Δήλωση- καταγγελία του προέδρου της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ» για την προκλητική και τραμπούκικη στάση μελών της Χρυσής Αυγής στις σημερινές εκδηλώσεις που έγιναν στο Σούλι

 Δήλωση- καταγγελία του προέδρου της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ» για την προκλητική και τραμπούκικη στάση μελών της Χρυσής Αυγής στις σημερινές εκδηλώσεις που έγιναν στο Σούλι

 

 
 
Δήλωση- καταγγελία του προέδρου της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ» και μέλους του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Λάμπρου Τόκα
 
Ως πρόεδρος της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ» και μέλος του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, θα ήθελα να καταγγείλω στην κοινή γνώμη την προκλητική και τραμπούκικη στάση μελών της Χρυσής Αυγής στις σημερινές εκδηλώσεις που έγιναν στο Σούλι για το Ολοκαύτωμα στο Κούγκι και τη μνήμη των Σουλιωτών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία.

Συγκεκριμένα, ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής, άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν τον Ταμία της Αδελφότητάς μας Κωστή Τόκκα, επειδή μοίραζε δωρεάν στο κοινό την εφημερίδα του Συλλόγου μας με τίτλο «Ηρωϊκό Σούλι», που είχε ως πρώτο θέμα τον τίτλο «Προσβολή στη μνήμη των Σουλιωτών η παρουσία νεοναζί στις γιορτές Σουλίου».

Ακολουθώντας μάλιστα το παράδειγμα των φασιστών που έκαιγαν τα βιβλία, έσκισαν προκλητικά την εφημερίδα που είχαν πάρει και την πέταξαν στο έδαφος.

 
Θα ήθελα επίσης να καταγγείλω ως απαράδεκτη και τη στάση που τήρησε η ομάδα αστυνομικών δυνάμεων στις εκδηλώσεις, που αρχικά προτίμησε το ρόλο θεατή και στην καλύτερη των περιπτώσεων, φάνηκε υπερβολικά ανεκτική απέναντι στην ομάδα των μελών της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, στο αίτημα του Κ. Τόκα να τον προστατεύσουν από τους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών, ο επικεφαλής της αστυνομικών δυνάμεων του υπέδειξε .να σταματήσει να μοιράζει την εφημερίδα!

 

Μόλις πληροφορήθηκα το περιστατικό, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στις εκδηλώσεις και αφού διαμαρτυρήθηκα, τον ρώτησα: «Με ποιο σκεπτικό απαγορεύσατε στον ταμία μας να μοιράζει εφημερίδα»; Η απάντηση που μου έδωσε ήταν  πως «δεν υπήρξε τέτοια εντολή»! Όταν στη συνέχεια τον ρώτησα αν μπορεί ο ταμίας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη διανομή της εφημερίδας, χωρίς κίνδυνο από τους χρυσαυγίτες, μου απάντησε: «Για λόγους τάξης, δεν μπορεί να μοιράζει την εφημερίδα»!!! Δηλαδή, με απλά λόγια παραδέχτηκε ότι απαγόρευσε τη διανομής της εφημερίδας της Αδελφότητάς μας, με τη διαφορά ότι αντί για τη λέξη «απαγορεύεται» χρησιμοποίησε τη λέξη «δεν επιτρέπεται»! Όχι Γιάννης, Γιαννάκης, όπως λέει και ο λαός μας.
 

            Τα σημερινά γεγονότα, δικαιώνουν την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδαπου- με βάση και τις ασχήμιες στις οποίες είχαν επιδοθεί στις περσινές εκδηλώσεις οι χρυσαυγίτες-  είχε ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις γιορτές του Σουλίου. Άραγε θα βγάλουν κάποια διδάγματα οι διοργανωτές, από τη προκλητική στάση που τηρούν- εσκεμμένα- οι ιθύνοντες της Χρυσής Αυγής;


Λάμπρος Τόκας.
Πρόεδρος της Αδελφότητας Αποδήμων Αθηνών  ''Το Ηρωϊκό Σούλι''.
Μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

 


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου