Banner Πανω
 
 
 

Πολλά τα ερωτήματα για τον Δήμαρχο Ζίτσας, την Πρόεδρο και τα μέλη της πλειοψηφίας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που

προκύπτουν μετά την συνέντευξη τύπου της Γερμανικής εταιρίας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Γιατί άραγε;

  • ενώ στις30 Μαρτίου που συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με θέμα «Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της ΜΠΕ του έργου: «Φωτοβολταϊκό πάρκο εγκατεστημένης ισχύος 10,019MW, στη θέση ¨Κόντρες - Μελίσσια¨ και των συνοδών του έργων, στις Δ.Ε. Ζίτσας, Ευρυμενών & Πασσαρώνος του Δήμου Ζίτσας»,αποφάσισε ομόφωνα αρνητικά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9-4-2021 τα μέλη της πλειοψηφίας ψήφισαν θετικά σε αντίθεση με αυτό που είχαν ψηφίσει πριν 10 ημέρες.
  • Ο Δήμαρχος (εισηγητής του θέματος) μας έστειλε ως εισήγηση την ομόφωνα αρνητική απόφαση της Επ.Π.Ζωήςκαι στην διάρκεια του συμβουλίου άλλαξε στάση, χωρίς καμία τεκμηρίωση, και γνωμοδότησε θετικά η πλειοψηφούσα παράταξη.
  • Αγνοήθηκε η αρνητική εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου
  • Αγνοήθηκε η αρνητική εισήγηση της Τ.Κ Καρίτσας
  • Αγνόησε αυτά που του προτείναμε ως παράταξη και αποδέχθηκε στην προ ημερήσιας συζήτηση. Δηλαδή να υπάρξει ένα ενιαίο πλαίσιο, προς όφελος του Δήμου, αντιμετώπισης των θεμάτων που προκύπτουν από τις Α.Π.Ε στη Δημοτική περιουσία.
  • Δίνει πλεονέκτημα στην συγκεκριμένη εταιρεία σε σχέση με άλλες και κυρίως με τους μικρούς παραγωγούς
  • Ο Δήμαρχος με αυτή του την απόφαση αλλάζει όλα όσα έλεγε ο ίδιος και η παράταξή του για τον τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων επενδύσεων. Αρκεί να ανατρέξει κανείς σε παλιότερες τοποθετήσεις του για αιολικά, υδροηλεκτρικά και θα αντιληφθεί για τι στροφή μιλάμε.
  • Περιορίζει την δυνατότητα σε δημότες της περιοχής να επενδύσουν σε μικρά φωτοβολταϊκά πάρκα ενισχύοντας το εισόδημα τους
  • Η πρόεδρος και τα μέλη της πλειοψηφίας που ψήφισαν αρνητικά στην Επ.Π.Ζωής δεν σήκωσαν πολιτικό ανάστημα ώστε να υπερασπίσουν την άποψη τους απέναντι στην ακροβασία του Δημάρχου. Γνώριζαν βέβαια για το τηλεφώνημα του Δήμαρχου στην κ. Μπραϊμη που τους ¨άδειαζε¨ αλλά….Βεβαίως δεν περιμέναμε και πολλά από την πρόεδρο… τρείς παρατάξεις άλλαξε στις τελευταίες τρείς εκλογικές αναμετρήσεις…
  • Απαξιώνουν πλήρως τη θεσμική λειτουργία των οργάνων διοίκησης του Δήμου

Αυτή δυστυχώς είναι η δημοκρατική τους ευαισθησία. Ο Δήμος Ζίτσας λειτουργεί χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο για τα σημαντικά ζητήματα, διοικούμενος από ανθρώπους που δεν διστάζουν να αλλάξουν τις αποφάσεις τους σε λίγες μόλις ημέρες.

Δεν αξίζει στο δήμο μας τέτοια διοίκηση που οι εκπρόσωποί του δεν γνωρίζουν τι αποφάσεις λαμβάνουν και το χειρότερο πώς να υπερασπιστούν αποτελεσματικά τα συμφέροντα του δήμου συνολικά.   

Η παράταξή μας έχει αποδείξει στην πράξη ότι είναι υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με σχέδιο, έλεγχο και ξεκάθαρο πλαίσιο. Υπέρ των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το μέλλον αυτού του τόπου χωρίς να μας τρομάζει τίποτα!!!   


 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...