«Δεν είμαι πιόνι κανενός» διαμηνύει ο Κάρ. Παπούλιας

 

«Δεν είμαι πιόνι κανενός»

διαμηνύει ο Κάρ. Παπούλιας

➤  Βάζει τέλος στα σενάρια περί πρόωρης παραίτησής του…

• Δεν σκοπεύει να παίξει πολιτειακά παιχνίδια και να παραιτηθεί πριν από τη λήξη της θητείας του εξυπηρετώντας έτσι σκοπιμότητες κομμάτων διεμήνυσε ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, βάζοντας ουσιαστικά «φρένο» σε φήμες που τον ήθελαν να εγκαταλείπει το Προεδρικό Μέγαρο πριν από την άνοιξη του 2015, οπότε και συμπληρώνεται η δεύτερη πενταετία του σ’ αυτό.
Η διαρροή της αποστροφής του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν προτίθεται να κάνει… πολιτειακά παιχνίδια και να παραιτηθεί πριν την ολοκλήρωση της θητείας του, δείχνει ότι ο ανώτατος άρχοντας της χώρας είναι βαθιά ενοχλημένος από τα σχετικά σενάρια που κυκλοφορούν στο πολιτικό παρασκήνιο και είναι σαφές ότι έρχονται να εξυπηρετήσουν τακτικισμούς των κομματικών επιτελείων.

«Δεν είμαι πιόνι…»
«Δεν είμαι πιόνι, δεν εξυπηρετώ συμφέροντα», φέρεται να δήλωσε ο Πρόεδρος, σύμφωνα με χθεσινό σχετικό ρεπορτάζ της «Real News» και η κατηγορηματική άρνησή του έχει μεταφερθεί, όπως αναφέρει η εφημερίδα, στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που έχει εκφράσει δημόσια και ιδιωτικά ανησυχία για ένα παιχνίδι με το θεσμό της Προεδρίας που θα μπορούσε να δυσκολέψει τη στρατηγική της Κουμουνδούρου.
Αναφέρεται παράλληλα, πως έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις από την Προεδρία της Δημοκρατίας στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι, μπορεί να υπάρχει το συνταγματικό περιθώριο για μια τέτοια διαδικασία, αλλά αυτό δεν αποτυπώνει την πραγματική βούληση του συνταγματικού νομοθέτη και με βάση αυτό το σκεπτικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δείχνει διάθεση να παίξει ρόλου «κομπάρσου» σε ένα έργο που προετοιμάζεται να παιχτεί το φθινόπωρο, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα των εκλογών είναι κακό για την κυβέρνηση.

Τίμησε το θεσμό
Η στάση αυτή είναι εξόχως αποκαλυπτική, όχι μόνο για την ψυχοσύνθεση του Κάρολου Παπούλια, ο οποίος τίμησε τον θεσμό και του έδωσε ουσιαστικό περιεχόμενο με τις δημόσιες παρεμβάσεις του, σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, αλλά και για όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο, με τον Πρόεδρο να μην κρύβει την οργή του όταν τα πληροφορείται!
Σε κάθε περίπτωση, θα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον να φανεί στην πράξη αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε δημόσια παρέμβαση, που θα αποδοκιμάζει «σενάρια» και «σεναριογράφους», καθώς αν συμβεί κάτι τέτοιο θα αναφερθεί εκ των πραγμάτων σε συγκεκριμένα πρόσωπα του πολιτικού σκηνικού!

Ως τα Μάρτιο του 2015
Θεσμικά ο Κάρολος Παπούλιας θα φύγει από το Προεδρικό Μέγαρο μετά από δέκα χρόνια, όπως έχει διαβεβαιώσει συνομιλητές του και αυτό σημαίνει εν προκειμένω ότι δεν θα παραιτηθεί πριν από την ώρα του προκειμένου να διευκολύνει κομματικές σκοπιμότητες.
Η θητεία του λήγει στις 12 Μαρτίου 2015. Βάσει του Συντάγματος η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου, κατά την οποία απαιτούνται τουλάχιστον 200 ψήφοι βουλευτών, πρέπει να λάβει χώρα το αργότερο ένα μήνα πριν, δηλαδή μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2015. Μπορεί να γίνει και όσο νωρίτερα θέλει η κυβέρνηση.
Αν ούτε στη δεύτερη ψηφοφορία συγκεντρωθούν 200 ψήφοι και επίσης στην τρίτη δεν συγκεντρωθούν 180, διαλύεται η Βουλή και προκηρύσσονται βουλευτικές εκλογές.

Πρωϊνός Λόγος