Banner Πανω
 
 
 

Υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, που αποτυπώνονται αφενός στην καθυστέρηση εφημεριών και υπερωριών, αφετέρου

στην κεντρική απόφαση για συνοδεία διακομιδών από οποιονδήποτε γιατρό με πάνω από έξι μήνες υπηρεσία, καταγγέλλουν εργαζόμενοι και γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων.

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποίησε νέα κινητοποίηση, με τη συμμετοχή τοπικά του Συλλόγου Εργαζομένων, της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου και των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, με τους εκπροσώπους τους να τονίζουν τις ελλείψεις σε προσωπικό και την υποχρηματοδότηση της υγείας, καταγγέλλοντας, παράλληλα, την είσοδο εργολαβικών εταιριών στην καθαριότητα και σε άλλους τομείς.

Αυτό που, ωστόσο, είναι ακόμη πιο σημαντικό, είναι το ζήτημα του κινδύνου για τους ασθενείς που διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία, το οποίο ανέφερε ο γραμματέας της ΕΙΝΗ Μπάμπης Παππάς. Μάλιστα, η κεντρική απόφαση για διακομιδή ασθενών με γιατρούς που δεν έχουν αντίστοιχη εκπαίδευση, οδήγησε στην παραίτηση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΓΝΙ, όπως ανέφερε ο κ. Παππάς.

«Ζητήσαμε από τη διοίκηση να μην εφαρμοστεί, γιατί ενέχει κινδύνους για τους ασθενείς. Εμείς θα παλέψουμε ώστε οι διακομιδές να γίνονται από γιατρούς με αντίστοιχη εκπαίδευση», σημείωσε.

Στις ελλείψεις του προσωπικού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γιώργος Φλούδας. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το φετινό καλοκαίρι το προσωπικό είναι λιγότερο κατά 10.000 σε σχέση με πέρυσι, ενώ το εναπομείναν εξαντλημένο προσωπικό με περικοπές κανονικών αδειών και ρεπό επί δύο έτη, για τρίτο χρόνο, λαμβάνει λίγες ημέρες κανονικής άδειας λόγω μεγάλων ελλείψεων. Παράλληλα, στις 30 Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις για 6.000 εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις υπηρεσίες στήριξης καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης, και τέλος Ιουλίου 7.000 εργαζόμενοι θα βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, καθότι λήγουν τα πιστοποιητικά νόσησης, τα οποία έχουν καταργηθεί και βρίσκονται εν ισχύ μόνο για το υγειονομικό προσωπικό.

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκ νέου και θα ζητήσει την κατάργηση του μέτρου με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και την κατάργηση όλων των περιοριστικών μέτρων.

«Ο Σύλλογος θα δώσει τη μάχη τις επόμενες ημέρες, δε θα επιτρέψουμε να έρθουν ιδιωτικά συνεργεία. Η παραμονή των συναδέλφων είτε με πολιτική είτε με δικαστική απόφαση είναι μονόδρομος», τόνισε ο κ. Φλούδας.

«Είναι ντροπή μόνο και μόνο να μιλάμε για κανονικότητα, το ΠΓΝΙ είναι σε χειρότερη κατάσταση σε σχέση με την κατάσταση που ήταν πριν την πανδημία», τόνισε εκ μέρους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών ο Γιώργος Πρέντζας, επισημαίνοντας μάλιστα τη διάταξη που επιτρέπει σε γιατρούς και νοσηλευτές να επιλέγουν να φύγουν για την περίοδο του καλοκαιριού, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν στα νησιά.

Για ομηρία και «παζάρι» για μια ακόμη τρίμηνη παράταση έκανε λόγο εκ μέρους των ΣΟΧ ο Αλέξανδρος Μάρκου, σημειώνοντας αφενός το πρόβλημα που υπάρχει για τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι χάνουν τη δουλειά τους και τις οικογένειές τους, αφετέρου την υποστελέχωση των νοσοκομείων.

«Υπάρχει οργή για ό,τι συμβαίνει», τόνισε τέλος ο κ. Παππάς, αναφερόμενος στις καθυστερήσεις στην καταβολή εφημεριών, με την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών να κατευθύνεται σε πανελλαδική επίσχεση εργασίας, στην οποία θα συμμετέχει και η ΕΙΝΗ.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...