Κλειστά λιμάνια την Πέμπτη

 

Κλειστά θα μείνουν και τα εμπορικά λιμάνια της χώρας την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, καθώς η ΟΜΥΛΕ αλλά και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ.

«Στον χώρο των λιμανιών, με μεγάλες προσπάθειες αλλά και σοβαρά εμπόδια που αντιμετωπίζουμε επιχειρούμε με βάση την δυναμική των αγώνων να κατοχυρώσουμε το θεσμό των Σ.Σ.Ε και τις αποδοχές των εργαζομένων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ.

«Ο κλάδος μας βρίσκεται στο κρίσιμο επίπεδο των διαπραγματεύσεων και διεκδικούμε ανανέωση της ΣΣΕ. Μόνο οι αγώνες και η ενότητα του κλάδου μας είναι η εγγύηση για να διασφαλίσουμε το εργασιακό μας μέλλον. Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας απαιτούμε να επανέλθει άμεσα το εργατικό δίκαιο ώστε να μπει φραγμός στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας για να μπορούμε να μιλάμε για πραγματική ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση με αξιοπρέπεια», τονίζουν οι λιμενεργάτες.

πηγη.http://www.efsyn.gr