Τι πρέπει να γνωρίζεις για την οικογενειακή σου μερίδα,την Μεταδημότευσή σου αλλά και άλλα σχετικά ζητήματα...
Νέα Οικογενειακή Μερίδα
Μεταφορά σε νέα οικογενειακή μερίδα γίνεται: λόγω γάμου, λόγω διαζυγίου, για άλλες αιτίες
Α. Μεταφορά σε νέα οικογενειακή μερίδα λόγω γάμου.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζεται να κατατεθούν από τους ενδιαφερόμενους για τη μεταφορά σε νέα Οικογενειακή Μερίδα λόγω γάμου είναι τα παρακάτω:
Αίτηση - δήλωση γάμου (υπάρχει στην Υπηρεσία).
Ληξιαρχική Πράξη Γάμου.
Στην περίπτωση που ο ένας εκ των δύο συζύγων δεν είναι δημότης μας, απαιτείται επιπρόσθετα πιστοποιητικό γέννησής του για ενδεικτική εγγραφή ή μεταδημότευση (ανάλογα με την επιλογή του ενδιαφερομένου) στο Δήμο Πωγωνίου.
Στην περίπτωση που ο μη δημότης σύζυγος έχει τελέσει και άλλον/ άλλους γάμους, απαιτείται πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με πλήρη στοιχεία σύστασης - λύσης των προηγούμενων γάμων του.
B. Μεταφορά σε νέα οικογενειακή μερίδα λόγω διαζυγίου.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζεται να κατατεθούν από τους ενδιαφερόμενους για τη μεταφορά σε νέα Οικογενειακή Μερίδα λόγω διαζυγίου είναι τα παρακάτω:
Αίτηση (υπάρχει στην Υπηρεσία).
Ληξιαρχική Πράξη Γάμου με καταχωρημένη στο περιθώριο τη λύση του Γάμου (Δικαστική Απόφαση και Διαζευκτήριο εάν ο γάμος ήταν θρησκευτικός).
Εάν υπάρχουν παιδιά, ελέγχεται και το θέμα της γονικής μέριμνας και επιμέλειας των παιδιών, για να γραφούν αυτά ανάλογα στην ονομαστική μερίδα της/του συζύγου. Στην προκειμένη περίπτωση απαιτείται και η κατάθεση του ιδιωτικού συμφωνητικού των δύο γονέων, καθώς και της δικαστικής απόφασης λύσεως του γάμου που επικυρώνει το ιδιωτικό συμφωνητικό (εφόσον το διαζύγιο είναι συναινετικό) ή μόνον η δικαστική απόφαση επιμέλειας, εφόσον το διαζύγιο εκδίδεται κατ΄αντιδικία.
Γ. Μεταφορά σε νέα οικογενειακή μερίδα γίνεται και για άλλες αιτίες (π.χ. απόκτηση εκτός γάμου τέκνου, υιοθεσία τέκνου κ.α.).
Στις περιπτώσεις αυτές τα δικαιολογητικά διαφέρουν για κάθε περίπτωση και κρίνεται προτιμότερο οι ενδιαφερόμενοι να έρχονται σε επαφή απευθείας με τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δημοτικής Κατάστασης.
Πιστοποιητικά εγγραφής στο Δημοτολόγιο (Γεννήσεως)
Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να φέρει την ταυτότητά του και να καταθέσει αίτηση, όπου θα αναφέρει την Υπηρεσία όπου θα κατατεθεί το πιστοποιητικό.
Καθορισμός Ιθαγένειας
Για τον καθορισμό της ιθαγένειας κατοίκων εξωτερικού στο Δήμο Πωγωνίου, μπορεί ο ενδιαφερόμενος να εξυπηρετηθεί αφού υποβάλει τα εξής δικαιολογητικά:
Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα Ελληνικών Προξενικών ή Ξένων Διαβατηρίων για όλα τα άτομα, για τα οποία ζητείται καθορισμός Ιθαγένειας (τα φωτοαντίγραφα των διαβατηρίων θα περιλαμβάνουν όλες τις σελίδες του πρωτότυπου Διαβατηρίου, πλην των λευκών).
Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα ισχυρής άδειας παραμονής για τους ενήλικες που είναι κάτοχοι μόνο ξένων διαβατηρίων (εφόσον κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα).
Ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως (για όλα τα μέλη της οικογένειας).
Ληξιαρχική πράξη γάμου των ιδίων (εφόσον είναι έγγαμοι).
Ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως παιδιών.
Πιστοποιητικά εγγραφής σε Μητρώα Αρρένων και Δημοτολόγια των γονέων του αιτούντος (και, εφόσον αυτοί δεν είναι γραμμένοι, των παππούδων).
Ληξιαρχική πράξη γάμου των γονέων (και παππούδων αν οι γονείς δεν είναι γραμμένοι σε Μητρώα Αρρένων και Δημοτολόγια).
Πιστοποιητικά εγγραφής στα Μητρώα Αρρένων και Δημοτολόγια του ή της συζύγου (για τους έγγαμους).
Κατά περίπτωση θα υποβάλλεται κάθε άλλο δικαιολογητικό που θα χρειασθεί, όπως αντίγραφα δικαστικής απόφασης υιοθεσίας, λύσεως γάμου, αναγνώριση παιδιού, απόφαση του Υπουργείου περί καθορισμού ή ανάκτησης Ελληνικής Ιθαγένειας των γονέων του αιτούντος.Οι κάτοικοι εξωτερικού δύνανται να καταθέτουν τα ως άνω δικαιολογητικά στα Ελληνικά Προξενεία του τόπου διαμονής τους.
Για άρρενες:
Για τους άρρενες κατοίκους εξωτερικού που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό και είναι αδήλωτοι στα Μητρώα Αρρένων του Δήμου, απαραίτητη προϋπόθεση για τον καθορισμό της Ελληνικής Ιθαγένειάς τους είναι η εγγραφή τους στα Μητρώα Αρρένων. Η περιγραφή της απαραίτητης διαδικασίας που πρέπει να λάβει χώρα προκειμένου να γίνει εγγραφή στα Μητρώα Αρρένων ενός Αδήλωτου, για ν΄ αποκτήσει κατόπιν την Ελληνική Ιθαγένεια, γίνεται στην επιλογή εγγραφή στα Μητρώα Αρρένων στις παραγράφους με τίτλους ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΝΗΛΙΚΟΥ ΑΔΗΛΩΤΟΥ και ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΑΔΗΛΩΤΟΥ.
Με την εγγραφή στα Μητρώα Αρρένων του Δήμου, η Ελληνική ιθαγένεια αποκτάται αυτόματα.
Μεταδημότευση
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζεται να κατατεθούν από τον ενδιαφερόμενο στην εν λόγω Διεύθυνση είναι τα παρακάτω:
Για έγγαμους:
Αιτήσεις και των δύο ενδιαφερόμενων (σχετικό έντυπο υπάρχει στη Διεύθυνση Δημοτικής Κατάστασης) ή αν υπάρχουν και ενήλικα παιδιά, αιτήσεις και αυτών μαζί με σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις άρθρου 8, Ν. 1599/1986 περί αγαμίας τους.
Η βεβαίωση διετούς κατοικίας χορηγείται από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.
Βεβαίωση περί τουλάχιστον διετούς μόνιμης κατοικίας από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου. Η βεβαίωση αυτή μπορεί να είναι μία για το σύζυγο και τη σύζυγο, ξεχωριστή όμως για κάθε ενήλικο παιδί. Η βεβαίωση αυτή χορηγείται κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου στο αντίστοιχο τμήμα του Δήμου.
Για άγαμους:
Αίτηση του ενδιαφερόμενου (σχετικό έντυπο υπάρχει στη Διεύθυνση Δημοτικής Κατάστασης)
Ατομικό Πιστοποιητικό Γεννήσεως του ενδιαφερόμενου - με πλήρη στοιχεία - από το Δήμο ή την Κοινότητα που αυτός ανήκει (Μητρώο Αρρένων, ακριβή ημερομηνία γέννησης, θρήσκευμα, χρόνος και τρόπος κτήσεως Ελληνικής Ιθαγένειας)
Αποδεικτικά στοιχεία για την τουλάχιστον διετή μόνιμη κατοικία αυτών που πρόκειται να μεταδημοτεύσουν, στο Δήμο Πωγωνίου. Η βεβαίωση διετούς κατοικίας χορηγείται από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.
Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8, Ν. 1599/1986 περί αγαμίας.
Για διαζευγμένους:
Αίτηση του ενδιαφερόμενου (σχετικό έντυπο υπάρχει στη Διεύθυνση Δημοτικής Κατάστασης).
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από το Δήμο ή την Κοινότητα που αυτός μεταδημοτεύει (Στο πιστοποιητικό αυτό θα πρέπει ν΄ αναφέρεται, ο βαθμός γάμου, τα Ληξιαρχικά Στοιχεία Γάμου, καθώς και ο τρόπος κτήσης ιθαγένειας. Θα πρέπει επίσης οπωσδήποτε να αναφέρεται η λύση του γάμου, τόσο η πολιτική όσο και η θρησκευτική, εφόσον ο γάμος είναι θρησκευτικός. Όταν ο γάμος είναι πολιτικός, απαιτείται μόνο η πολιτική του λύση με δικαστική απόφαση, η οποία όμως απαραίτητα θα πρέπει να έχει γίνει αμετάκλητη. Στην περίπτωση που δεν αναφέρονται τα Ληξιαρχικά Στοιχεία Γάμου και η λύση του γάμου στο πιστοποιητικό, απαιτείται Ληξιαρχική Πράξη γάμου από το Ληξιαρχείο όπου έχει καταγραφεί ο γάμος, με καταχωρημένη στο περιθώριο τη λύση του γάμου).
Εφόσον ο ένας εκ των δύο συζύγων είναι δημότης του Δήμου μας και δεν υπάρχουν παιδιά, κατατίθενται αυτά τα δικαιολογητικά μόνον και μεταφέρεται ο/η σύζυγος σε νέα Ονομαστική Μερίδα, λόγω διαζυγίου. Εάν υπάρχουν παιδιά, ελέγχεται και το θέμα της γονικής μέριμνας και επιμέλειας των παιδιών, για να γραφούν αυτά ανάλογα στην ονομαστική μερίδα της/του συζύγου. Στην προκειμένη περίπτωση απαιτείται και η κατάθεση του ιδιωτικού συμφωνητικού των δύο γονέων, καθώς και της δικαστικής απόφασης λύσεως του γάμου που επικυρώνει το ιδιωτικό συμφωνητικό (εφόσον το διαζύγιο είναι συναινετικό) ή μόνον η δικαστική απόφαση επιμέλειας, εφόσον το διαζύγιο εκδίδεται κατ΄ αντιδικία.
Αποδεικτικά στοιχεία για την τουλάχιστον διετή μόνιμη κατοικία αυτών που πρόκειται να μεταδημοτεύσουν, στο Δήμο Πωγωνίου. Η βεβαίωση διετούς κατοικίας χορηγείται από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.
Πιστοποιητικό Μητρώου Αρρένων
Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να το ζητήσει μόνον εφόσον έχει γεννηθεί στο Δήμο Πωγωνίου και είναι εγγεγραμμένος στα Μητρώα Αρρένων του Δήμου Πωγωνίου.
Μπορεί να ζητηθεί για τους εξής λόγους:
Για εγγραφή άρρενος μέλους οικογενείας σε Οικογενειακή μερίδα άλλου Δήμου ή Κοινότητας.
Για πενταετή ανακατάταξη στο Στρατό
Για όλες τις Στρατιωτικές Σχολές (Ικάρων, Ευελπίδων, Σ.Σ.Α.Σ., κ.λ.π.). Στην περίπτωση αυτή ο ενδιαφερόμενος πρέπει να προσκομίσει Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8, Ν. 1599/1986, περί αγαμίας, καθώς και μία φωτογραφία. Επίσης, μετά την έκδοσή του, το εν λόγω πιστοποιητικό πρέπει να σφραγιστεί από τη Νομαρχία Ιωαννίνων και από την Στρατολογία.
Για ταυτοπροσωπία, για όσους έχουν υπηρετήσει σε συμμαχικό στρατό.
Για Προξενικές Αρχές.
Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να φέρει τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Αίτηση και χαρτόσημο. (Εάν ζητούνται περισσότερα του ενός αντίγραφα, χρειάζονται ανάλογα χαρτόσημα)
Ταυτότητα
Προσθήκες Αλαγές Διορθώσεις σε εγγραφές του Μητρώου Αρρένων
ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥ - ΠΑΤΡΩΝΥΜΟΥ
Αίτηση του ενδιαφερόμενου, εφόσον είναι ενήλικος, ή του πατέρα του ή της μητέρας του εφόσον είναι ανήλικος
Πιστοποιητικό εγγραφής του πατέρα του ενδιαφερόμενου σε Μητρώα Αρρένων Δήμου ή Κοινότητας. Όταν ο πατέρας είναι αλλοδαπός, χρειάζεται πιστοποιητικό γέννησής του από τη χώρα καταγωγής του, το οποίο απαραίτητα πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένο.
ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΩΝΥΜΟΥ
Αίτηση του ενδιαφερόμενου, εφόσον είναι ενήλικος, ή του πατέρα του ή της μητέρας του εφόσον είναι ανήλικος
Πιστοποιητικό εγγραφής της μητέρας σε Δημοτολόγιο. Όταν η μητέρα είναι αλλοδαπή, χρειάζεται πιστοποιητικό γέννησής της από τη χώρα καταγωγής της, το οποίο απαραίτητα πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένο.
ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ - ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ - ΤΟΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
Αίτηση του ενδιαφερόμενου, εφόσον είναι ενήλικος, ή του πατέρα του ή της μητέρας του εφόσον είναι ανήλικος
Ληξιαρχική πράξη γέννησης - βάπτισης
ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΥΡΙΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ Ή ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΥΡΙΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ
Αίτηση του ενδιαφερόμενου, εφόσον είναι ενήλικος, ή του πατέρα του ή της μητέρας του εφόσον είναι ανήλικος
Ληξιαρχική πράξη γέννησης - βάπτισης με την αλλαγή του κυρίου ονόματος στο περιθώριο
Δικαστική απόφαση αλλαγής κυρίου ονόματος
ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ
Αίτηση του ενδιαφερόμενου, εφόσον είναι ενήλικος, ή του πατέρα του ή της μητέρας του εφόσον είναι ανήλικος
Αντίγραφο Ληξιαρχικής πράξης γέννησης - βάπτισης
ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΛΟΓΩ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ
Αίτηση του υιοθετηθέντος, εφόσον αυτός είναι ενήλικος, ή του υιοθετήσαντος εφόσον είναι ανήλικος
Αντίγραφο δικαστικής απόφασης υιοθεσίας
Απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης γέννησης - βάπτισης του Ν.Δ. 610/70
Απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης γέννησης - βάπτισης (αρχική) πριν από τη σύνταξη της νέας ληξιαρχικής πράξης γέννησης
Κάθε άρρεν νέο μέλος οικογενείας, εγγράφεται στα Μητρώα Αρρένων με τη Ληξιαρχική πράξη γέννησής του, την οποία εντός του πρώτου τριμήνου του επομένου έτους από τη γέννησή του, αποστέλλει σε κάθε Δήμο ή Κοινότητα το Ληξιαρχείο που συντάσσει την πράξη αυτή.
Αρμόδιος Δήμος ή Κοινότητα για την εγγραφή του ανηλίκου είναι αυτός στου οποίου το Δημοτολόγιο φέρονται εγγεγραμμένοι οι γονείς του ανηλίκου (Ν. 2119/93)
Όταν για οποιοδήποτε λόγο δεν εγγραφεί ο ανήλικος στα Μητρώα Αρρένων, ενώ είναι Έλληνας από γεννήσεως, χαρακτηρίζεται αδήλωτος και εγγράφεται με τη διαδικασία εγγραφής ανηλίκου αδήλωτου.
Όταν για οποιοδήποτε λόγο ενήλικος δεν είναι εγγεγραμμένος στα Μητρώα Αρρένων, ενώ είναι Έλληνας από γεννήσεως, χαρακτηρίζεται αδήλωτος και εγγράφεται με τη διαδικασία εγγραφής ενηλίκου αδήλωτου: Όσοι αποκτούν Ελληνική Ιθαγένεια με διάφορες αποφάσεις (Άρρενες) εγγράφονται στα Μητρώα Αρρένων.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΑΔΗΛΩΤΟΥ
Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγγραφεί το ανήλικο - αδήλωτο παιδί στα Μητρώα Αρρένων του Δήμου Πωγωνίου, είναι ο πατέρας του να είναι Δημότης του Δήμου Πωγωνίου.
Για την εγγραφή ανήλικου αδήλωτου απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:
Αίτηση Εγγραφής του πατέρα και της μητέρας (σχετικό έντυπο χορηγείται από την Υπηρεσία)
Υπεύθυνη δήλωση περί μη εγγραφής στα Μητρώα Αρρένων του πατέρα του παιδιού (σχετικό έντυπο χορηγείται από την Υπηρεσία).
Ληξιαρχική πράξη γέννησης (σε περίπτωση που έχει γεννηθεί στο εξωτερικό, χρειάζεται πράξη του Ειδικού Ληξιαρχείου Αθηνών)
Μία φωτογραφία του παιδιού.
Αρνητική πράξη καταχώρησης από τα Μητρώα Αρρένων του Δήμου ή της Κοινότητας του τόπου κατοικίας των γονέων κατά το έτος γέννησής του παιδιού, όταν η γέννησή του έχει γίνει πριν το έτος 1993.
Για τους ευρισκόμενους στο εξωτερικό επιπροσθέτως χρειάζεται:
Πράξη καθορισμού ηλικίας από τον Έλληνα Πρόξενο της χώρας όπου το παιδί διαμένει.
Φωτοτυπίες ξένου ή Ελληνικού διαβατηρίου του παιδιού.
Εν ισχύ άδεια παραμονής του παιδιού στην Ελλάδα, σε περίπτωση που γεννήθηκε στο εξωτερικό και διαμένει μόνιμα πλέον στη χώρα μας.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΝΗΛΙΚΟΥ ΑΔΗΛΩΤΟΥ
Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να προσκομίσει τα εξής δικαιολογητικά:
Αίτηση Εγγραφής του ενδιαφερόμενου (σχετικό έντυπο χορηγείται από την Υπηρεσία)
Πιστοποιητικό Πλησιεστέρων Συγγενών
Η έκδοση ενός πιστοποιητικού πλησιέστερων συγγενών, χορηγείται μετά το θάνατο κάποιου ατόμου, για διευθέτηση των περιουσιακών στοιχείων του αποθανόντος και δικαιούται να το ζητήσει μόνο ο πλησιέστερος συγγενής. Ο πλησιέστερος συγγενής αποκλείει τον απώτερο.
Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να φέρει τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Αίτηση και ταυτότητα του ενδιαφερομένου.
Απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου από το Ληξιαρχείο Ιωαννίνων, εφόσον ο θάνατος είναι πρόσφατος και δεν έχει ενημερωθεί υπηρεσιακά το Δημοτολόγιο.
Οι κληρονόμοι του αποθανόντος πρέπει ν΄ αναφέρονται όλοι στην οικογενειακή μερίδα αυτού. Εάν δεν αναφέρονται, τότε καταθέτει ο ενδιαφερόμενος ένορκη βεβαίωση με ΔΥΟ ΜΑΡΤΥΡΕΣ από το Ειρηνοδικείο ή από τον Συμβολαιογράφο στην Υπηρεσία και το πιστοποιητικό εκδίδεται από την Υπηρεσία βάση ενόρκου βεβαιώσεως
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάσταση
Για την έκδοση ενός πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να φέρει τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Αίτηση και ταυτότητα του ενδιαφερομένου (προαιρετικά).
Ο ενδιαφερόμενος πρέπει στην αίτησή του να δηλώσει το λόγο για τον οποίο ζητά το εν λόγω πιστοποιητικό (π.χ. απαλλαγή πρώτης κατοικίας, χορήγηση δανείου, πρόσληψη στο Δημόσιο, κ.λ.π.)
Στην κατηγορία των πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης, συμπεριλαμβάνονται και τα πιστοποιητικά συντηρήσεως μελών, που εκδίδονται κυρίως για τους εργαζόμενους στην Αλλοδαπή. Για την έκδοση των πιστοποιητικών αυτών ζητούνται πρόσθετα στοιχεία από τον ενδιαφερόμενο (απόκομμα συντάξεως του συντηρούντος, αποδείξεις ενοικίων, κ.λ.π.)
Αντίγραφα Ληξιαρχικών Πράξεων
Από τις Ληξιαρχικές Πράξεις Γεννήσεων, Γάμων και Θανάτων εκδίδονται και χορηγούνται αντίγραφα ή αποσπάσματα, για κάθε νόμιμη χρήση. Αντίγραφα ή αποσπάσματα των ως άνω Ληξιαρχικών Πράξεων δικαιούνται να ζητήσουν οι εξής:
ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Ή ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
Ο αναφερόμενος στη Ληξιαρχική Πράξη Γεννήσεως, οι γονείς του ή οι συγγενείς.
ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Ή ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΓΑΜΟΥ
Οι αναφερόμενοι στη Ληξιαρχική Πράξη Γάμου και οι συγγενείς.
ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Ή ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΘΑΝΑΤΟΥ
Οι συγγενείς Α’ βαθμού ή (ο/η) σύζυγος και οι εργολάβοι τελετών.
Αντίγραφα ή αποσπάσματα Ληξιαρχικών Πράξεων μπορούν να χορηγηθούν και σε οποιονδήποτε τρίτο, ο οποίος όμως πρέπει να αποδείξει ότι:
Έχει έννομο συμφέρον
Eνεργεί κατ’ εξουσιοδότηση των δικαιούχων σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις.
ΠΗΓΗ: Από το επίσημο site του δήμου Πωγωνίου.