Σ. Μπερίσα: Ο Μπελέρης «αγκάθι» για τα σχέδια Ράμα στη Χειμάρρα!

 

Χριστούγεννα στη φυλακή ετοιμάζεται να περάσει ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης την ίδια στιγμή που η Ελλάδα ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι θα μπλοκάρει τη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. λόγω της στάσης της στο θέμα.

Οργισμένος ο γιος του φυλακισθέντος, Πέτρος Μπελέρης, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής, προανήγγειλε κατάθεση έφεσης για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου των Τιράνων, που απέρριψε το αίτημα του πατέρα του για χορήγηση άδειας προκειμένου να ορκιστεί στο αξίωμα που τον εξέλεξαν οι συμπολίτες του. 

Παράλληλα, επισήμανε ότι η αποφασιστικότητα της Ελλάδας για την άσκηση βέτο στην ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας είναι μονόδρομος. «Αυτό που συμβαίνει είναι βιασμός του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, είναι βιασμός των Χειμαρριωτών, οι οποίοι δεν απολαμβάνουν τον δήμαρχο που εξέλεξαν, είναι βιασμός και του ίδιου του δημάρχου, ο οποίος δεν βρίσκεται στη θέση που επέλεξαν οι συμπολίτες του», ανέφερε. 

Η οικογένεια Μπελέρη ξεκαθαρίζει ότι το ζητούμενο για την κυβέρνηση Ράμα είναι να μην αλλάξει χέρια ο Δήμος Χειμάρρας, καθώς τα τελευταία δώδεκα χρόνια διοικείται, όπως καταγγέλλουν, με σκανδαλώδη τρόπο και προς όφελος κυβερνητικών στελεχών, που έχουν βρεθεί με περιουσίες στην περιοχή.  

«Πυρά» Μπερίσα

Κάτι αντίστοιχο τόνισε και ο πρ. πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα σε συνάντηση που είχε το Σάββατο με υποστηρικτές του στο Αργυρόκαστρο, λέγοντας ότι ο Έντι Ράμα κρατά τον Μπελέρη  στη φυλακή ως πολιτικό κρατούμενο διότι δεν μπορεί να τον σταματήσει, οπότε μπλοκάρει την ορκωμοσία του.

Ο κ. Μπερίσα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Himara.gr», άσκησε σφοδρή κριτική στον Αλβανό πρωθυπουργό για τη στάση που κρατάει στο συγκεκριμένο θέμα. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «δημιούργησε αντιπαράθεση με την Ελλάδα, τη γείτονά μας, η οποία, για του λόγου το αληθές, σε καμία περίπτωση δεν εμπόδισε το ταξίδι μας προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Δεν είναι ότι δεν είχαμε προβλήματα, αλλά η Ελλάδα δεν έχει φτάσει στο σημείο ποτέ να πει ή θα το κάνει αυτό η Αλβανία ή δεν θα ψηφίσω υπέρ της. Τι συμβαίνει τώρα; Τώρα, με τον πιο αντισυνταγματικό, τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο, εμποδίζει την ορκωμοσία του Φρέντη Μπελέρη. Μα, ο Φρέντι Μπελέρης και όποιος κι αν εκλεγεί, χωρίς να καταδικαστεί από το δικαστήριο, δεν μπορεί να εμποδιστεί από τo να ορκιστεί. Ούτε στην Αλβανία, ούτε στην Ελλάδα, ούτε σε καμία χώρα που ισχυρίζεται ότι αναγνωρίζει το τεκμήριο της αθωότητας. Και αυτό έγινε στην Αλβανία». 

Εμπόδιο στα σχέδια…

Ο πρ. πρωθυπουργός ανέλυσε τους λόγους που κάνουν τον Έντι Ράμα να ακολουθεί τη συγκεκριμένη στάση στο ζήτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας. 

Όπως είπε, «γνωρίζει ότι ο Φρέντι Μπελέρης θα του καταστρέψει τα σχέδια κατάσχεσης περιουσιών στη Χιμάρα, όπως έκανε και ο Βασίλης Μπολάνος. Τι κάνει αυτός; Παίρνει τους διακινητές, κυρίως από το βορρά, και αγοράζουν τη γη με μαύρα λεφτά. Παίρνει τους υπουργούς, τους ανακηρύσσει στρατηγικούς επενδυτές, παίρνει τον άπληστο Όλσι και βλέπει αυτές τις ομορφιές και λέει πρέπει να είναι δικές μου. Αυτή είναι όμως ιστορία και προσπαθεί να μας κάνει εθνικιστές. Αυτός είναι ένας μαφιόζος που δεν έχει εθνικό συμφέρον, αλλά μόνο μαφιόζικο. Γνωρίζει ότι δεν μπορεί να καταδικάσει τον Μπελέρη επειδή αυτά τα στοιχεία δεν αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με το αλβανικό δίκαιο. Και τώρα που δεν μπορεί να τον σταματήσει, θα μπλοκάρει την ορκωμοσία του».

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Θέλεις πραγματικά να γνωρίσεις την Ήπειρο;;Επισκέψου και κάνε και εγγραφή στο κανάλι μας TZOURLAKOS στο youtube.


  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου