Banner Πανω
 
 
 

Από φυσικό αέριο έως υδροπλάνα.

 

Μια σειρά σημαντικών θεμάτων, που αφορούν τις υποδομές, τις μεταφορές, καθώς και την τουριστική και αγροτική ανάπτυξη της Άρτας, έθεσε ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης κατά τη συνάντηση, που διοργανώθηκε με την παρουσία τριών υπουργών της κυβέρνησης, μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, περιφερειακών και τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών και φορέων με θέμα την πρόσβαση και την συνδεσιμότητα μεταφορών.

Ο κ. Τσιρογιάννης στάθηκε στους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής, όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη να έρθει στην Ήπειρο το φυσικό αέριο και ο σιδηρόδρομος και αναφέρθηκε στις κινήσεις του δήμου για την δημιουργία ενός αναπτυξιακού προγράμματος για την προστασία και ανάδειξη του Αμβρακικού Κόλπου. Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεση για την κατασκευή υδατοδρομίου στην Κορωνησία, με στόχο την προσέλκυση υδροπλάνων, που θα ενισχύσει και το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή.
Επιπλέον, έκανε αναφορά στην αλλαγή, που έχει επιφέρει η λειτουργία της Ιόνιας Οδού σε όλο το φάσμα της οικονομίας στην Άρτα, ενώ έθεσε την ανάγκη για μείωση της τιμής των διοδίων επί του οδικού άξονα, καθώς η μετακίνηση είναι ιδιαίτερα ακριβή. Αίτημα του δήμου είναι, επίσης, η εκτέλεση συγκεκριμένων αντιπλημμυρικών έργων πέριξ της Ιόνιας, καθώς έχουν ήδη παρατηρηθεί έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές του δήμου Αρταίων, ενώ ο κ. Τσιρογιάννης έθεσε την ανάγκη κατασκευής κυκλικού κόμβου και της απαραίτητης παράκαμψης στην περιοχή του Αμμοτόπου, ώστε να μη διοχετεύεται η κίνηση των αυτοκινήτων μέσα από το χωριό.
Σε ό,τι αφορά τον ποταμό Άραχθο, υπογράμμισε το σοβαρό πρόβλημα, που έχει προκύψει με την οριοθέτηση, ζητώντας άμεση επίλυση, καθώς και να δεσμευθούν οι πόροι για τα αντιπλημμυρικά έργα, τα έργα γεφύρωσης και την ανάπλαση των παραποτάμιων εκτάσεων. Τέλος, ζήτησε από τα υπουργεία χρηματοδότηση των έργων ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων, που οδηγούν σε πτηνό-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και αγροτικές καλλιέργειες, και αναφέρθηκε στην ανάγκη της συνέχισης των εγγειοβελτιωτικών έργων, που θα ενισχύσουν το εισόδημα των αγροτών και εν γένει τον πρωτογενή τομέα.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις της δημοτικής αρχής σε όλα τα γυμνάσια και στα λύκεια του δήμου Αρταίων, στο πλαίσιο του «Διαλόγου με την εκπαίδευση», που έχει ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ακούστηκαν πολλές και σημαντικές απόψεις και προτάσεις για κάθε σχολείο ξεχωριστά, ενώ επιλύθηκαν και δρομολογήθηκαν τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας, με στόχο να καταστεί ακόμη καλύτερη η καθημερινότητα στο κάθε σχολείο και οι μαθητές με τους καθηγητές να απολαμβάνουν των καλύτερων δυνατών υποδομών.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, τα τελευταία χρόνια ο δήμος Αρταίων έχει διαθέσει πάνω από 1.500.000 ευρώ για τη συντήρηση και τη λειτουργία των σχολείων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε τεχνικές παρεμβάσεις, σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Παράλληλα, έχουν αντικατασταθεί και εκσυγχρονιστεί τα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλα τα  λύκεια  και επόμενος στόχος είναι η διαμόρφωση όλων των αύλειων χώρων στα σχολεία με ειδικό τάπητα, ώστε τα παιδιά να αθλούνται με ασφάλεια, η εκτέλεση ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών και εργασιών πυρασφάλειας.
Τις επόμενες ημέρες ο διάλογος με την σχολική κοινότητα θα συνεχιστεί στα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς, με στόχο να επιλυθούν τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται και να ακουστούν όλες οι απόψεις για την βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας κάθε σχολείου.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: kapsalisharis@yahoo.gr