Banner Πανω
 
 
 

Κώστας Τασούλας στη Βουλή: «Το Σκοπιανό και το 4ο Μνημόνιο η αποκορύφωση της τεράστιας ζημιάς για τη χώρα»

 

Τις βαρύτατες εθνικές και οικονομικές επιπτώσεις για τη χώρα και το λαό που επιφέρουν η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό και το 4ο Μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επεσήμανε σε ομιλία του στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ.Κώστας Τασούλας. Πέραν του ότι υπογράμμισε πως με το 4ο Μνημόνιο κάθε συνταξιούχος χάνει μία έως τρεις συντάξεις και κάθε χαμηλόμισθος χάνει ένα μηνιάτικο έθεσε, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ.Τσακαλώτου που υπέγραψε πρόσφατα τη σχετική απόφαση το γεγονός της απαράδεκτης αύξησης των διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Ο κ.Τασούλας αναφέρθηκε και στο σχέδιο της συμφωνίας για το Σκοπιανό καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι επιτρέπει τη διατήρηση του οχήματος του αλυτρωτισμού και του επεκτατισμού στα Βόρεια σύνορά μας.

Η ομιλία του κ.Τασούλα έχει ως εξής:

 

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η χρονική σύμπτωση της συζήτησης για το μεσοπρόθεσμο και η εξέλιξη του Σκοπιανού ζητήματος για πολλούς μπορεί να είναι τυχαία, μπορεί να είναι μια υπαγωγή σε συνωμοτικές θεωρίες συγκάλυψης των οικονομικών επιπτώσεων του μεσοπρόθεσμου.

Όμως, θεωρώ προσωπικά ότι είναι μια διαδοχική απόδειξη του βαρύτατου κόστους που πληρώνει η χώρα μας από τη σημερινή Κυβέρνηση, ένα κόστος που φτάνει στην αποκορύφωσή του την οικονομική και δυστυχώς στην αποκορύφωσή του και την εθνική, κάτι το οποίο θα περίμενε κανείς να είχε αποτραπεί.

Παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή την αποκορύφωση του τιμήματος των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο οικονομικό και το εθνικό πεδίο. Εξηγούμαι. Το μεσοπρόθεσμο είναι ο εκτελεστικός βραχίων του συμπληρωματικού μνημονίου. Το ότι κάθε συνταξιούχος από 1/1/2019 θα χάσει μία έως τρεις συντάξεις και κάθε χαμηλόμισθος θα χάσει ένα μηνιάτικο, από τον συνδυασμό της μείωσης των συντάξεων και της πτώσης του αφορολογήτου, είναι η αποκορύφωση του κόστους του ότι κυβερνάτε τη χώρα.

Στον νομό Ιωαννίνων τα διόδια -ως απόρροια του συμπληρωματικού μνημονίου και της κοροϊδίας του ΣΥΡΙΖΑ που προεκλογικά το 2014 έλεγε ότι τάχα θα καταργήσει τα διόδια- διαμορφώνονται στο Μαλακάσι στα 2,4 ευρώ από 2,1 ευρώ, στο Δροσοχώρι στα 2 ευρώ από 1,2 ευρώ και στην Τύρια στα 3,4 ευρώ από 2,1 ευρώ. Πρόκειται για αύξηση 70% μόνο σε έναν νομό, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε προεκλογικά ότι θα τα καταργήσει.

Το οικονομικό κόστος μου θυμίζει την άποψη του Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν, ο οποίος έγραψε ένα σπουδαίο βιβλίο μετά τη νίκη του Μιτεράν και έγραψε σε αυτό το βιβλίο με τίτλο «Δύο Γάλλοι στους τρεις», κύριε συνάδελφε εκ Φλωρίνης που με παρακολουθείτε περινούστατος, το εξής: «Εκεί που η πειθώ, η πειστικότητα, αποτυγχάνει, έρχεται ως παρηγοριά η εμπειρία να παίξει τον ρόλο της πειθούς».

Σήμερα ο ελληνικός λαός βιώνει την εμπειρία η οποία υποκαθιστά τη χαμένη πειστικότητα των εκλογών του 2015 και έχετε καταφέρει αυτός ο λαός, που με θυμό και άχτι και όχι περίσκεψη και εκτίμηση σας έφερε στην εξουσία, να νοιώθει στη θέση του θυμού παραίτηση, η μελαγχολία, η απάθεια, η αποστασιοποίηση.
 

Στο εθνικό ζήτημα έχουμε το εξής πρόβλημα: Ασχοληθήκατε με το θέμα το Μακεδονικό, το θέμα το Σκοπιανό και παίρνετε σήμερα συγχαρητήρια από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, που αρνείται να πάρει θέση στις τουρκικές προκλήσεις, από Αμερικανούς γερουσιαστές, απ’ όλους. Παίρνετε συγχαρητήρια, εσείς, η Κυβέρνηση της Αριστεράς!

Και θυμίζω στην Κυβέρνηση της Αριστεράς, που παριστάνει την ηρωική, ότι στις 18 Αυγούστου του 1950 ο αμερικανικός παράγων στην Ελλάδα εξανάγκασε σε παραίτηση τον Πρωθυπουργό Πλαστήρα επειδή απαίτησε από την Κυβέρνηση του Βελιγραδίου και από το Ομόσπονδο κράτος των Σκοπίων να κάνει δήλωση ότι δεν αναγνωρίζει «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα.

Οι Αμερικάνοι το 1950 έριχναν κυβερνήσεις όταν τους χάλαγες το χατίρι. Οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ σήμερα συγχαίρουν τον ΣΥΡΙΖΑ που τους κάνει τα χατίρια στο θέμα το Σκοπιανό. Για να καταλάβετε τι συμφωνία συνάψατε, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων είπε ότι «με τη συμφωνία αυτή αναγνωρίζεται το δικαίωμά μας να λεγόμαστε «Μακεδόνες» και να διατηρήσουμε τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα».

Ο μακεδονισμός είναι το όχημα, όχι απλώς του αλυτρωτισμού, αλλά του επεκτατισμού. Διατηρείτε αυτό το όχημα ολοζώντανο με τη συμφωνία και όλες τις δυνάμεις που έχετε για να πιέσετε τα Σκόπια σε θεογνωσία, όλες τις δυνατότητες τις δίνετε νωρίτερα και όλες τις υποχρεώσεις των Σκοπίων τις αφήνετε με μια υποσχετική για το μέλλον, νομίζοντας ότι ο ΟΗΕ ή το Δικαστήριο της Χάγης θα επιβάλλει στα Σκόπια θεογνωσία.

Το 1950 ο Βαν Φλιτ έριξε τον Πλαστήρα. Το 2018 ή το 2019 ο ελληνικός λαός θα ρίξει αυτούς οι οποίοι σήμερα δέχονται συγχαρητήρια από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ».


 


Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: kapsalisharis@yahoo.gr