Νέα κοιτάσματα πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα

Νέα κοιτάσματα πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα

 

Τρία νέα «οικόπεδα» που πιθανώς φιλοξενούν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ισάριθμες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου, έβαλε στο «μάτι» ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός ENEL Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», οι περιοχές αυτές έχουν αναλογίες με άλλες σημαντικές ανακαλύψεις κοιτασμάτων στην οροσειρά Απένινα της Ιταλίας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα ότι κοίτασμα στη Νότια Ιταλία, με γεωλογικά χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα των τριών ελληνικών οικοπέδων, δίνει 100.000 βαρέλια ημερησίως. Για να υπάρχει μία σύγκριση μεγέθους, σημειώνεται ότι ο «Πρίνος» στις καλές του εποχές έβγαζε 30.000 βαρέλια ημερησίως.

Πληροφορίες του «Εθνους» λένε επίσης ότι τα τρία «οικόπεδα» έχουν ομοιότητες και με την Ιονική αλβανική ζώνη, όπου επίσης έχουν γίνει ανακαλύψεις.

www.Ethnos.gr