Banner Πανω
 
 
 

Ομπρέλες στη θέση των

αυθαίρετων κατασκευών

 

Τάξη στην αταξία στις πλατείες και κοινοχρήστους χώρους της Άρτας θα επιχειρήσει να βάλει ο δήμος, στοχεύοντας στην απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών και στην αλλαγή της εικόνας που παρουσιάζουν σήμερα.

Το δημοτικό συμβούλιο, στην τελευταία του συνεδρίαση, αποφάσισε να διαθέσει 150.000 ευρώ για την προμήθεια ομπρελών, που θα τοποθετηθούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη των τεσσάρων από τις πέντε παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, καθώς καταψήφισε η παράταξη Στασινού, ενώ οι παρατάξεις της κας Κιτσαντά και του κ. Παπαϊωάννου ψήφισαν υπέρ των ομπρελών, αλλά ζήτησαν το κόστος να μετακυλιστεί στους καταστηματάρχες.
 «Πρώτιστο μέλημά μας ήταν και παραμένει η ίση αντιμετώπιση όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και να υπάρξουν ελεύθεροι δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι για τους πολίτες. Από τα καταστήματα, εκείνα που δεν ήταν σύμφωνα με την κανονιστική διάταξη που ομόφωνα ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2016 ήταν ένα πολύ μικρό ποσοστό, κάτω του 10%, το οποίο είχε αυθαίρετες κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους. Προφανώς και δεν είναι λύση να επιβαρύνουμε με πρόστιμα τους καταστηματάρχες, αλλά στόχος μας είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και βεβαίως να λειτουργούν σύννομα», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
ΕΠΤΑ ΝΕΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
Δαπάνες ύψους 200.000 ευρώ για την κατασκευή νέων παιδικών χαρών σε Εργατικές Κατοικίες, Γλυκόριζο, Λιμίνη, Αμμότοπο, Πολύδροσο, Χανόπουλο και Γαβριά ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσιρογιάννης, ο δήμος Αρταίων έχει πιστοποιήσει 21 παιδικές χαρές και στόχος είναι να υπάρξουν συνολικά 44 παιδικές χαρές με άδειες και προδιαγραφές ασφάλειας. Επίσης, σχεδιάζεται η δημιουργία μιας παιδικής χαράς στο Παραποτάμιο Πάρκο, μιας στην πλατεία Καραϊσκάκη, μιας στο αναψυκτήριο δίπλα στη Διώνη και μιας παιδικής χαράς για ΑμεΑ.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να κηρυχθούν απαλλοτριωτέες εκτάσεις συνολικού εμβαδού 30 στρεμμάτων για την κατασκευή της νέας γέφυρας του ποταμού Αράχθου στο ύψος του Τριγώνου, πίσω από τη φοιτητική εστία. Το κόστος των απαλλοτριώσεων για τα εντός και εκτός σχεδίου οικόπεδα ανέρχεται στις 800.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται, ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί όραμα και βασικό στόχο της δημοτικής αρχής και έχει ενταχθεί από τις αρχές του 2017 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) με συνολικό προϋπολογισμό 6.5 εκ. ευρώ.
Επιπλέον, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να τοποθετήσει πλαστικά κολωνάκια σε δρόμους με μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Κολωνάκια θα μπουν στις οδούς Πραμάντων, 3/40 Σύνταγμα Ευζώνων, Τζουμέρκων, Ορλάνδου, Παλαιολογίνης, Δρυόπων, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κουτελιδαίων και Αυξεντίου.
Παράλληλα εγκρίθηκε η μελέτη για την αντικατάσταση της στέγης στον 1ο Παιδικό Σταθμό, καθώς και η μελέτη της μετατροπής του Πνευματικού Κέντρου Κωστακιών σε παιδικό σταθμό.
Τέλος, αποφασίστηκε η επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, καθώς και η διάθεση δαπάνης για τη συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας έκθεσης με θέμα «Νεώτερη κεραμική από την Άρτα, 16ος -20ος αιώνας».

Στα 90.000 ευρώ το φετινό πρόγραμμα τουριστικής προβολής
Εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου Αρταίων, το οποίο για τη φετινή χρονιά ανέρχεται σε 90.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους.
Μεταξύ των δράσεων που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν, είναι η συμμετοχή του δήμου σε εκθέσεις τουρισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό, η δημιουργία ιστοσελίδας τουριστικού προϊόντος, η διοργάνωση fam trips με δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες, καθώς και η δημιουργία θεματικών βίντεο. Θα δημιουργηθούν συνολικά 9 βίντεο με θέματα τη φύση και τα αξιοθέατα, τα μνημεία της Άρτας, τις εκδηλώσεις κ.ά.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: kapsalisharis@yahoo.gr