ΣΕ ΑΕΙ – ΤΕΙ 1.029 ΓΙΑΝΝΙΩΤΟΠΟΥΛΑ!

 

Διατηρούνται οι υψηλές επιδόσεις των υποψηφίων στο Νομό μας

Το 80% κατάφερε να εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση • ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΠΤΗΣ (Δ/ντής Δ/θμιας): Οι μαθητές μας προοδεύουν και πετυχαίνουν πρωτιές…

- Ιατρική - Φιλοσοφική - Παιδαγωγικά ανεβαίνουν, Μαθηματικό - Οικονομικό πέφτουν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων • Ανάμεικτη η εικόνα στο ΤΕΙ Ηπείρου

Πρώτα στ’ άρματα, πρώτα στα γρόσια, πρώτα και στα γράμματα παραμένουν τα Γιάννενα κι αυτό το τελευταίο χάρη στους εκπαιδευτικούς τους και φυσικά στους μαθητές που εξακολουθούν, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, να βάζουν στόχους και να κοπιάζουν για να τους πετύχουν.
Κάπως έτσι, χθες συνολικά 1.029 υποψήφιοι απ’ όλο το Νομό Ιωαννίνων κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας μία θέση σπουδών στα Πανεπιστήμια και τα ΑΕΙ της χώρας. Το ποσοστό των Γιαννιωτόπουλων που πέτυχαν στις φετινές Πανελλαδικές ανέρχεται στο 80% περίπου του συνόλου των υποψηφίων και αποδεικνύει τόσο τη σκληρή προσπάθεια που κατέβαλαν τα ίδια τα παιδιά, όσο και το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην περιοχή μας. Ποσοστό δε μεγαλύτερο του ενός τρίτου απ’ τους επιτυχόντες, εισάγονται και θα φοιτήσουν σε σχολές και τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου!
Όσον αφορά στα δύο Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που διαθέτει η Ήπειρος, η εικόνα για το Πανεπιστήμιο είναι ανοδική στις πιο πολλές σχολές, χωρίς να λείπουν οι… εκπλήξεις, ενώ για το ΤΕΙ παρουσιάζεται ανάμεικτη.
Υψηλές επιδόσεις
Από τις 10 χθες το πρωί άρχισε η ανάρτηση των φετινών βάσεων των σχολών στα σχολεία του Νομού Ιωαννίνων, βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών και φυσικά των οικογενειών τους.
Στα Γιάννενα για μία ακόμη φορά οι μαθητές πέτυχαν υψηλές επιδόσεις πιάνοντας τμήματα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με μεγάλη ζήτηση. Από τους 1.295 υποψηφίους των εξετάσεων, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εισάγονται 1.029, ποσοστό της τάξης του 79,5%, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Απ’ αυτούς 30 υποψήφιοι εισάγονται σε Ιατρικές Σχολές, που είναι από τις πλέον περιζήτητες, ενώ άλλοι 25 σε Νομικές! Με τι επιτυχίες αυτές διατηρείται η παράδοση που θέλει τα Γιάννενα να διακρίνονται κάθε φορά σε Πανελλαδικό επίπεδο.
Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ του Ν. Ιωαννίνων, από τους 120 αποφοίτους τους που συμμετείχαν στις εξετάσεις φέτος, πέτυχαν οι 78. Οι 68 εισάγονται για σπουδές σε ΤΕΙ και οι έξι σε ΑΕΙ.
Παραμένουν… σπίτι!
Σε σύνολο 1.029 επιτυχόντων, παραπάνω από το ένα τρίτο, δηλαδή 395 Γιαννιωτόπουλα, επέλεξαν να δηλώσουν και κατάφεραν να εισαχθούν σε σχολές και τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου. Οι λόγοι γι’ αυτή την απόφαση είναι ευνόητοι κι έχουν να κάνουν φυσικά με την οικονομική κρίση. Εξαιτίας της διαρκούς μείωσης του εισοδήματός τους, όλο και λιγότερες οικογένειες έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές σε άλλες πόλεις, καθώς απαιτούνται αρκετά χρήματα για ενοίκια και για τα υπόλοιπα έξοδα φοιτητικής διαβίωσης. Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων λοιπόν εισάγονται φέτος 295 Γιαννιωτόπουλα, ενώ άλλα 100 επέλεξαν να σπουδάσουν στο ΤΕΙ Ηπείρου.
Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης
Δηλώσεις με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων έκανε χθες ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Μιχάλης Ράπτης, ο οποίος παρουσίασε και τα βασικά στοιχεία των αποτελεσμάτων.
«Τα στοιχεία των φετινών βάσεων φανερώνουν ότι οι υποψήφιοι του Νομού μας πήγαν πολύ καλά στις Πανελλαδικές. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι οι μαθητές μας προοδεύουν και ανοίγει πλέον ένας νέος κύκλος στη ζωή τους», σημείωσε ο κ. Ράπτης, συγχαίροντας παράλληλα τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών αλλά και τους καθηγητές τους, καθώς και τα σχολεία του Νομού για τις υψηλές επιδόσεις που είχαν και φέτος. Όπως έκανε γνωστό, Γιαννιωτόπουλα πέτυχαν πρωτιές σε καλές Πανεπιστημιακές σχολές ανά τη χώρα, καθώς είχαν υψηλή βαθμολογία.
Παράλληλα, αναφερόμενος στα παιδιά που δεν πέτυχαν, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης τόνισε πως «δε χρειάζεται να απογοητεύονται, υπάρχει πάντα και δεύτερη ευκαιρία».
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Ανοδική τάση παρουσίασαν οι βάσεις στα περισσότερα απ’ τα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς αποτελούν από τις πρώτες επιλογές όχι μόνο των Γιαννιωτόπουλων, αλλά και υποψηφίων απ’ όλη την Ελλάδα! Κάποια άλλα πάλι σημείωσαν πτώση, αξιοσημείωτη μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις!
Πιο αναλυτικά, η Ιατρική Ιωαννίνων επιβεβαίωσε τις προβλέψεις ανόδου, με τη βάση της να διαμορφώνεται στα 18.841 μόρια από 18.760 πέρυσι. Ανοδικά κινήθηκαν οι βάσεις επίσης στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο ΦΠΨ που ανέβηκε στα 14.368 μόρια από τα 14.059 πέρυσι και στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό που έφτασε στα 14.038 μόρια από 13.851 μόρια πέρυσι. Αντίστοιχα, το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ανέβηκε στα 12.468 μόρια από τα 11.425 μόρια πέρυσι, ενώ το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στα 10.833 από 9.331 μόρια πέρυσι. Άνοδο και μάλιστα εντυπωσιακή παρουσίασε επίσης η βάση στο Χημικό Τμήμα που έφτασε στα 17.320 μόρια από 15.241 πέρυσι, ενώ ανοδικά κινήθηκαν ακόμα η Αρχιτεκτονική (14.445 μόρια από 13.802 πέρυσι) και το Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (12.149 μόρια από 10.492 πέρυσι).
Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει φέτος το Οικονομικό που «προσγειώνεται» στα 11.581 μόρια από 12.759 πέρυσι. Πτώση επίσης σημείωσαν οι βάσεις στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών (17.480 μόρια από 17.788 πέρυσι), στο Μαθηματικό (13.210 μόρια από 13.633 πέρυσι), στο Φυσικό (13.999 από 14.158 μόρια πέρυσι) και στο Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (13.647 από 13.827 μόρια πέρυσι). Μικρή πτώση σημείωσε και το Φιλολογικό στα 14.838 μόρια από 14.895 πέρυσι.
ΤΕΙ Ηπείρου – Σχολή Βελλάς
Όσον αφορά στα τρία Τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου που εδρεύουν στα Γιάννενα, η εικόνα των βάσεών τους είναι θετική κατά βάση. Το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής ανέβηκε στα 10.140 από 8.404 μόρια πέρυσι, το Λογοθεραπείας έπεσε ελαφρώς, στα 15.403 από 15.598 μόρια πέρυσι και το Νοσηλευτικής ανέβηκε στα 13.149 μόρια από 12.690 πέρυσι.
Τέλος, στη Σχολή Βελλάς η βάση για το Τμήμα Ιερατικών Σπουδών διαμορφώνεται στα 9.384 μόρια από 9.945 και για το Τμήμα Εκκλησιαστικής Μουσικής παραμένει σταθερή στα 10.708 μόρια.

Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου