Banner Πανω
 
 
 

Ημερίδα με θέμα ασφάλεια των παραμεθόριων περιοχών

Τη Δευτέρα 13/3/2017 οι Oμοσπονδίες Αδελφοτήτων

Πωγωνίου ,Κονιτσας,Μουργκανας και Άνω Καλαμα διοργάνωσαν στην Αθήνα Ημερίδα με θέμα φύλαξη συνόρων των ακριτικών μας περιοχών.

Την ίδια ώρα τη ειρωνεία στην Αρετή,στο Μαζαράκι και στο Ριαχοβο Πωγωνίου είχαμε κρούσματα διαρρήξεων σε αρκετά σπίτια και μάλιστα μέρα μεσημέρι.

Το ιδιο συνέβει και στην Καστάνιανη Πωγωνιου επανειλημμένα τις προηγούμενες μέρες.

Στην Ημερίδα παρέστη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη Κος Αναγνωστάκης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατία  Κος Τασούλας και πλήθος πολιτικού κόσμου.

Ο κος Αναγνωστακης ούτε λιγο ούτε πολύ αναφέρθηκε στις στρατιές αστυνομικών που υπάρχουν στην περιοχή μας. Προφανώς μιλούσε για την εγγεγραμμένη δυναμη στα χαρτιά και τα κιτάπια του Υπουργείου γιατί στην πραγματικότητα μετά απο μεταθέσεις και αποσπάσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν,δεν έχουν μείνει ουτε οι μισοί.Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, οι εναπομείναντες αστυνομικοί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την φύλαξη των κατοίκων των ακριτικών περιοχών μας, αλλά και για να κρατούν όσο το δυνατό ψηλότερα το αίσθημα ασφάλειας στους ήρωες μόνιμους κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών.

Ο κος Τασουλας ζήτησε συγνωμη για τα λάθη που έκανε στο παρελθόν η Νέα Δημοκρατία με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η περιοχή μας.

Ε ΚΑΙ ; Αναγνωρίζουμε την μεταμέλεια,αλλά αυτό δεν διορθώνει τίποτα...

Τα τελευταία χρόνια βλεπουμε την αφαιμαξη και έγκαταληψη της περιοχής μας.

 

Όπως:

Κάκιστο οδικό δίκτυο,που θα έπρεπε να είναι η βιτρίνα της χώρας μας γενικότερα...

Στρατός κατα μήκος των συνόρων ανύπαρκτος,και ας έχουμε πάρει μπόλικες υποσχέσεις για επαναφορά και επάνδρωση όλων των κλεισμένων φυλακίων του στρατού σχεδόν από όλες τις πολιτικές παρατάξεις.

Ανεπαρκές κέντρο υγείας στο Δελβινάκι περιβαλλόμενο ομως απο περίσσεια αγάπη και φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού,που δίνουν όλη τους την δύναμη,όλα τους τα ψυχικά αποθέματα, για να εξυπηρετούν τους εναπομείναντες κατοίκους της περιοχής.

Προσπάθεια να κλείσουν τμήματα συνοριακής φύλαξης,υψίστης σημασίας!!!ψυχολογικής αλλά και προσφοράς σε θέματα ασφάλειας της περιοχής.

Κλείσιμο του Ειρηνοδικείου και της ΔΟΥ Δελβινακιου,με αποτέλεσμα την μέγιστη ταλαιπωρία των κατοίκων αλλά και την απογύμνωση της πρώην Ιστορικής Πρωτεύουσας του Πωγωνίου.

Προσπάθεια να κλείσει η παιδική μέριμνα στην Πωγωνιανή,μια δομή που μαζί με την Κιβωτό του Κόσμου έχουν αναζωογονήσει το ακριτικό χωριό της Πωγωνιανής.

Εγκαταληψη και πώληση ή κλείσιμο της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας στο Κεφαλόβρυσο,που σε τελική φάση εάν είχε κάτι που μπορούσε να καυχηθεί το Πωγώνι ήταν αυτό το συγκεκριμένο εργοστάσιο της Μεταλλουργικής που πρόσφερε θέσεις εργασίας αλλά και ελπίδας στην περιοχή

Φυσικά υπήρξαν και προσπάθειες να κλείσουν,ακόμη και κάποια σχολεία της περιοχής μας, και προσπάθεια ένταξης στον Ο.Α.Ε.Ε. μικρών επιχειρήσεων σε χωριά ελαχίστων κατοίκων,που αντί να τους επιδοτεί το κράτος που κρατούν τα σύνορα της χώρας μας με την παραμονή τους στα ακριτικά χωριά,με τον τρόπο αυτό τους σκοτώνει οικονομικά αλλά και ψυχικά...

Προφανώς ολα αυτά ειναι δώρο των κυβερνήσεων τουλάχιστον των 20 τελευταίων ετών σαν χαριστική βολή για το ήδη εγκαταλελειμένο Πωγωνι,και που δεν γνωρίζουμε ακόμη με σιγουριά ποιό θα είναι το μέλλον του σαν ακριτική περιοχή.

Σίγουρα η πολιτικοί μας δεν έχουν νιώσει στο πετσί τους τον ψυχικό βιασμό που νιώθουν οι λιγοστοί κάτοικοι του Πωγωνιου την νύχτα ακούγοντας έναν θόρυβο στην πόρτα τους.

Σίγουρα δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει αποκοπή παιδικών αναμνήσεων για έναν τόπο. (Κανένας γονιός δεν τολμά να αφήσει τα παιδιά του να επισκεφτούν και να μείνουν στο χωριό με τον παππού και την γιαγιά λόγω των όσων έχουμε γράψει παραπάνω)

Πριν λιγο καιρο μας ήρθε και ένα νέο δώρο που ονομάζεται δασικοί χάρτες, για την προστασία της δημόσιας περιουσίας. Με τόση προχειρότητα ομως που αποτέλεσμα έχει υφαρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας,αλλά με νόμιμο τρόπο όμως...

Ολα αυτά μας κανουν να αναρωτιόμαστε· ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ;

Το χειρότερο όλων όμως ειναι ότι στην αίθουσα της Πανηπειρωτικης Συνομοσπονδίας Ελλάδος όπου έγινε και η σχετική ημερίδα—Εκδήλωση,πρός έκπληξή μας ο Κος Μαρτσεκης πρόεδρος των αδελφοτήτων Κονιτσης επανέφερε το αρχειοθετημένο θέμα της Ε.Ο.Ζ. Στην περιοχή μας

Ευτυχώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις απο το κοινό και ιδιαίτερα απο τον Κο Κωνσταντίνο Κωνή Αντιπρόεδρο Α΄ της Π.Σ.Ε και τον Κο Γιωργο Τσαβίδη μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστάνιανης Πωγωνίου. Απο εμάς τους τοπικούς άρχοντες;...Σιγή ιχθύος;

 

                  Με τιμή

          ΔΗΜΗΤΡΗΣ  Σ. ΝΤΟΤΗΣ

    Επικεφαλής Μείζωνος Αντιπολίτευσης Δήμου Πωγωνιου


Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: kapsalisharis@yahoo.gr