
ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Σύγκρουση για τους εργαζόμενους με αναπηρία
Σύγκρουση για τους εργαζόμενους με αναπηρία
|
Λίγο αργότερα βέβαια, όταν ο κ. Γκόντας βρέθηκε σε δύσκολη θέση από τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Μωυσή Ελισάφ που παρουσίασε στοιχεία ότι μόλις λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2010 η δημοτική αρχή Γκόντα προσέλαβε ΑμεΑ, άλλαξε… ρυθμό και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι κάνει… προεκλογικές προσλήψεις.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ελισάφ απάντησε στον κ. Γκόντα ότι ο προϋπολογισμός του Πνευματικού Κέντρου δεν επέτρεπε να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και γι αυτό, έγινε αξιολόγησή τους σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης και κατόπιν, έγιναν οι μονιμοποιήσεις. «Θα μπορούσα να κάνω και εγώ μικροπολιτική, εγώ όμως το παίρνω το κόστος των πράξεων μου» τόνισε ο κ. Ελισάφ. Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάκης Τασιούλας, λέγοντας ότι «πρέπει να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο στις μετατροπές όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου» κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς της. Ο δε δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος ξεκαθάρισε ότι μεταξύ Πνευματικού Κέντρου και ΔΕΥΑΙ υπάρχουν διαφορές και γι αυτό, στη ΔΕΥΑΙ δόθηκε παράταση ώστε να φέρουν οι υπάλληλοι με αναπηρία τα απαιτούμενα έγγραφα από τις υγειονομικές επιτροπές.
«Είστε λαϊκιστής»
Παίρνοντας το λόγο, ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών Θωμάς Μπέγκας, κατηγόρησε τον κ. Γκόντα για λαϊκισμό: «Είναι ιστορικά γνωστός ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η παράταξη Γκόντα, με λαϊκισμό. Γι αυτούς τους λόγουςέφτασε ο δήμος εδώ που έφτασε. Κοιτάξαμε στους πολίτες και δείξαμε ότι έχουμε διαφορετική αντίληψη για τη διαχείριση του δήμου» τόνισε.
Ηπειρώτικος Αγών