Banner Πανω
 
 
 

Από γυναίκα σε γυναίκα η προεδρία

 

«Άρωμα γυναίκας» θα συνεχίσει να έχει η προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, καθώς η Μαρία Νάκα θα είναι αυτή που θα διαδεχθεί την Αναστασία Γιογλή από την 1η Ιανουαρίου, που ξεκινά η τετραετής θητεία του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Η εκλογή της Μ. Νάκα έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, έστω κι αν αυτά δεν κυριάρχησαν στον προεκλογικό αγώνα, ούτε η ίδια θέλησε να τα αναδείξει στις πρώτες της δηλώσεις, καθώς μετά από πολλά χρόνια εκλέγεται πρόεδρος, που δεν προέρχεται από τον αποκαλούμενο προοδευτικό χώρο.
Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, καθώς μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχαν αναρτηθεί τα επίσημα από την Εφορευτική Επιτροπή, σε σύνολο 416 εγγεγραμμένων ψήφισαν 353 δικηγόροι, εκ των οποίων οι 181 επέλεξαν τη Μαρία Νάκα και οι 131 τον Παναγιώτη Θεοδώρου, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 26 λευκά και 15 άκυρα ψηφοδέλτια.
Από την παράταξη της Μ. Νάκα εκλέγονται στο νέο Δ.Σ. οι Αλέξανδρος Κατσάνος (190), Μάριος Γιαννέτας (163), Θεόδωρος Τριανταφύλλου (140) και Κλεοπάτρα Μητρογιάννη (124), από την «Αυτοδύναμη Πρωτοπορία» του Π. Θεοδώρου η Ανδρονίκη Πανταζή (152), Παναγιώτης Ζάκκας (145) και Χριστίνα Τσέτσου (120), και από την «Ανεξάρτητη Κίνηση Δικηγόρων» οι Παναγιώτης Σακκάς (236), Αγγέλα Τζοβάρα (129) και Αποστόλης Υφαντής (122).
Δεν εξελέγησαν οι Γεώργιος Τσαούσης (115), Ειρήνη Νατσίκου (91), Σπυρίδων Δριγκόπουλος (85), Βασιλική Τσούνη (72), Νικόλαος Καραμάνης (71), Γεώργιος Κωνσταντής (71), Δημήτριος Τάτσης (71), Αγγελική Αγγέλη (63), Μαρία Τσιόγκα (54), Χαρίκλεια Κιτσιλή (50) και Όλγα Τσουμάνη (43).
 Στο νέο Δ.Σ. δε θα βρίσκεται ούτε ο Π. Θεοδώρου, βάσει της διάταξης του νέου κώδικα περί δικηγόρων, με τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο Μαρία Νάκα να κάνει λόγο για μια ατυχή διάταξη και δηλώνοντας την εκτίμησή της στο πρόσωπό του. «Δυστυχώς, ο νέος κώδικας που εφαρμόζεται για δεύτερη φορά, ατυχώς περιέχει αυτή τη διάταξη, που οδηγεί τον μη επιτυχόντα υποψήφιο πρόεδρο εκτός Δ.Σ. Όπως δεσμευτήκαμε και με τις θέσεις μας, θα διεκδικήσουμε την τροποποίηση τέτοιων διατάξεων, που είναι άκρως αντιδημοκρατικές, αντισυλλογικές και οι οποίες θα οδηγήσουν σιγά σιγά στην απόλυτη απαξίωση των συλλόγων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στις πρώτες της δηλώσεις, η κ. Νάκα δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη που οι συνάδελφοί της την τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και ενθουσιασμένη διότι εξέλεξαν δέκα καλούς και άξιους συναδέλφους συμβούλους.
«Μαζί με το νέο Δ.Σ. μπορούμε και θα αγωνιστούμε θεσμικά για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συναδέλφων, επαγγελματικά, επιστημονικά και ανθρώπινα. Θα αγωνιστούμε για να λειτουργήσουν δημοκρατικά και συλλογικά όλα τα όργανα του συλλόγου, για να στηριχθούν οι νέοι συνάδελφοι, για να αποκτήσει ο δικηγόρος τον θεσμικό ρόλο που του πρέπει στην αλυσίδα της δικαιοσύνης, δίπλα στον πολίτη και δίπλα στην κοινωνία. Μαζί με τους υπόλοιπους συλλόγους, θα αξιώσουμε θεσμικά τη βελτίωση των μεγάλων ζητημάτων που έχουν πλήξει τους δικηγόρους όλης της χώρας, το ασφαλιστικό, τον ΦΠΑ, τη μείωση της ύλης, την παρεμπόδιση του πολίτη να ζητήσει δικαστική προστασία. Μεγάλη μας αγωνία είναι να αισθανθούν οι νέοι συνάδελφοι ότι έχουν ανθρώπινη και επιστημονική υποστήριξη από τον σύλλογό τους . Όραμά μας να ανακτήσουμε την ενότητα στον σύλλογο, τη συναδελφικότητα, τον αλληλοσεβασμό που έχουν πληγωθεί βαθιά τα τελευταία χρόνια της κρίσης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, και κάλεσε όλους τους συναδέλφους της να εμπιστευτούν και να συστρατευτούν με το νέο διοικητικό συμβούλιο για έναν σύλλογο πιο ανθρώπινο, πιο δραστήριο επιστημονικά, πιο επαρκή επαγγελματικά για όλα τα μέλη του.
Σε ερώτηση για τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις συνθήκες που επικρατούν στο Δικαστικό Μέγαρο, η κ. Νάκα τόνισε πως το κτίριο έχει σοβαρά προβλήματα, κυρίως ως προς την ασφάλεια, την έλλειψη ακροατηρίων και ενός χώρου για τους δικηγόρους, ενώ πρόσθεσε πως και οι υγειονομικοί χώροι θέλουν βελτίωση. Αναγνώρισε, ωστόσο, τις προσπάθειες που έγιναν και από τα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια. «Κάθε συμβούλιο έβαλε το λιθαράκι του και έδωσε λύσεις. Δεν μπορείς να τα λύσεις όλα σε μια θητεία. Δεν ήταν έτσι το κτίριο. Όλοι πάλεψαν», κατέληξε.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: kapsalisharis@yahoo.gr