Πλήθος κόσμου χθες στα εγκαίνια της έκθεσης του Γιάννη Μπράτη Έως και τις 25 Φεβρουαρίου, στο μουσείο της ΕΗΜ

 

100 φωτογραφίες από τα «Ελευθέρια» των Ιωαννίνων

Πλήθος κόσμου χθες στα εγκαίνια της έκθεσης του Γιάννη Μπράτη

Έως και τις 25 Φεβρουαρίου, στο μουσείο της ΕΗΜ

• Παρουσία πλήθους κόσμου, παρά την καταρρακτώδη βροχή, έγιναν χθες βράδυ στο Λαογραφικό Μουσείο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών τα εγκαίνια της έκθεσης του γνωστού φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπράτη τακτικού συνεργάτη του «Π.Λ.».
Με τίτλο «Από τον επίσημο εορτασμό της 21ης Φεβρουαρίου (1975-2012), με τον φακό του Γιάννη Μπράτη», η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 25 Φεβρουαρίου, έχει σαν στόχο να προσφέρει στο κοινό των Ιωαννίνων την ευκαιρία να δει, να μάθει και να θυμηθεί στιγμές από εορτασμούς των «Ελευθερίων» που σημάδεψαν την πόλη.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ…»
Σε δηλώσεις του, ο Γιάννης Μπράτης θέλησε να πει «ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους όσους παραβρέθηκαν στα εγκαίνια» ενώ προέτρεψε τους Γιαννιώτες και όχι μόνο να δώσουν το «παρών» στην έκθεση, αφού στις 100 περίπου φωτογραφίες, θα δουν ιστορικές προσωπικότητες της χώρας, αλλά και των Ιωαννίνων, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Κώστας Φρόντζος, καθώς και όλους τους Προέδρους της Δημοκρατίας από το 1975 μέχρι σήμερα.
Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της ΕΗΜ κ. Κώστας Βλάχος συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Γιάννη Μπράτη, ενώ υπογράμμισε, ότι με τον φακό του έχει καταγράψει τη σύγχρονη ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων. «Μιαν άλλη φορά θα εκθέσουμε, όχι ειδησεογραφικές, αλλά φωτογραφίες τοπίων, για να χαρούμε σ’ αυτές την ευαισθησία, την καλλιτεχνική διάθεση και φύση του Γιάννη Μπράτη» είπε ο κ. Βλάχος.
***
Μεταξύ άλλων, το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ιωαννίνων, οι πρώην δήμαρχοι Ιωαννίνων Τάσος Παπασταύρος και Λευτέρης Γκλίναβος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ανδρέας Παπιγκιώτης κ.α.
Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου της ΕΗΜ «Κώστας Φρόντζος» (Μιχ. Αγγέλου 42) και οι ώρες λειτουργίας είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι, ενώ Δευτέρα και Τετάρτη η έκθεση θα λειτουργεί και από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα

Πηγή: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ