Για το συμβάν στο Μονολίθι και άλλες ιστορίες

Για το συμβάν στο Μονολίθι και άλλες ιστορίες

Για το συμβάν στο Μονολίθι και άλλες ιστορίες

 

Για το συμβάν στο Μονολίθι και άλλες ιστορίες


 Κατ΄αρχήν θέλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας και με αφορμή ένα περιστατικό στο Μονολίθι, ότι τα σκυλιά του Μονολιθίου είναι όλα εμβολιασμένα, τα θηλυκά στειρωμένα,[εκτός από μία], τα παρακολουθούμε και τα φροντίζουμε διαρκώς, και ευχαριστούμε και τους συμπολίτες μας που πηγαίνουν ακόμη και τώρα τον χειμώνα μέχρι το Μονολίθι για να ταίσουν τα ζώα. Αυτή την περίοδο στο Μονολίθι τα σκυλιά είναι πολύ λίγα. Εχουμε καταφέρει να υιοθετηθούν μόνο για φέτος  25 κουτάβια και 3  ενήλικα σκυλιά, και βεβαίως  έχουμε τα έγγραφα υιοθεσίας,  για όποια ενδιαφερόμενη υπηρεσία. Ειδικά στην περιοχή του Μονολιθίου έχουμε κάνει μία τρομερή προσπάθεια  ελέγχου των ζώων, στειρώσεων και εμβολισμών, γιατί είναι ένα σημείο  που όλοι ξαίρουμε ότι ασυνείδητοι παρατούν συχνά ζώα, γιατί κάποια ζώα μπορεί να φοβούνται την ανθρώπινη παρουσία και να κρύβωνται στο δάσος και η προσέγγισή τους δεν είναι πάντα εύκολη.
Παρ΄όλα αυτά  με υπομονή, αγάπη και την συνδρομή φιλόζωων συμπολιτών ελέγχουμε την κατάσταση, όταν εμφανιστεί ένα νέο ζώο, το εντοπίζουμε, και το εμβολιάζουμε το συντομώτερο δυνατό, και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία της στείρωσης και αν είναι δυνατόν της υιοθεσίας, διαφορετικά το ζώο μένει εκεί σύμφωνα και με ότι ορίζει ο νόμος.
Βεβαίως τα ζώα δεν είναι πάντα ασφαλή εκεί έξω, δυστυχώς. Χάσαμε σκυλιά, απίθανα ζώα και αγαπημένα πλάσματα, που τα είχαμε εμβολιάσει τα είχαμε στειρώσει,  από φριχτό θάνατο με δηλητήριο. Τα είχαμε καταγγείλει τότε με στοιχεία και φωτογραφίες στις αρμόδιες αρχές, από τις οποίες ζητήσαμε να ληφθούν μέτρα με μία κατά το δυνατόν επαγρύπνηση για τα ζώα.
Υπάρχουν διεστραμμένοι που αρέσκονται να σκοτώνουν, οτιδήποτε ζωντανό μπορούν να σκοτώσουν, υπάρχουν όμως και ηθικοί αυτουργοί που καλλιεργούν ένα κλίμα, σπέρνουν τον πανικό, και κάποια θλιβερά φερέφωνα που διογκώνουν μία είδηση, που δεν είναι κάν είδηση, χωρίς να υπάρξει καμμία διερεύνηση, ούτε διασταύρωση της αλήθειας, μεγεθύνοντας μέσα από μία φωτογραφία τον τρόμο και την υστερία στα δικά τους μεγέθη, προκειμένου να καταδείξουν την ..επικινδυνότητα των αδέσποτων ζώων, αυτού του ..τόσου τρομακτικού και πρωτοφανούς φαινομένου στην ζωή μας.
Μα για ποια αδέσποτα επικίνδυνα μιλάμε; Για τα 4-5  σκυλιά του Μονολιθίου, την γνωστή σε όλους μας σκυλίτσα του Μονολιθίου, η οποία έχει γεννήσει πρόσφατα, την Μάνια, την Λευκή, ένα αγόρι κολοβό, και ένα ποιντεράκο, που δεν συχνάζει καν στην παραλία και συνήθως είναι έξω από το Ιόνιο, όλα εμβολιασμένα και υγιέστατα.Και επιτέλους μπορεί να γίνει κατανοητό, το πολύ απλό, ότι τα αδέσποτα υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέσα στην πόλη, στο Μονολίθι ή όπου αλλού; Oτι και τα αδέσποτα έχουν δικαίωμα στη ζωή;
Λοιπόν, επειδή εμείς γνωρίζουμε καλά τα σκυλιά, το ιστορικό, την συμπεριφορά τους και ότι δεν είναι μαζί σαν αγέλη, πράγματι είμαστε και εμείς περίεργοι να δούμε κάτω από ποιες συνθήκες έγινε αυτό το συμβάν, την πραγματική του έκταση και συμμετοχή των ζώων, γιατί η εικόνα του να επιτίθενται 4 σκυλιά, σε κάποιον που πήγε για τζόγκιν στην παραλία μία ημέρα με κατακλυσμιαία βροχή, είναι όντως ..σοκαριστική όσο και απίθανη.

ΣΣ. Οι …επιθέσεις των αδέσποτων στην Πρέβεζα, αρχίζουν και μοιάζουν όλο και πιο πολύ με τις ..επιθέσεις και το πρόβλημα που είχαν στον Αγιο Παντελεήμονα με τους μετανάστες κάποιοι …αγανακτησμένοι κατά των ξένων κάτοικοί του. Φοβάμαι ότι και εδώ ένας έρπων φασισμός ενορχηστρώνει τις πολλαπλές επιθέσεις και κρούσματα.

 Πρέβεζα  26/11/2013
                                                 Για την Παρεμβαση Για Τα Ζώα
                                                               Βάνα  Ζέρβα

Τοπική Φωνή