"Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία την

Σύγχρονη Εποχή". Ημερίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος


Με ιδιαίτερη βαρύτητα, επίκαιρα αιχμηρή, αντικειμενικά, με επιστημονική οπτική, παρουσιάστηκε από το ιστορικό Ηπειρώτικο “Βήμα” της μεγάλης Ηπειρώτικης αποδημίας , της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, η σημαντική ημερίδα με τίτλο: "Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία την Σύγχρονη Εποχή".

Η επίδειξη ενδιαφέροντος της ΠΣΕ για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα με προβολή και επεξεργασία του θέματος, ιστορικά συνδέεται με την διαχρονική συνέπεια της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Μια Ηπειρώτικη συνέχεια, συνέπεια, και ενεργή συμβολή στις εξελίξεις, που αφορούν την Ήπειρο τους Ηπειρώτες, την μεγάλη Ηπειρωτική αποδημία και την πατρίδα γενικότερα.

Το κοινωνικά πολιτιστικό από το 1937 αναγνωρισμένο βαρύ “Βήμα” της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με προσδιορισμένη έδρα ειδικευμένων εισηγητών, μετά από ενδελεχή εξέταση και επεξεργασία της αρμόδιας επιτροπής του Αποδήμου Ελληνισμού και Βόρειο Ηπειρώτικου, παρουσίασε σε ένα απαιτητικό και με ανησυχίες κοινό, την σημερινή διάσταση του θέματος, Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία.

Μια εντατικά σχεδιασμένη και συντονισμένη παρουσίαση, αναλύσαμε και διυλίσαμε κυριολεκτικά με προτάσεις, αυτό το πολύπτυχο θέμα, από γεωπολιτική, πολιτική, διπλωματική, κοινωνική, ανθρωπιστική, πολιτιστική και δημοσιογραφική πτυχή.

Ας σημειωθεί ότι, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος για το συγκεκριμένο σύνθετο επίκαιρο θέμα, με γνώμονα την περεταίρω επεξεργασία, με ενδεχόμενο προγραμματισμό σε δεύτερο επίπεδο, δημιούργησε πλαίσιο επαφών με όλα τα επίσημα Εθνικά Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά κέντρα.

Εισηγητές :
· Κωνσταντίνος Φίλης Διδάκτωρ Διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστήμιου, με θέμα ''Ευρωπαϊκή Προοπτική της Αλβανίας – Γεωπολιτική Βαλκανική Επισκόπηση''.
· Σταύρος Λυγερός Δημοσιογράφος Συγγραφέας, Ερευνητής, με θέμα ''Οι σχέσεις Ελλάδος Αλβανίας και η ΕΕΜ''.
· Αλέξανδρος Μαλλιάς Πρέσβης επί τιμή Πρώην Πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Τίρανα, Σκόπια, με θέμα ''Ελλάδα – Αλβανία : Κοιτάζοντας στο μέλλον''.
· Βαγγέλης Ντούλες Πρόεδρος, Βουλευτής Κ.Ε.Α.Δ- ΟΜΟΝΟΙΑ, με θέμα ''Η σημερινή κατάσταση στην Αλβανία, η ΕΕΜ και η οικονομική της ανάπτυξη''.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων, πολλών Κοινωνικών Οργανώσεων και ηπειρώτικων αποδημικών οργανώσεων της Αττικής.
Την εκδήλωση προλόγισε με την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Δόσης, ενώ τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της ΠΣΕ, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.
Μέλη του Προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, πλαισίωσαν ενεργά με την καταλυτική τους βοήθεια, την γραμματεία της εκδήλωσης και την ομαλή ροή της διαδικασίας.
Η παρουσίαση του θέματος εξετάστηκε από την έδρα των προαναφερόμενων επιλεγμένων εισηγητών, με ισόποσο χρονικό περιθώριο 15λεπτα και αντίστοιχη κατανομή ενοτήτων επεξεργασίας.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με απαντήσεις των εισηγητών, σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.
Η ΠΣΕ κατέγραψε την όλη διαδικασία της ημερίδας, με σκοπό την δημιουργία ενός Φακέλου με τα δεδομένα της δομημένα, έτσι ώστε να κατατεθούν- παραδοθούν προς τους άμεσα εμπλεκομένους οργανισμούς και φορείς.

 

 

 

 

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου