Banner Πανω
 
 
 

 

Η  Υφυπουργός  Οικονομικών Κατερίνα Στεργίου-Παπανάτσιου, προκαλώντας και προσβάλλοντας το σύνολο των Ηπειρωτών, απέκλεισε από το νέο δορισμένο Δ.Σ. του Ζαππείου Μεγάρου, τον εκπρόσωπο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

 


Το Ζάππειον Μέγαρον αποτελεί ιστορική κληρονομιά στον Ελληνικό Πολιτισμό, έργο των Ηπειρωτών Εθνικών Ευεργετών Ευαγγελή και Κωνσταντίνου Ζάππα, που είχαν το όραμα της αναγεννήσεως του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος και αφιέρωσσν τη ζωή του στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και του πανελληνισμού.  Για τον σκοπό αυτό συνέστησαν την Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, που διαχειρίζεται και το Ζάππειο Μέγαρο και ορίζεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Καταστατικό και τους Νόμους της Πολιτείας από το Υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα στα Διοικητικά Συμβούλια της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, διαχρονικά και εθιμικά, συμμετέχει και εκπρόσωπος της οργανωμένης Ηπειρώτικης αποδημίας, ύστερα από πρόταση της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Μία διαδικασία που σεβάστηκαν και τήρησαν όλοι οι εκάστοτε Υπουργοί Οικονομικών μέχρι πρόσφατα, τιμώντας έτσι την Ηπειρώτικη ευποιία και τον ηπειρώτικο ευεργετισμό και αναγνωρίζοντας παράλληλα την προσφορά των Ηπειρωτών και την προσφορά των ηπειρώτικων συλλογικών οργανώσεων και εν προκειμένου την προσφορά της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στον Πολιτισμό, την Παράδοση, τον Ευεργετισμό, τον Ολυμπισμό και τον Εθελοντισμό.
Πρόσφατα με απόφαση της αρμόδιας Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Στεργίου- Παπανάτσου διορίστηκε νέο Δ.Σ. στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (Ζάππειο Μέγαρο), στην σύνθεση του οποίου, δεν συμμετέχει ο προταθείς από το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, για πρώτη φορά στα χρονικά της λειτουργίας του, παρότι τηρήθηκαν όλες οι σχετικές διαδικασίες που προέβλεπε η σχετική εγκύκλιος-πρόσκληση. Προφανώς η Υφυπουργός των Οικονομικών εξέλαβε το Ζάππειο Μέγαρο ως προσωπικό της φέουδο και όρισε νέο Δ.Σ. κατά το δοκούν και με ανθρώπους της αρέσκειας της, προκαλώντας και προσβάλλοντας έτσι με την πράξη της αυτή, το σύνολο των Ηπειρωτών και υποτιμώντας παράλληλα την διαχρονικά τεράστια προσπάθεια και προσφορά της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Μάλιστα η Υφυπουργός, συνεχίζει μετά το ατόπημα της αυτό να προσβάλλει τους Ηπειρώτες, επικαλούμενη ότι στο νέο Δ.Σ. υπάρχουν Ηπειρώτες, αλλά ποιοί; Κάποιοι της επιλογής της, που εκπροσωπούν και εκφράζουν τα άτομα τους και μόνο αυτά.
Καθίσταται έτσι υπό αμφισβήτηση οι όποιες αποφάσεις  του νέου Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων γιατί η σύνθεση του νέου Δ.Σ. δεν είναι σύννομη.
Καλούνται οι Ηπειρώτες: Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, να επιληφθούν του θέματος, αποκαταστήσουν την νομιμότητα και ακυρώσουν την πράξη διορισμού του νέου Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, ζητώντας έτσι και για λογαριασμό της Υφυπουργού τους,  συγγνώμη, για την προσβολή που υπέστησαν οι Ηπειρώτες και αποκαθιστώντας το κύρος της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...