Banner Πανω
 
 
 

Ιερή η προσπάθεια για τη Διεπαγγελματική

 

Τον ρόλο του προασπιστή της ελληνικής κτηνοτροφίας θέλει να διαδραματίσει η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», πρωταγωνιστώντας στη σύσταση της Διεπαγγελματικής οργάνωσης για τη φέτα, αλλά και επιμένοντας να παράγει προϊόντα αποκλειστικά από ελληνικό γάλα

Το μήνυμα της ανάγκης στήριξης της όλης προσπάθειας, χαρακτηρίζοντας την «ιερή», θέλησε να στείλει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιχάλης Παναγιωτάκης, στο πλαίσιο συνάντησής του με τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ και με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από την ημέρα που η «Δωδώνη» έπαψε να είναι μια κρατικοσυνεταιριστική επιχείρηση. «Είμαστε εδώ για να παίξουμε σημαντικό ρόλο στη σύσταση της Διεπαγγελματικής και καλούμε όλους παραγωγούς να συμμετέχουν για προάσπιση των συμφερόντων τους και για τη προάσπιση του χώρου», τόνισε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει πως οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να υλοποιηθεί αυτό που ξεκίνησε εδώ και δύο δεκαετίες περίπου.
Για τη «Δωδώνη» η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων αποκλειστικά από ελληνικό γάλα είναι αδιαπραγμάτευτη, αν και ειδικά σε ότι αφορά την εισκόμιση αγελαδινού γάλακτος υπάρχει ένα γενικότερο έλλειμμα στην αγορά, κάτι που έχει οδηγήσει αρκετές γαλακτοβιομηχανίες να προχωρούν σε εισαγωγές. «Εμείς δε θα πάρουμε ούτε γραμμάριο απ’ έξω», ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους και σημείωσε την ανάγκη να δοθούν κίνητρα για τη στήριξη του έλληνα αγελαδοτρόφου. Η «Δωδώνη» χρησιμοποιεί για την παραγωγή της γάλα από την Ήπειρο σε ποσοστό άνω του 80%, ενώ το υπόλοιπο προέρχεται από κτηνοτρόφους από όμορες περιοχές.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές, τη δεδομένη χρονική περίοδο καταγράφεται μια πτώση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος από 3 έως 5 λεπτά το λίτρο, με τη «Δωδώνη» να συνεχίζει να αγοράζει στην υψηλότερη τιμή έναντι των ανταγωνιστών της. «Εμείς θα είμαστε στο ρετιρέ της νέας τιμολογιακής και οικονομικής κατάστασης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και ευχαρίστησε τους παραγωγούς για τη στήριξή τους. «Οι κτηνοτρόφοι έχουν απολαύσει κοντά μας τόσα χρόνια ασφάλεια και σχέση εταιρείας και παραγωγών, που διέπεται από ειλικρίνεια, αξιοπιστία, αξιοπρέπεια και από μια γνώση των νέων τεχνικών και τεχνολογιών όσων αφορά παραγωγή γάλακτος», υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας πως έχει αποκατασταθεί και ο χρόνος αποπληρωμής, με όλους τους παραγωγούς να πληρώνονται εντός διμήνου.

ΕΞΑΓΩΓΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
Χωρίς να εγκαταλείπει την προσπάθειά της να είναι κυρίαρχος της ελληνικής αγοράς, η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αύξηση των πωλήσεων στο εξωτερικό, στο άνοιγμα νέων αγορών και στην παραγωγή νέων προϊόντων, πολλά εκ των οποίων είναι διαμορφωμένα με βάση τις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών άλλων χωρών.
Μάλιστα, ο κ. Παναγιωτάκης και ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας Γιάννης Κεΐσογλου παρουσίασαν ένα από αυτά τα προϊόντα, το Crumbled Feta Cheese, για την παραγωγή του οποίου απαιτήθηκε μια νέα επένδυση της τάξης του 1,5 εκ. ευρώ.
«Οι εξαγωγές είναι το μεγάλο στοίχημα. Για εμάς, όλος ο πλανήτης είναι εν δυνάμει πελάτης», σημείωσε ο κ. Παναγιωτάκης και πρόσθεσε πως η φέτα είναι το ισχυρό χαρτί της «Δωδώνη», καθώς αποτελεί ένα ιδιαίτερα δυνατό και αναγνωρίσιμο brand.
Κάνοντας έναν απολογισμό της 5ετίας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος εστίασε στο ότι αυξήθηκαν κατά 30% οι θέσεις εργασίας κατά 8-10% το παραγωγικό της δυναμικό, ενώ οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 15 εκ. ευρώ και υπάρχει ακόμη διαθέσιμο ποσό από το προηγούμενο επιδοτούμενο πρόγραμμα.
«Πιστοί παραγωγοί, ανθρώπινο δυναμικό και πιστοί καταναλωτές είναι οι τρεις πυλώνες για την επιτυχή πορεία μας αυτά τα πέντε χρόνια», ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: kapsalisharis@yahoo.gr