Ενημερώθηκαν οι παρόντες στην Εκδήλωση απόδημοι για το Κτηματολόγιο.
Για ακόμη μια φορά η Πανπωγωνισιακή Ομοσπονδία μπροστάρης στα τοπικά θέματα.Με την διοργάνωση μιας ενημερωτικής Ημερίδας ή Εκδήλωσης για το Κτηματολόγιο, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Σ.Ε. προσπάθησε να δώσει απαντήσεις σε όλους εκείνους τους απόδημους που παρευρέθησαν.Φυσικά αξίζουν και συγχαρητήρια στο Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για την παραχώρηση της αίθουσας Εκδηλώσεων που διαθέτει στην οδό Κλεισθένους 15 στην πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα,βοηθώντας με τον τρόπο αυτό στην προσπάθεια υλοποίησης της Ενημερωτικής Εκδήλωσης που είχε σχέση με την ασφαλή ενημέρωση των απόδημων.Απόδημοι που η αγωνία τους είναι μεγάλη με τα περιουσιακά τους στοιχεία και την τύχη τους,στην άμοιρη και εγκατελειμένη περιοχή μας το Πωγώνι.Βέβαια θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερώσεις που πιστεύω θα ολοκληρώσουν την εικόνα των υποχρεώσεών μας στο Κτηματολόγιο.
Αναλυτικά το άρθρο.
Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με τη δημιουργία του Εθνικού Κτηματολογίου παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αθήνα η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου.

Εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας πραγματοποίησε αναλυτική και πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ιδιοκτησίας και έδωσε εμπεριστατωμένες απαντήσεις στις απορίες των παρευρισκομένων, που αφορούσαν μεταξύ άλλων τα έγγραφα νομιμοποίησης των δηλούντων, τους τίτλους και τα έγγραφα που θεμελιώνουν τα δικαιώματα ανάλογα με την αιτία κτήσεώς τους, τα έγγραφα νομιμοποίησης των δηλούντων και τη διαδικασία εντοπισμού των ιδιοκτησιών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόριος Άρμπιρος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Γαλίτσης και Στυλιανός Κουκουλάρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κων/νος Γιαννάκος, το Δ.Σ. και τα μέλη της Ομοσπονδίας και πλήθος κόσμου.
