1η  Πανηπειρωτική Συνάντηση Νοσηλευτών στα Ιωάννινα: Ενίσχυση της Νοσηλευτικής Κοινότητας στην Ήπειρο

Συνέντευξη με την Ηλιάνα Καϊντάση, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Άρτας, και τη Ζωή Κωνσταντή, Επίκουρο Καθηγήτρια Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για την 1η Πανηπειρωτική Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα;

Ηλιάνα Καϊντάση (ΗΚ): Η 1η Πανηπειρωτική Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών, αποτελεί μια ξεχωριστή δράση εξωστρέφειας και συνεργασίας των επαγγελματιών υγείας στην ευρύτερη περιφέρεια της Ηπείρου. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 Δεκεμβρίου 2023 στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, στην αίθουσα Κάρολος Παπούλιας. Η εκδήλωση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας, του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Περιφέρειας Ηπείρου και εκπροσώπων Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Νοσοκομείων της Ηπείρου. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των νοσηλευτών μας σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς και στην προώθηση και παρουσίαση του κλινικού έργου μας στην περιοχή, ενώ αποτελεί και σημαντική ευκαιρία ανάδειξης καλών πρακτικών και διάδρασης.

Ποιος είναι ο στόχος αυτής της συνάντησης; Τι αναμένετε να πετύχετε;

Ζωή Κωνσταντή (ΖΚ): Ο βασικός στόχος αυτής της 1ης Επιστημονικής συνάντησης, όπως ακριβώς δηλώνει και ο τίτπλος της είναι η επιστημονική και επαγγελματική διασύνδεση των νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας στην ευρύτερη Περιφέρεια της Ηπείρου. Είναι σαφές ότι είναι κοινά τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε επίπεδο Περιφέρειας και οι πόροι είναι περιορισμένοι. Σε αυτό το πλαίσιο η συνεργασία Ακαδημίας με την Κλινική πρακτική είναι ωφέλιμη αμφίδρομα και ενισχύει όχι μόνο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση αλλά και την τεκμηριωμένη εφαρμογή. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι μια εκδήλωση που θέλουμε να γίνει θεσμός στο πλαίσιο της παρουσίασης του κλινικού έργου, των καλών πρακτικών και των επιτυχημένων προγραμμάτων σε επίπεδο περιφέρειας ή ακόμη και σε επίπεδο μονάδων υγείας στην περιοχή μας.

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει στη συνάντηση;

ΗΚ: Η συνάντηση ανοικτή σε όλους τους νοσηλευτές & άλλους επαγγελματίες υγείας, ανεξαρτήτως ειδικότητας και επιπέδου εκπαίδευσης. Είναι μια ευκαιρία για όλους να μάθουν και να μοιραστούν τις γνώσεις τους.

Ερώτηση 4: Ποια είναι τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν στη συνάντηση;

ΖΚ: Είναι μια πολυθεματική επιστημονική εκδήλωση για την οποία έχει σχεδιαστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα με διαλέξεις από ειδικούς, εξειδικευμένα στρογγυλά τραπέζια και στοχευμένα κλινικά φροντιστήρια. Στόχος ένας γόνιμος επαγγελματικός και επιστημονικός διάλογος. Εν περιλήψη τα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της υγείας, τη σύγχρονη διοίκηση υπηρεσιών υγείας αλλά και την τεκμηριωμένη κλινική πρακτική παράλληλα με την κάλυψη των αναγκών των ασθενών και την παροχή υψηλής ποιότητας φροντίδας.

 Πώς μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφούν στη συνάντηση;

ΗΚ: Για την εγγραφή, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα μας https://www.nursingconference.gr/epirus για περισσότερες πληροφορίες. Εκεί θα βρουν όλες τις λεπτομέρειες για την εγγραφή τους.

 

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Καϊντάση και την κυρία Κωνσταντή για τη συνέντευξη. Η 1η Πανηπειρωτική Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών φαίνεται ότι θα είναι μια σημαντική εκδήλωση για τη νοσηλευτική κοινότητα στην Ήπειρο, και αναμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τα αποτελέσματά της.

 


 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου