Στη ΜΕΘ του Αγρινίου κι όπου βγει

 

Αρνούνται να γίνουν «μηχανοδηγοί σε μια αμαξοστοιχία χωρίς σταθμάρχη» οι γιατροί των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της πόλης των Ιωαννίνων, που καλούνται να καλύψουν τις εφημερίες στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου, η οποία είναι «ακέφαλη» και εργάζονται, υπερεντατικά, μόλις δύο γιατροί.

Οι μετακινήσεις γιατρών των νοσοκομείων των Ιωαννίνων και όχι μόνο, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, αποτελούν τα τελευταία χρόνια καθεστώς, με τα «εντέλλεστε» να είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τις συνθήκες εργασίας των γιατρών αλλά και για τους ασθενείς.

Η περίπτωση, ωστόσο, μετακίνησης στο νοσοκομείο του Αγρινίου και μάλιστα σε μια ευαίσθητη και εξειδικευμένη Μονάδα, στην οποία δεν υπάρχει –τουλάχιστον τώρα – διευθυντής και επιστημονικά υπεύθυνος, είναι μείζονος σημασίας για τους γιατρούς, που καλούνται να εργαστούν χωρίς καμία ασφάλεια για τους ίδιους και φυσικά για τους ασθενείς.

Τόσο το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και το Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» έχουν κληθεί από την 6η ΥΠΕ να παρέχουν έξι και τέσσερις, αντίστοιχα, εντατικολόγους για την κάλυψη των εφημεριών στην πολύπαθη μονάδα του νοσοκομείου Αγρινίου. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί εκεί λόγω της υποστελέχωσης είναι πως παλιότερα η λειτουργία της μονάδας είχε ανασταλεί και έγινε μια «επανεκκίνηση» πριν εννέα περίπου μήνες. Ωστόσο, η τελευταία διευθύντρια παραιτήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, χωρίς να προκηρυχθεί η συγκεκριμένη θέση, ούτε άλλη θέση, για την ενίσχυση των δύο ιατρών που εργάζονται σήμερα.

«Ήδη, γιατροί από το ΠΓΝΙ έχουμε μετακινηθεί το προηγούμενο διάστημα σε Κέρκυρα και Άρτα, ενώ την περίοδο της πανδημίας αναπτύξαμε νέες κλίνες στις ΜΕΘ. Δηλαδή, έχουμε βάλει πλάτη στο σύστημα και δεν αρνούμαστε να εφημερεύσουμε. Όμως, μας καλούν να εφημερεύσουμε σε ένα τμήμα, που δεν υπάρχει επιστημονικά υπεύθυνος εντατικολόγος, με εξειδίκευση, σε ένα τμήμα που λειτουργεί χωρίς Διευθυντή. Μετά την κοινοποίηση εγγράφων για την εφημέρευση, καλούμαστε να γίνουμε μηχανοδηγοί σε μια αμαξοστοιχία χωρίς σταθμάρχη. Είναι άλλη μια περίπτωση του “πάμε κι όπου βγει”. Είμαστε όμως όλοι συνυπεύθυνοι σε αυτή την ιστορία. Η ΜΕΘ του Αγρινίου δυνητικά μπορεί να δεχθεί ασθενείς από όλη την Ελλάδα, μπορεί να δεχθεί και εμάς ως ασθενείς. Δε θεωρούμε σωστό, εύρυθμο, επιστημονικά και νομικά, ότι η ΜΕΘ αυτή μπορεί να συνεχίσει έτσι τη λειτουργία της», τόνισε ο Επιμελητής Α’ στην ΜΕΘ του ΠΓΝΙ και μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Νίκος Λαγός, σε συνέντευξη τύπου με το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου Μπάμπη Παππά. «Επίσης, δεν έχουμε δει, δύο μήνες μετά την παραίτηση της διευθύντριας, καμία προκήρυξη, δεν έχουν ζητηθεί επικουρικοί γιατροί. Δηλαδή, η μετακίνηση ξεκινά από 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως πότε;», σημείωσε ο κ. Λαγός, τονίζοντας πως οι κλινικές θέλουν θεράποντες γιατρούς και όχι εφημερεύοντες.

«Η υποστελέχωση χτυπάει κόκκινα στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα και την Ήπειρο», σημείωσε ο κ. Παππάς από την πλευρά του, τονίζοντας πως η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά τη Γενική Συνέλευση των γιατρών των νοσοκομείων Άρτας και Φιλιατών, την Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του ΠΓΝΙ, πραγματοποιείται γενική συνέλευση των γιατρών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» και των Κέντρων Υγείας του Νομού Ιωαννίνων, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα της υποστελέχωσης, της υπερεφημέρευσης, των μετακινήσεων και του ιατρικού μισθολογίου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, η ΕΙΝΗ καλεί όλους στο συλλαλητήριο που θα γίνει στα Γιάννενα, μπροστά στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, στις 11 το πρωί.

«Εξελίσσεται μπροστά μας μια γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα των υγειονομικών, μα πάνω απ’ όλα στις ανάγκες των ασθενών. Αυτό δείχνει η προσπάθεια εφαρμογής των ενοποιημένων ιατρικών πράξεων στα νοσοκομεία που θα αποτελούν “κόφτη” των δικαιωμάτων υγείας ενδονοσοκομειακά, αλλά συνδυάζεται και με τον νόμο Αγαπηδάκη για τους αγροτικούς γιατρούς», σημείωσε ο κ. Παππάς, καλώντας σε δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

 

Ερώτηση Τσίμαρη σε Χρυσοχοΐδη

Περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τις μετακινήσεις γιατρών των ΜΕΘ του ΠΓΝΙ και του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Τσίμαρης με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο κ. Τσίμαρης αξιολογεί ότι οι  λύσεις των μετακινήσεων ιατρικού προσωπικού  οι οποίες εφαρμόζονται με όλο μεγαλύτερη συχνότητα στη χώρα, είναι πρόσκαιρες και οδηγούν το ΕΣΥ σε μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση, και πως  η παροχή επιπλέον εφημεριών ανά μήνα στο Αγρίνιο θα προκαλέσει αντίστοιχα σοβαρό πρόβλημα και έλλειμμα εφημεριών στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Συνεπώς ζητά από τον υπουργό Υγείας να μάθει τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται το Υπουργείο να  καλύψει  τις κατεπείγουσες ανάγκες του Νοσοκομείου Αγρινίου χωρίς επιπτώσεις και νέα κενά στα νοσοκομεία από τα οποία θα αντληθεί προσωπικό για την ενίσχυσή του.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου