Οι Ηπειρώτες του εξωτερικού μαθαίνουν ελληνικά

Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας για νεαρές και νεαρούς Ηπειρώτες του εξωτερικού, διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά στα Γιάννινα, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού.
Το Πρόγραμμα, διάρκειας ενός μηνός, θα πραγματοποιηθεί στις ολοκαίνουργες εγκαταστάσεις του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» από 1η έως 28 Ιουλίου (Ημερ. άφιξης: Δευτέρα, 29 Ιουνίου ή Τρίτη, 30 Ιουνίου και ημερ. αναχώρησης: Τετάρτη, 29 Ιουλίου ή Πέμπτη, 30 Ιουλίου) και μπορούν να πάρουν μέρος ομογενείς ηπειρωτικής καταγωγής ηλικίας από 18 έως 32 ετών. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει, πέραν της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, διαλέξεις ( που αφορούν τον πολιτισμό, τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, την ιστορική πορεία κ.λπ.), μουσική και χορό, επισκέψεις σε μουσεία, ιστορικούς χώρους, χώρους ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους κ.λπ.
Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν πρέπει να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο αίτησης και να το αποστείλουν διαμέσου του Ηπειρώτικου Συλλόγου και της Ομοσπονδίας της περιοχής των στο Γραφείο Τύπου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.
Για όποια επιπρόσθετη πληροφόρηση – ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στο Συντονιστή του Προγράμματος και Υπεύθυνο Τύπου του ΠΣΗΕ ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.world epirotes. org/.,όπου θα βρείτε και τη σχετική αίτηση στα Ελληνικά ή Αγγλικά.
Για την εξέλιξη αυτή αναφέρθηκε και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης φαναρά ικανοποιημένος.
Φοιτητικό Φεστιβάλ
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο Φοιτητικό Φεστιβάλ Θεάτρου, καλώντας τον κόσμο τόσο του Πανεπιστημίου όσο και της πόλης των Ιωαννίνων να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία που έχει καταστεί θεσμός. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι φοιτητές που ενθουσιασμένοι κάλεσαν τον κόσμο να δουν τις παραστάσεις.
Από σήμερα Παρασκευή, 8 έως τις 19 Μαΐου, η Θεατρική Συντροφιά Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΘΕ.Σ.Π.Ι.), υποδέχεται ομάδες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες συναντιούνται και παρουσιάζουν δικές τους παραστάσεις στο θέατρο της ΘΕ.Σ.Π.Ι. αλλά και δράσεις σε ολόκληρη την πόλη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων:
- Παρασκευή 08/05: Ο.Π.Α. - «Το Στέμμα της Γης»
- Σάββατο 09/05: Luna Cantat – «Σαν Βυθός με Εσπερίες»
- Κυριακή 10/05: Χ.Ν.Ο.Υ. – «Πινακοθήκη των Ηλιθίων»
- Δευτέρα 11/05: Κουίντα – «Η Φάρμα των Ζώων»
- Πέμπτη 14/05: Θεατρική Αγρινίου – «Μονόπρακτα του Α. Τσέχωφ»
- Παρασκευή 15/05: Πα.Πει. – «Ανδρείκελα»
- Σάββατο 16/05: Θ.Ο.Π.(τσι)Κ. – «Β612»
- Κυριακή 17/05: Θ.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης – «Η Δίκη του Χριστού»
- Δευτέρα 18/05: Θ.Ο.Ε.Μ.Π. – «Circus»
- Τρίτη 19/05: Πέρα Δώθε – «Ξεπούλημα Μεταχειρισμένων»
Θέατρο ΘΕ.Σ.Π.Ι. (έναντι λέσχης)
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20.30
Είσοδος Ελεύθερη.
Εφημ.ΠΡΩΪΝΑ ΝΕΑ