Banner Πανω
 
 
 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Σε σταθερή «τροχιά» ύφεσης η πανδημία

 

Συνεχώς μειώνεται ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να κλείσει η ΜΕΛ 3 – Αντιδράσεις για την πρόταση της Επιτροπής Λοιμώξεων για τη διαχείριση περιστατικών θετικών στον ιό, στις  Κλινικές που νοσηλεύονται – Πάνω από
20.000 κρούσματα το πρώτο δίμηνο στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Ξεκάθαρη είναι η εικόνα ύφεσης και αποκλιμάκωσης της πανδημίας στην Π.Ε. Ιωαννίνων, σύμφωνα με τα στοιχεία της νοσηλείας ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μια εικόνα που αν μη τι άλλο φέρνει μια αισιοδοξία ενόψει της Άνοιξης.
Ειδικότερα, η πανδημία στην περιοχή των Ιωαννίνων, βρίσκεται σε στάδιο ύφεσης, γεγονός που έδωσε την δυνατότητα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, χθες Δευτέρα να κλείσει την ΜΕΛ 3 αφού στις άλλες δύο και σε σύνολο 40 διαθέσιμων κλινών νοσηλεύονται 25 ασθενείς με covid, αριθμός που αναμενόταν να μειωθεί κι άλλο, αφού ετοιμάζονταν ήδη αρκετά εξιτήρια. Εξαιρετικά ενθαρρυντικό είναι ακόμη και το ότι στη ΜΕΘ του ΠΓΝΙ νοσηλεύονται μόλις οκτώ ασθενείς, κάτι που σημαίνει πληρότητα 50% μετά από πολύ καιρό και μία ευκαιρία να πάρουν μία πραγματική ανάσα στο νοσοκομείο, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αντίστοιχα.

Η πρόταση της Επιτροπής

Έτσι, σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, η Επιτροπή Λοιμώξεων και οι Καθηγητές κ.κ Μηλιώνης, Κωστίκας, η κα Τσιάρα και η κα Χρηστάκη υπέβαλαν στη Συντονιστική Επιτροπή για την αντιμετώπιση περιστατικών covid, την πρόταση ώστε ασθενείς που νοσηλεύονται σε Κλινικές και οι οποίοι βρίσκονται θετικοί στον ιό, εφόσον δεν παρουσιάζουν υψηλό ιικό φορτίο, δε νοσούν βαριά και δε μεταδίδουν, να μένουν στην Κλινική που βρίσκονται και να διαχειρίζονται επί τόπου.
Η πρόταση αυτή συνάντησε αρκετές αντιδράσεις ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως θα υλοποιηθεί με την εξαίρεση όμως κάποιων Κλινικών και συγκεκριμένα, δε θα αφορά σε ασθενείς της Αιματολογικής, της Ογκολογικής και της Καρδιολογικής Κλινικής.
Όπως επισημάνθηκε άλλωστε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού το πρωί της Δευτέρας σε κάθε Κλινική του νοσοκομείου υπάρχει ένα δίκλινο στο οποίο παρακολουθούνται τα «ύποπτα» περιστατικά και σε αυτά μπορεί να γίνει η διαχείριση των ασθενών. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως, είναι οι ασθενείς να μην παρουσιάζουν βαριά συμπτωματολογία και να μη μεταδίδουν τον ιό. Σε αυτήν την περίπτωση θα μεταφέρονται στη ΜΕΛ και η κατάσταση της υγείας τους θα αντιμετωπίζεται εκεί.

Πάνω από 21.000 κρούσματα

Από την άλλη, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την καταγραφή των κρουσμάτων, το μήνα Φεβρουάριο εντοπίστηκαν στην Π.Ε. Ιωαννίνων συνολικά 10.059 κρούσματα, ελαφρώς λιγότερα από τις 11.013 κρούσματα που είχαν καταγραφεί τον Ιανουάριο, σε 31 ημέρες όμως και όχι σε 28, που έχει ο Φεβρουάριος.
Το πρώτο δίμηνο του έτους συνολικά καταγράφηκαν 21.072 κρούσματα, κάτι που σημαίνει, ότι το 1/8 του πληθυσμού της ΠΕ Ιωαννίνων, βρέθηκε θετικό στον ιό.
Σε ότι αφορά, την χθεσινή μέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 70 θανάτους ασθενών από κορωνοϊό, ενώ 413 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Παράλληλα εντοπίστηκαν 16.274 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα, ενώ έγιναν 279 εισαγωγές. Αναλυτικά, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 16.274 , εκ των οποίων 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.421.664 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 49.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 263 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.960 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 70, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.860 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 413 (63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 89.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 295 (71.43%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 118 (28.57%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.262 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 279 (ημερήσια μεταβολή -3.46%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 312 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Τέλος, στην Ήπειρο, χθες ο ΕΟΔΥ, κατέγραψε 550 νέα κρούσματα. Από αυτά τα 326 εντοπίστηκαν στην Π.Ε. Ιωαννίνων, 99 στην Π.Ε. Άρτας, 86 στην Π.Ε. Πρέβεζας και 39 νέες μολύνσεις βρέθηκαν στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

πηγη.Εφημ.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...