Banner Πανω
 
 
 

«Γιατρός δε γίνεσαι στον υπολογιστή, αλλά μέσα στην κλινική»

 

Με σύνθημα «Γιατρός δε γίνεσαι στον υπολογιστή, αλλά μέσα στην κλινική», φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, φορώντας τις άσπρες ποδιές τους, πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με τη στήριξη των φοιτητών του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών.

Οι φοιτητές ζητούν εδώ και πολλούς μήνες τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων από το υπουργείο Παιδείας, ώστε να επιστρέψουν στις κλινικές ασκήσεις, που εδώ και ένα χρόνο γίνεται μόνο για τους φοιτητές του τελευταίους έτους σπουδών και όχι για τους φοιτητές του τέταρτου και πέμπτου έτους.

Τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις κατά τη διάρκεια της συμβολικής κινητοποίησης, οι φοιτητές μετέφεραν την έντονη αγωνία τους, που αποτυπώθηκε και στα πλακάτ που κρατούσαν και ανέγραφαν, μεταξύ άλλων, «Γιατρός χωρίς κλινική άσκηση. Θα με εμπιστευόσουν;» και «Η θέση μας είναι δίπλα στον ασθενή, μέσα στην κλινική».

«Πώς θα κάνουμε αγροτικό, πώς θα ξεκινήσουμε ειδικότητα όταν είμαστε έξω από τα νοσοκομεία;» τόνισε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος των φοιτητών Παναγιώτης Χούσης, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορούν να δεχθούν άλλη υποβάθμιση και καλώντας την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να επαναλειτουργήσουν οι σχολές με ασφάλεια.

«Θα έχουμε ευθύνη αύριο ως νέοι γιατροί για την υγεία του λαού. Εμπνεόμαστε από τους μαχόμενους γιατρούς της πρώτης γραμμής και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνας τους. Αυτό που φωνάζουμε είναι πως πρέπει εδώ και τώρα να στηριχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, να επιστρέψουμε στις κλινικές», τόνισε και πρόσθεσε πως «οι φοιτητές του 4ου και 5ου έτους βλέπουν το νοσοκομείο μόνο στον ύπνο τους, δεν έχουν βάλει στηθοσκόπιο πάνω σε ασθενή, δεν έχουν εξετάσει ασθενή. Αυτό είναι απαράδεκτο».

Οι φοιτητές ζητούν να γίνονται τεστ, να έχουν επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά και να ενταχθούν οι φοιτητές των κλινικών στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

«Έχουμε στείλει προτάσεις, επιστολές και εμείς, οι φοιτητές από το πέμπτο έτος και των επτά ιατρικών σχολών της χώρας, αλλά και οι διοικήσεις των σχολών, με στόχο την επιστροφή μας στις κλινικές, αλλά δεν πήραμε καν απάντηση από το υπουργείο. Πώς θα βγούμε σε ένα χρόνο από τώρα υποστηρίξουμε τα αγροτικά και τις ειδικότητες, όταν δεν έχουμε καμία επαφή με τους ασθενείς. Ποιο είναι ακριβώς το πλάνο που έχει το υπουργείο; Δεν μας έχει απαντήσει κανένας», σημείωσε ο Δημήτρης Μόρτος, φοιτητής του 5ου έτους.

Πηγη.΅Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...