αποκλείει. «Δε νοµίζω πως υπάρχει σκοπιµότητα, χωρίς να αποκλείω υπόγειες διαδροµές. Το παιχνίδι είναι ανοιχτό και βρώµικο. Ενδεχοµένως, κάποιες εταιρείες που συνεργάζονται µε τη Fraport, να ήθελαν να κάνουν τις καλές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: kapsalisharis@yahoo.gr