ΤΑ 7 ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

 Απλοί τρόποι για να αστράφτει το πάτωμα ,η κουζίνα και το μπάνιο μας. Πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρακτικά την μαγειρική σόδα; Μπορούμε να σαπουνίσουμε τους καθρέφτες μας; Μικρά μυστικά μας δίνουν τις απαντήσεις...


  1.  Για να καθαρίσετε τις ενώσεις ανάμεσα στα πλακάκια δαπέδου ή τοίχου,μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία παλιά οδοντόβουρτσα και να τα τρίψετε με υγρό πανί καθαρισμού με χλωρίνη.

  2. Αν οι καθρέφτες σας είναι πολύ θαμποί περάστε τους πρώτα με ένα κομμάτι πράσινο σαπούνι και αφήστε το να ενεργήσει για μερικές ώρες. Περάστε τους μετά μία σαπουνάδα και γυαλίστε με εφημερίδα και ξίδι. Σε λίγες ώρες θα αστράφτουν!!!

  3. Για να καθαρίσετε μία επιφάνεια που ζυμώσατε ή που απλώσατε με τον πλάστη ζύμη,πασπαλίστε τη πρώτα με αλάτι και κατόπιν σκουπίστε με χοντρό πανί. Η επιφάνεια θα καθαρίσει χωρίς κόπο και τρίψιμο.

  4. Αν οι κατσαρόλες ή τα ταψιά σας έχουν υπολείμματα τροφών που φεύγουν δύσκολα,τότε βάλτε νερό και μαγειρική σόδα μέσα στα σκεύη. Κατόπιν αφήστε να βράσουν για λίγα λεπτά και αφήστε τα να μείνουν έτσι για μερικές ώρες. Μετά απλώς τα σαπουνίζετε και οι δύσκολες βρωμιές εξαφανίζονται.


  5. Προτού σφουγγαρίσετε την κουζίνα σας ρίξτε μέσα στον κουβά μία κουταλιά ξίδι. Απολυμαίνει και καθαρίζει αποτελεσματικά.

  6. Ο ανοξείδωτος νεροχύτης σας θα λάμψει αν αφού τον πλύνετε και τον καθαρίσετε, τον περάσετε κατόπιν με ένα μαλακό πανί ,όπου θα έχετε ρίξει μερικές σταγόνες γυαλιστικό από το πλυντήριο πιάτων ή λίγο ξίδι.

  7. Μη χρησιμοποιείτε τα καυστικά υγρά που κυκλοφορούν στο εμπόριο για να καθαρίσετε τον φούρνο της κουζίνας σας. Ρίξτε σόδα στα πλα'ι'νά και στον πάτο του φούρνου σας,όσο είναι ακόμη ζεστός. Αφήστε να δράσει για μία ώρα και σκουπίστε προσεκτικά.

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου