Μαζεύουν υπογραφές οι επαγγελματίες

Ξεκίνησαν από χτες οι επαγγελματοβιοτέχνες των Ιωαννίνων να μαζεύουν υπογραφές για μαζική προσφυγή κατά του ΟΑΕΕ, για το θέμα των οφειλών τους και των «προγραφών» που έχει ξεκινήσει ο οργανισμός με προσφυγές κατά των οφειλετών.

Χτες, συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ιωαννίνων Σωτήρη Χορέβα είχε η παράταξη «Ήπειρος της Ανατροπής» με συμβούλους της που τόνισαν ότι «πρόκειται για συνάντηση ουσίας». Οι σύμβουλοι τόνισαν ότι «οι έμποροι, οι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι είναι το χαρακτηριστικότερο θύμα της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας. Με την φορολόγηση απο το πρώτο ευρώ σε ποσοστό 26%, με τους χιλιάδες ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες και ταυτόχρονα με την δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης των ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων βλέπουμε τις μικρές επιχειρήσεις στον τόπο μας να κλείνουν η μια μετά την άλλη και τους ιδιοκτήτες τους να οδηγούνται στην ανεργία».

Ο κ. Χορέβας από την πλευρά του ζήτησε από τους περιφερειακούς συμβούλους να «σηκώσουν» το θέμα των επαγγελματιών και τόνισε ότι οι έμποροι θέλουν «καλοπληρωμένους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε να έχουμε πελάτες στις επιχειρήσεις μας». Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί, σύμφωνα με τον κ. Χορέβα, στον τρόπο με τον οποίο αδειοδοτούνται οι νέες επιχειρήσεις. «γιατί μόνο μέσα σε λογικά και νόμιμα όρια θα πετύχουμε την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θα συμβάλλουμε στην ίση αναπτυξή τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η συγκέντρωση των υπογραφών γίνεται στα γραφεία της ΟΕΒΕ στην οδό Αραβαντινού, 10-12 το πρωί, ενώ οι περιφερειακοί σύμβουλοι τόνισαν ότι ήταν η πρώτη από μια σειρά επαφών που θα κάνουν, με όλους τους φορείς της Ηπείρου.

Συγκέντρωση κάνει η ΠΑΣΕΒΕ

Στο μεταξύ, η ΠΑΣΕΒΕ η οποία έχει δηλώσει αντίθετη στις μαζικές δικαστικές προσφυγές, επιλέγοντας το δρόμο των πιο άμεσως κινητοποιήσεων, καλεί σε συγκέντρωση στις 8 το πρωί της Πέμπτης 31 Ιουλίου, ημέρα πληρωμής της πρώτης δόσης οφειλομένων, στην εφορία Ιωαννίνων. «Οι εργαζόμενοι έχουμε πλέον πείρα. Είδαμε ότι η κατάστασή μας χειροτερεύει ανεξάρτητα από τα οικονομικά του κράτους. Είτε με ανάπτυξη, είτε με κρίση, εμείς πάντα πληρώνουμε, εμείς συνεχώς φτωχαίνουμε και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Βλέπουμε ότι ο πλούτος που παράγουμε δεν μας ανήκει, τον καρπώνονται λίγοι» αναφέρει η ΠΑΕΣΕΒΕ που ζητάει μεταξύ άλλων κατάργηση των χαρατσιών, αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ για ατομικό είσοδημα, 40.000 για οικογενειακό, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, αλλαγές στα φορολογικά, κ.α.

Ηπειρώτικος Αγών