«Δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης»
«Δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης»
|
«Είχαμε εκτιμήσει ότι έρχεται ένας θερμός χειμώνας γιατί τα προβλήματα της κοινωνίας έχουν φτάσει σε τρομακτικό σημείο. Ο Σεπτέμβρης μΆς ήρθε με πλήρη διάλυση της παιδείας και της υγείας, με πολλά φορολογικά μέτρα, και πλέον είναι καθαρό, τουλάχιστον για μας, ότι χρειάζονται οι επιμέρους αντιστάσεις, χρειάζεται και η αλληλεγγύη, αλλά η λύση είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Μιλάω για δημοκρατική ανατροπή μέσω της εκλογικής διαδικασίας» τόνισε και ανέφερε ότι η πολιτική της κυβέρνησης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της κοινωνίας. Εκτίμησε δε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για «μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία ανατροπής».
Ο κ. Βίτσας, μίλησε, όπως ήταν αναμενόμενο, και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τη Χρυσή Αυγή και τα ακροδεξιά φασιστικά στοιχεία. «Η μοναδική λύση είναι η μεγαλύτερη δημοκρατία αλλά και η καταπολέμηση των αιτιών του φαινομένου. Και σε αυτή τη φάση τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο» τόνισε.
ΣΥΡΙΖΑ για τα σχολεία Ζίτσας
Αναφορά στον υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς για τον κίνδυνο αδυναμίας λειτουργίας των σχολικών μονάδων στον δήμο Ζίτσας λόγω μη έγκρισης της καταβολής επιχορήγησης στις σχολικές επιτροπές. Όπως αναφέρεται, από το σύνολο των επιχορηγήσεων του υπουργείου, αν αφαιρεθούν τα έξοδα θέρμανσης, περισσεύει ένα μικρό ποσό για να καλύψει όλες τις υπόλοιπες λειτουργικές δαπάνες (ΔΕΗ, ΟΤΕ, επισκευές, συντηρήσεις, χαρτικά, είδη καθαριότητας κ.α.). «Ο δήμος Ζίτσας κατέβαλε ως επιχορήγηση προς τις σχολικές μονάδες το επιπλέον ποσό που απαιτείται ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες και να εξασφαλισθεί η λειτουργία τους. Το Ελεγκτικό Συνέδριο όμως, βάσει της απόφασής του, δεν θεωρεί νόμιμες τις επιχορηγήσεις των Δήμων προς τις σχολικές επιτροπές, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ανυπέρβλητο πρόβλημα και να καθίσταται αδύνατη η συνέχιση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων» επισημαίνεται. Ο κ. Μαντάς αναφέρεται στην ανάγκη ή να υπάρξει σχετική τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου ή να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.
Ηπειρώτικος Αγών