Banner Πανω
 
 
 

«Χ» στο λαθρεμπόριο, με ένα υπερσύγχρονο scanner

 

Αυτοκινούμενο σύστημα X-RAY, απέκτησε το τελωνείο της Κακαβιάς.

Ένα νέο υπερσύγχρονο scanner X-RAY εγκαινίασε το πρωί της Δευτέρας στο τελωνείο της Κακαβιάς ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γεώργιος Πιτσιλής.

Το αυτοκινούμενο σύστημα, μπορεί να «διαβάζει» με μεγάλη ταχύτητα, ευκολία και ακρίβεια το περιεχόμενο ενός φορτηγού ή ενός κοντέινερ και να εντοπίζει το λαθραίο φορτίο.

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα μηχανήματα X-RAYS, που παρέλαβε η ΑΑΔΕ στα τέλη του καλοκαιριού, μαζί με αυτά για τα τελωνεία των Κήπων, του Α΄ Θεσσαλονίκης και του Γ΄ Πειραιά.

Με την εγκατάσταση αυτών των μηχανημάτων, μπορεί να εξαλειφθεί ή να περιορισθεί το λαθρεμπόριο τσιγάρων, η διακίνηση ναρκωτικών και άλλων επικίνδυνων προϊόντων για τη δημόσια ασφάλεια.

Όπως δήλωσε ο κος Πιτσιλής, «με τη λειτουργία του συγκεκριμένου μηχανήματος, επιχειρούμε - και πιστεύω ότι το επιτυγχάνουμε - να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο την Κακαβιά, που αποτελεί ένα από τα πλέον κρίσιμα σημεία - για πολλούς λόγους, τους οποίους όλοι καταλαβαίνετε και γνωρίζετε.

Με την κατάλληλη εκπαίδευση, τα στελέχη της τελωνειακής υπηρεσίας θα είναι σε θέση να εντοπίζουν ακόμα ευκολότερα προϊόντα, που επιχειρείται να μπουν ή να φύγουν λαθραία από τη χώρα μας.

Επιπλέον, εγκρίθηκε με ταχύτατους ρυθμούς η χρηματοδότηση για επιπλέον 12 μηχανήματα, ώστε να βελτιώνεται διαρκώς το οπλοστάσιό μας για τους ελέγχους.

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των τελωνείων με προσωπικό, δίνεται ξεκάθαρη προτεραιότητα στη στελέχωση της συνοριογραμμής του Βορρά, ενώ συνεχίζουν την ήδη πολύ επιτυχημένη δουλειά τους τα μεικτά κλιμάκια στον Προμαχώνα και το Ορμένιο».

Επίδειξη της λειτουργίας του

Αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων, που έγινε από τον Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα έγινε επίδειξη της λειτουργίας του μηχανήματος και ακολούθησε μία σύντομη τοποθέτηση της διευθύντριας του τελωνείου Μαρίας Καρανίκα.

«Εμείς αυτό που θέλουμε, είναι οι επιτυχίες μας να κάνουν θόρυβο και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Οι επιτυχίες αποτελούν το αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης προϊόντων, όπως όμως και για την διευκόλυνση του νόμιμου εμπορίου. Η θωράκιση των συνόρων αποτελεί κύριο μέλημα των υπηρεσιών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι βουλευτές Ιωαννίνων Γ. Στέφος και Γ. Καραγιάννης αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενίσχυση των μέσων και του εξοπλισμού των τελωνείων της χώρας, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Γ. Μητροκώστα μετέφερε τη διαρκή υποστήριξη της Περιφέρειας στην ενίσχυση των υποδομών.

Οι κτιριακές υποδομές ωστόσο δε βρίσκονται εδώ και χρόνια στην καλύτερη κατάσταση με το Δήμαρχο Πωγωνίου Κ. Καψάλη να τονίζει πως θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να υλοποιηθούν παρεμβάσεις βελτίωσης των κτιριακών υποδομών στην Κακαβιά.

«Η εικόνα αυτή δεν μας τιμά ως ένα τελωνείο εισόδου στην Ευρώπη και αυτό θέσαμε ως αίτημα στον κ. Πιτσιλή», τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως εκτός από την θωράκιση των συνόρων με επιπλέον μέσα όπως το συγκεκριμένο θα πρέπει να ενισχυθούν και τα μέτρα που εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στους κατοίκους.

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΊΝΑ ΝΕΑ


Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: kapsalisharis@yahoo.gr