Banner Πανω
 
 
 

Έρχεται η σειρά της Ηπείρου

 

Θέμα λίγων 24ώρων φαίνεται πως είναι η απόφαση για το πρόσωπο, που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του Κινήματος Αλλαγής στην περιφέρεια Ηπείρου, καθώς η απόφαση για αυτόνομη πορεία του κόμματος είναι δεδομένη.

 
Το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί προνομιακό πεδίο τον χώρο της αυτοδιοίκησης για να μετρήσει δυνάμεις και να κεφαλαιοποιήσει ένα θετικό κλίμα ενόψει των εθνικών εκλογών, γεγονός που εξηγεί και την απόφαση για αυτόνομη πορεία σε όλες τις περιφέρειες και σε όλους τους μεγάλους δήμους.

«Θα έχουμε 13 υποψηφίους σε 13 περιφέρειες και θα είναι στελέχη, που θα προέρχονται από τον δικό μας χώρο. Στην επόμενη φάση θα περάσουμε στους μεγάλους Δδμους, μιλώντας για πρωτεύουσες νομών και για πόλεις άνω των 40.000 κατοίκων, όπου επίσης θα κάνουμε μία προσπάθεια σύνθεσης και μιας ενιαίας έκφρασης του χώρου μας, μέσα από δικά μας στελέχη», τόνισε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος.

Ήδη το ΚΙΝ.ΑΛ. ανακοίνωσε τη στήριξή του στις υποψηφιότητες του Απόστολου Κατσιφάρα στη Δυτική Ελλάδα, του Σταύρου Αρναουτάκη στην Κρήτη, της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου στη Δυτική Μακεδονία και της Κατερίνας Μπατζελή στη Στερεά Ελλάδα, αφού πρώτα διενεργήθηκαν και οι περιφερειακές συσκέψεις. Ο κ. Χριστοδουλάκης, στην ίδια συνέντευξη, έκανε γνωστό πως μέχρι την Κυριακή θα γίνουν όλες οι διαδικασίες για τις υπόλοιπες περιφέρειες, με την Ήπειρο να είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε ένα βαθμό στην αυριανή συνεδρίαση της Περιφερειακής οργάνωση του ΚΙΝΑΛ στην Ήπειρο, το παρών στην οποία θα δώσουν εκ μέρους της εκλογικής επιτροπής του κόμματος Μανώλης Όθωνας και Αποστόλης Κοιμήσης. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα και θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΠΕΔ Ηπείρου.

 

ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Το ποια θα είναι η επιλογή του ΚΙΝ.ΑΛ. για την Ήπειρο είναι κάτι, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά, ακόμη και αυτό να προκύψει κάποιο στέλεχος, το όνομα του οποίου δεν έχει ακουστεί μέχρι σήμερα.

Αν το ΚΙΝ.ΑΛ. επιλέξει να πάει σε μια καθαρά κομματική επιλογή και βασιστεί στη λίστα που διαμορφώθηκε στις εσωκομματικές διαδικασίες τοπικά, τότε τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου.

Αν η επιλογή γίνει με βάση και το ενδεχόμενο να υπάρξουν ευρύτερες συγκλίσεις, τότε πιθανότητες συγκεντρώνει και ο Γιώργος Ζάψας, ο οποίος δεν είναι μέλος του κόμματος, αλλά προέρχεται από τον χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ωστόσο, θα πρέπει και ο ίδιος να δεχθεί να αποτελέσει μια καθαρά κομματική επιλογή, τινάζοντας πιθανώς στον αέρα τον διάλογο που έχει ξεκινήσει ως επικεφαλής της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» με την παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής». Κι από την άλλη, στη συνέντευξή του ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. Μανώλης Χριστοδουλάκης δεν άφησε πολλά περιθώρια για συνεργασίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πολύ ευχαρίστως είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η Νέα Δημοκρατία, εάν δεν έχουν ικανά στελέχη δικά τους να στηρίξουν στις περιφέρειες ή τους δήμους, και το παραδέχονται, ας κρυφτούν πίσω από τις δικές μας επιλογές».

Κάποιες λίγες πιθανότητες υπάρχουν και για τον Παναγιώτη Κιτσούλη, ο οποίος εκδήλωσε δημόσια και όχι στα κομματικά όργανα την πρόθεση να είναι επικεφαλής ψηφοδελτίου, ωστόσο στη συνέχεια δεν επέδειξε ανάλογο ζήλο να αναζητήσει ερείσματα.

Ένα ενδεχόμενο, που είναι στο τραπέζι, είναι να προκύψει ένα άλλο πρόσωπο, που ουσιαστικά θα στρατευθεί από το κόμμα, σε περίπτωση που οι εκδηλωθείσες υποψηφιότητες θεωρηθούν πως δεν έχουν την απαιτούμενη δυναμική. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην περιφέρεια Ηπείρου να βρεθεί κάποιος από όσους έχουν εκφράσει την πρόθεση να είναι στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. στις εθνικές εκλογές. Το αν υπάρχει κάποια προσέγγιση από τα κεντρικά του κόμματος σε κάποιον, είναι άγνωστο, ωστόσο δεν αποκλείεται.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: kapsalisharis@yahoo.gr