Banner Πανω
 
 
 

Φωτό: Σε μουσικοχορευτική πανδαισία, αναδείχθηκε η εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ''Ένα τραγούδι για την Ήπειρο'', την Δευτέρα το βράδυ 14 Ιουλίου 2014, στο θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης.

Σε μουσικοχορευτική πανδαισία, αναδείχθηκε η εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ''Ένα τραγούδι για την Ήπειρο'', την Δευτέρα το βράδυ 14 Ιουλίου 2014, στο θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης.

 

Με κυκλωτικούς χορούς, αργά μέσα στη νύχτα, ολοκληρώθηκε η μεγάλη εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας «Ένα τραγούδι για την Ήπειρο» στο Θέατρο Πέτρας.

Με τους αληθινούς πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, τους ξενιτεμένους Ηπειρώτες, τους φίλους της Ηπείρου και της ζώσας παράδοσης που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της Π.Σ.Ε, να έχουν πάρει από νωρίς τη σκυτάλη στη μεγάλη μουσικοχορευτική σκυταλοδρομία, εκπέμποντας με χορούς της μακράς διάρκειας πολύτιμα μηνύματα ανάτασης και έγερσης, σε τόσο δύσκολους καιρούς.

Σε καιρούς που μπορούμε να πορευτούμε όλοι μαζί, σαν κρίκοι στην ίδια αδιάσπαστη αλυσίδα, όπως στους χορούς μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε μαγικά, με τρεις εξαίρετους δεξιοτέχνες του κλαρίνου και τις κομπανίες τους, όλους μαζί στη σκηνή, στο εμβληματικό ξεκίνημα κάθε Ηπειρώτικης σύναξης το μοιρολόι. Η εναλλαγή των δεξιοτεχνών, η διαδοχική εναλλαγή των ρόλων μεταξύ τους προοιώνισαν με τον πιο υποσχετικό τρόπο ό,τι ακολούθησε σε αυτή.

Μια πλειάδα κομπανιών, δεξιοτεχνών, ομίλων και ερμηνευτών ανταποκρίθηκαν εθελοντικά στο κάλεσμα της Πανηπειρωτικής, ερμηνεύοντας τον ανθό της Ηπειρώτικης Μουσικής Παράδοσης.

Ο Νίκος και ο Κώστας Φιλιππίδης, οι κομπανίες του Θοδωρή Γεωργόπουλου και του Τάσου Μαγκλάρα, ο Αντώνης Κυρίτσης, ο Κώστας Λεοντίδης και ο Κώστας Μάντζιος, η Παραδοσιακή Χορωδία και το Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού της Π.Σ.Ε., το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» και το πολυφωνικό της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, η Ντίνα Αλεξοπούλου, ο Τάσος Κατωπόδης, ο Θωμάς Κυρίτσης, οι χορευτικοί όμιλοι των Συλλόγων Ηπειρωτών Πετρούπολης, Θριασίου Πεδίου και της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, , ήταν όλοι εκεί, μετατρέποντας το «Ένα Τραγούδι για την Ήπειρο» σε μια μουσικοχορευτική πανδαισία.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος βράβευσε το σύνολο των συμμετεχόντων ενώ βράβευσε ιδιαίτερα τον Δήμο Πετρούπολης για την πολύχρονη στήριξη του έργου της Πανηπειρωτικής με τη γενναιόδωρη φιλοξενία των εκδηλώσεών της.

Στο χαιρετισμό από μέρους της Πανηπειρωτικής, ο  Σωτήρης Κολιούσης, πλαισιωμένος από τα μέλη του Δ.Σ. που συνέβαλαν ουσιαστικά στη διοργάνωση, εστίασε στη σχέση της Παράδοσης με τους συλλογικούς αγώνες, αναδεικνύοντας τον οραματικό χαρακτήρα της, αναφερόμενος σε πάγια αιτήματα της Ηπειρώτικης Αποδημίας και τις επίκαιρες πρωτοβουλίες και δράσεις της Π.Σ.Ε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Αντώνης Μπέζας, ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Σωματείων  Αγγελική Σκοτίδα και πολλοί άλλοι.

Η μεγάλη εκδήλωση «Ένα Τραγούδι για την Ήπειρο» ήταν μια εκδήλωση στήριξης της ίδιας της Πανηπειρωτικής, του έργου και της δράσης της που γίνονται σήμερα πιο απαραίτητα.

Στην εποχή της κρίσης που όλο και περισσότερο δεν έχουμε παρά ο ένας τον άλλο, στηρίζοντας το μεγαλύτερο συλλογικό μας φορέα, την Πανηπειρωτική, ενισχύουμε το στήριγμα για κάθε ξενιτεμένο Ηπειρώτη.

Αυτό ανέδειξε η κορυφαία Ηπειρώτικη βραδιά αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα με τον τρόπο της Πανηπειρωτικής που τολμά να διοργανώνει κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα σε τέτοιες εποχές, ακόμα και στο μέσο του καλοκαιριού και σε εργάσιμη ημέρα, όπως οι απόδημοι μπορούν και το αξίζουν!


 

 

 

 

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr