Banner Πανω
 
 
 

Συναυλία ηπειρώτικης μουσικής με τον ΠέτροΛούκα Χαλκιά, στο Ξέφωτο, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, στο Φαληρικό Δέλτα, την  Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 20.00'

Ξέφωτο, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Σάββατο 10/9, 20:00 // Ψαραντώνης, Κατερίνα Παπαδοπούλου & Anastatica Project με τον Σωκράτη Σινόπουλο
http://b.snfcc.org/2bEEgs8
Κυριακή 11/9, 20:00 // Πετρολούκας Χαλκιάς, Θρακόμελο
http://b.snfcc.org/2bKSt2z

Η σειρά συναυλιών Parklife, ένα αφιέρωμα σε διαφορετικά μουσικά στυλ και ηχητικές επιρροές συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο στο ΚΠΙΣΝ. Προσκαλώντας το κοινό να το επισκεφθεί, να ταξιδέψει και να ονειρευτεί, το Πάρκο φιλοξενεί ποικίλους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, αποσκοπώντας σε μία μοναδική εμπειρία έμπνευσης, φύσης και δημιουργίας.
Το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Σεπτεμβρίου, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται την μουσική παράδοση της Ελλάδας, ταξιδεύει στις γωνιές της χώρας και στήνει ένα νησιώτικο πανηγύρι μέσα στην καρδιά της πόλης.

Το Σάββατο ο Ψαραντώνης με την κρητική λύρα του μας καλωσορίζουν σ' ένα κρητικό γλέντι, ενώ η Κατερίνα Παπαδοπούλου με τους Anastatica Project και το Σωκράτη Σινόπουλο θα μας ταξιδέψουν στο χθες και το σήμερα του Ελληνικού και Μεσογειακού ηχοτοπίου. Την Κυριακή στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ θα βρίσκονται ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο ζωντανός θρύλος του κλαρίνου και της ηπειρώτικης μουσικής, και το μουσικό σχήμα Θρακόμελο με τραγούδια και μελωδίες της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης.

Parklife: The Traditional Sets
Great Lawn, Stavros Niarchos Park
Saturday 10/9, 20:00 // Psarantonis, Katerina Papadopoulou & the Anastatica Project with Socrates Sinopoulos // http://b.snfcc.org/2cfkv7q
Sunday 11/9, 20:00 // Petroloukas Chalkias, Thrakomelo // http://b.snfcc.org/2c3sh6T

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ

Πετρολούκας Χαλκιάς/ΘρακόμελοΚυριακή / 11 Σεπτεμβρίου / 2016, 20.00

Το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει την σειρά συναυλιών Parklife, ένα αφιέρωμα σε διαφορετικά μουσικά στυλ και ηχητικές επιρροές. Προσκαλώντας το κοινό να το επισκεφθεί, να ταξιδέψει και να ονειρευτεί, το Πάρκο 'δανείζεται' για δύο ξεχωριστά Σαββατοκύριακα μουσικές μελωδίες και φιλοξενεί ποικίλους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, αποσκοπώντας σε μία μοναδική εμπειρία έμπνευσης, φύσης και δημιουργίας.

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται την μουσική παράδοση της Ελλάδας, ταξιδεύει στις γωνιές της χώρας και στήνει ένα νησιώτικο πανηγύρι μέσα στην καρδιά της πόλης.

Ο Πέτρος (Πετρολούκας) Χαλκιάς είναι ένας εκ των ζωντανών μύθων της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς. Μαγεύει με το κλαρίνο του, δημιουργεί, μας ταξιδεύει στις ιδιαίτερες πατρίδες διώχνει όλες τις λύπες. Είναι μουσικός, μέλος μιας οικογένειας ξακουστής για την συνεισφορά της στην ελληνική παραδοσιακή μουσική. Άρχισε την ενασχόλησή του με το κλαρίνο στην ηλικία των 11 ετών, σε πείσμα της άρνησης του πατέρα του (δεν ήθελε να γίνει κλαρινίστας) ο οποίος ήταν επίσης μουσικός. Μαθήτευσε δίπλα στον Φίλιππα Ρούντα με την βοήθεια του οποίου έκανε και την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην ηλικία αυτή. Το 1960 μεταναστεύει στην Αμερική όπου παραμένει αρκετά χρόνια και διαδίδει την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας. Το 1979 επιστρέφει στην Ελλάδα και εγκαθίσταται στην Αθήνα. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις με γνωστούς καλλιτέχνες όπως η Χάρις Αλεξίου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Ross Daly, και πολλοί άλλοι. 

Το παραδοσιακό μουσικό σχήμα Θρακόμελο αποτελείται από τους Στέλιο Ματακάκη (γκάϊντα), Θάνο Καρακατσιάνη (ακορντεόν), Αλέξανδρο Παπουτσή (θρακιώτικη λύρα) και Ηλία Μίσκα (νταούλι). Το σχήμα δημιουργήθηκε από την κοινή τους αγάπη για την παραδοσιακή μουσική της Θράκης, με στόχο να γνωρίσουν στο ευρύτερο κοινό σκοπούς, τραγούδια και μελωδίες της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης. Το όνομα προέρχεται από τις λέξεις μέλος (μελωδία) και Θράκη, και ουσιαστικά σημαίνει η μουσική των Θρακών. Το Θρακόμελο έχει συνεργαστεί με συλλόγους ανά την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ μετρά δεκάδες εμφανίσεις σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ στο εξωτερικό. Συμμετέχει επίσης σε λαϊκά γλέντια και πανηγύρια καθώς πεποίθηση των μελών του είναι πως εκεί εστιάζεται μια πιο άμεση σχέση-έκφραση των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτά.


The series of music concerts Parklife continues its program in September at the SNFCC. A multitude of styles and artists meet at the Park, as it turns itself into a music locus inviting the public to feel the music and dream along, the Park lends itself to musical melodies hosting artists and music ensembles, aspiring to provide a unique experience of inspiration, nature and creativity. During the weekend of September 10th & 11th, the Stavros Niarchos Park welcomes Greece's musical tradition, travels across all corners of the country and sets up an island festival in the heart of the city.

On Saturday, Psarantonis with his Creatn lyre walcomes us to genuine Cretan 'glenti' (feast), while Katerina Papadopoulou & the Anastatica Project with Socrates Sinopoulos take us on a journey across the future and the past of the Greek and Mediterranean soundscape. On Sunday, Petroloukas Chalkias, one of the living legends of Greek traditional music and the clarinet, along with Thrakolemo and their Thracian songs and tunes will take over the SNFCC stage.

 

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...