Banner Πανω
 
 
 

 

Τον Αξιότιμο Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κο Σταύρο Παργανά

 

Κύριε Πρόεδρε,

έχουμε προσκληθεί, για τις 16 Απριλίου, στην ΕΙΔΙΚΗ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 185 του Ν.3852/2010, δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».

Αφού σας ευχαριστήσουμε για το ενημερωτικό υλικό απολογισμού των Υπηρεσιών και Οργάνων της Περιφέρειας, που μας παρασχέθηκε μέχρι σήμερα, σας παρακαλώ για την πιστή εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου 185 του Καλλικρατικού νόμου, καθώς και του άρθρου 20 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΥΑ 42071/ΦΕΚ2938/Β/17-7-2020). Η παρούσα επισήμανση γίνεται επειδή σε ανάλογη όχληση μας το έτος 2019, για τον απολογισμό έτους 2018, δεν συνέβη και επανερχόμαστε με μοναδικό κίνητρο να συμβάλουμε στην συζήτηση της πολύ σημαντικής αυριανής διαδικασίας, η οποία θα συμπεριλάβει και τον απολογισμό του έτους 2019 που εκ των πραγμάτων δεν έγινε.

Η θέση μας εδράζεται στα διαλαμβανόμενα στο νόμο και στον Κανονισμό Λειτουργίας του συλλογικού μας οργάνου, αναφορικά με το θέμα της Ειδικής δημόσιας συνεδρίασης για τον απολογισμό πεπραγμένων του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής:

 1. Κάθε χρόνο σε ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης, την οικονομική κατάσταση και τη διοίκηση της περιφέρειας.
 2.  Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου γίνεται μέχρι 31 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, με εξαίρεση το πρώτο έτος της εγκατάστασης των περιφερειακών αρχών και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες με κάθε πρόσφορο μέσο. Σε αυτή καλούνται τα μέλη της επιτροπής περιφερειακής διαβούλευσης, οι δήμαρχοι των δήμων της περιφέρειας και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων..
 3. Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου μετά την παρουσίαση των πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής από τον περιφερειάρχη τοποθετούνται οι μετέχοντες..
 4. Στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του παρόντος άρθρου, αμέσως μετά την έκθεση πεπραγμένων που παρουσιάζει ο περιφερειάρχης, ο λόγος δίνεται στον περιφερειακό συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης..
 5. Η περιφέρεια μεριμνά για τη μετάδοση της συνεδρίασης από τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, το διαδίκτυο, καθώς και για τη χρήση κάθε άλλου μέσου ενημέρωσης των πολιτών.
 6. Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει το παρόν άρθρο παρέλθει χωρίς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του άρθρου 167 του νόμου για τη σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου

Θα σας παρακαλούσα να τηρηθούν με ακρίβεια όσα ο νομοθέτης προβλέπει ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις προηγούμενων ετών.

Σε κάθε περίπτωση, δεν συναινούμε στην ακολουθητέα διαδικασία προηγούμενων χρόνων, να προηγούνται οι απολογισμοί των κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών του απολογισμού του Περιφερειάρχη. Εξάλλου μας έχουν κοινοποιηθεί ήδη οι εισηγήσεις τους και γνωρίζουμε το περιεχόμενο.

Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Με τιμή Γιώργος Ζάψας,

Επικεφαλής Περ/κής Παράταξης


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...