Banner Πανω

Συνάντηση πραγματοποίησε κλιμάκιο της περιφερειακής παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής" με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της Ένωσης Αγροτών Ιωαννίνων (πρώην ΕΑΣΙ) την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στα γραφεία της ΄Ενωσης,

Στο τραπέζι μπήκαν όλα τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και έγινε μια ειλικρινής προσπάθεια για εμβάθυνση σ' αυτά και να αναζητηθούν τα κριτήρια και οι κατευθύνσεις επίλυσής τους: ο καταρροϊκός πυρετός και γενικότερα προβλήματα στην κτηνοτροφία σε σχέση και με τη "Δωδώνη", τα χρηματοδοτικά πακέτα (νέα ΚΑΠ και ΕΣΠΑ), το πρόβλημα των βοσκοτόπων, το θέμα της αμπελουργικής ζώνης, το μέλλον του Ινστιτούτου Γάλακτος και της Γαλακτοκομικής σχολής.
Ειδικά για το θέμα των βοσκότοπων αυτό που ανέφεραν τα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Αγροτών είναι ότι με ευθύνη των εμπλεκόμενων υπουργείων αλλά και των Δημάρχων και Περιφερειαρχών δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα η σωστή και ολοκληρωμένη καταγραφή των βοσκότοπων με αποτέλεσμα να εμφανίζονται προβλήματα στις δηλώσεις των κτηνοτρόφων και να χάνεται η επιδότηση που δικαιούνται.
Τα μέλη της διοίκησης αναφέρθηκαν επίσης στο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει σε αγρότες και κτηνοτρόφους η επιβολή του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
Τέλος τον κίνδυνο αφανισμού των μικρών και μεσαίων παραγωγών της χώρας επισήμαναν από κοινού τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης και η αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να φορολογήσει τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Ελλάδας με 13% από το πρώτο ευρώ για τα εισοδήματα του 2014 και εφεξής, σημειώνοντας ότι είδαμε όλοι τα ολέθρια αποτελέσματα που είχε η εφαρμογή του ανάλογου μέτρου στους Επαγγελματοβιοτέχνες.
Από την πλευρά της παράταξης, τονίστηκε με έμφαση ότι στις νέες συνθήκες και τις επιθέσεις που δέχονται οι παραγωγοί, οι συνεταιριστικές ενώσεις αγροτών θα πρέπει να παίξουν πιο ενεργό και διεκδικητικό ρόλο, αφού είναι σε άμεση επαφή με τον παραγωγό και τα συμφέροντα του, για να αλλάξει ριζικά η κατεύθυνση στις πολιτικές επιλογές του τόπου και να στηριχθεί ο τομέας της αγροτικής παραγωγής. Τονίστηκε επίσης ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται έχουν επιταχύνει τις διαδικασίες συγκεντροποίησης της αγροτικής παραγωγής και ιδιοκτησίας σε λίγα χέρια μέσα από μέτρα υπερφορολόγησης και μη πρόσβασης σε χρηματοδοτικές πηγές. Τα προβλήματα αυτά επιδεινώνουν και οι πρακτικές των τοπικών αρχών που με τα όποια χρηματοδοτικά εργαλεία διαθέτουν, όπως το Νέο ΕΣΠΑ και η ΚΑΠ, δεν λαμβάνουν υπόψη την ανατομία της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής της περιοχής μας ώστε να την ενισχύσουν αποφασιστικά επιβεβαιώνοντας έτσι την ουσιαστική σύμπλευσή τους με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές.
Η αντιπροσωπεία της Παράταξης δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία που θα στοχεύει στην προώθηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας.

Ιωάννινα 5/11/2014

Το Γραφείο Τύπου της Παράταξης « ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»

Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

Διαχειριστής Ιστοσελίδας

Καψάλης Χάρης

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...