Banner Πανω
 
 
 

Οι Εσπερίδες της Δευτέρας στην Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης

 

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης , ως η Ήπειρος της Θεσσαλονίκης , αισθάνεται ότι δεν πρέπει να αφήσει ανεξόφλητο το χρέος της για την πραγματοποίηση του οράματος της , δηλαδή , να ξαναζωντανέψουμε ως Έλληνες τις πολύτιμες αξίες του παρελθόντος και να τις προβάλλουμε ανανεωμένες συμβάλλοντας έτσι στον πολιτισμό.

Η  επιστροφή  στο  παρελθόν  δεν  είναι οπισθοδρόμηση .

Είναι δίδαγμα ζωής .

Αντλούμε τα θετικά στοιχεία και πορευόμαστε στο σήμερα , γιατί λαός χωρίς μνήμη, έθνος χωρίς ταυτότητα. Αφήνουμε  κληρονομιά  και  ευχή   στις  νεώτερες γενιές που έχουν το ηθικό χρέος να συνεχίσουν την πορεία των προγόνων μας και στον 21ο αιώνα με επιτυχίες και ανοδική πορεία .

Οι  σύλλογοι  μας  πρέπει  να  γίνουν  σχολεία πολιτισμού  και  διατήρησης  της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία είναι πιο δύσκολη από την διατήρηση των φυσικών αντικειμένων.

Στο  πλαίσιο  αυτής  της  δράσης  το  Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης εγκρίνοντας την πρόταση της ΓΓ ΔΣ ΗΕΘ Αθηνάς Τοτοκώτση η οποία ανέλαβε τη διοργάνωση και την χορηγία διοργάνωσης στη μνήμη του ευεργέτη της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης Βασίλη Γκέλη ,  εγκαινίασε ένα νέο κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο ''οι Εσπερίδες της Δευτέρας''.

 

 

Στις Εσπερίδες του Οκτωβρίου η αυλαία άνοιξε την Δευτέρα 16.10.2017 το απόγευμα στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης (Στρατηγού Καλλάρη 2 και Λεωφόρος Νίκης – 1ος όροφος)  με την παρουσίαση – ανάλυση του θέματος ''Η ανακίνηση του Τσάμικου Ζητήματος – Διπλωματικές  και Οικονομικές Προεκτάσεις '' από την κα Ελευθερία Μαντά επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής  Ιστορίας -Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .

Στις Εσπερίδες του Νοεμβρίου ,την Δευτέρα 27/11/2017 στις 7.00 το απόγευμα έγινε η  παρουσίαση του βιβλίου “Η Κερασοβίτισσα Μάνα” της συμπατριώτισσας Ανδρομάχης Μπούνα από τον Παναγιώτη Τζόκα – Πολιτισμολόγο - Μουσικό Επιμελητή ΕΡΤ, τον Διονύση Μαγουλά Πολιτικό Επιστήμονα – Τελειόφοιτο Νομικής Σχολής και την Μαρίνα Σούνογλου – Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .

Στις Εσπερίδες του Δεκεμβρίου, την Δευτέρα 4/12/2017 στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε  το βιβλίο του συμπατριώτη Δημήτρη Βλαχοπάνου ''Ισαάκ Μιζάν- αριθμός βραχιόνα 182641'' με κύριο ομιλητή τον Νίκο Μπριασούλη φιλόλογο,Επίτιμο Πρόεδρο Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Τζουμέρκων (ΙΛΕΤ).Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΗΕΘ π.Μηνάς και η πρόεδρος της ΙΛΕΤ Λαμπρινή Στάμου .

Στις Εσπερίδες του Ιανουαρίου, την Δευτέρα 29/01/2018 στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης, θα γίνει η παρουσίαση του θέματος : '' Ο Πρύτανης των Ευεργετών του Έθνους ,Γεώργιος Αβέρωφ ο Μετσοβίτης ''

από την κα Δήμητρα Ρετσινά-Φωτεινίδου , Φιλόλογο - Μ.Α.Πολιτικής Φιλοσοφίας .


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...