Συνέργειες για ανάπτυξη του στρατιωτικού τουρισμού

 

Τη δική του θέση στον «χάρτη» του στρατιωτικού τουρισμού, που τελευταία αναπτύσσεται και στη χώρα μας, επιδιώκει να αποκτήσει ο Δήμος Πωγωνίου, στο πλαίσιο της δημιουργίας και ανάδειξης του Πάρκου Ιστορίας στο Καλπάκι.

Ο στρατιωτικός τουρισμός στοχεύει στην τουριστική αναγνωρισιμότητα και προσέλκυση επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα και προς αυτή τη κατεύθυνση θα κινηθούν από κοινού η Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου και ο Δήμος Πωγωνιού, που θα υπογράψουν σχετική προγραμματική σύμβαση.
Η έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης δόθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, κατά την εκτός ημερήσιας συζήτηση, με εισήγηση της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Γιούλας Μητροκώστα.
Στο Καλπάκι, όπως είναι γνωστό, λειτουργεί το Στρατιωτικό Μουσείο, το οποίο είναι αφιερωμένο στις πρώτες ημέρες του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, ενώ δρομολογείται η επέκτασή του. Το Νέο Πολεμικό Μουσείο θα συνορεύει με το υπάρχον μουσείο και χωροθετείται σε έκταση του δήμου Πωγωνίου, εμβαδού 4.277 τ.μ. Το κτίριο, συνολικής επιφάνειας 507 τ.μ., θα περιλαμβάνει ισόγειο και υπόγειο. Στο ισόγειο θα βρίσκεται ο εκθεσιακός χώρος, συνεδριακός χώρος – αίθουσα προβολών και εκδηλώσεων 80 θέσεων και βοηθητικοί χώροι (εντευκτήριο, πωλητήριο κ.λπ.). Ταυτόχρονα βέβαια, ο Δήμος έχει σχεδιάσει και υλοποιεί, με τη συμβολή και της Βουλής, ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υποδομών στην ευρύτερη περιοχή του Καλπακίου, για τη δημιουργία του Πάρκου Ιστορίας στο Καλπάκι.
Σκοπός της προγραμματικής σύμβασης είναι η ολοκλήρωση των υποδομών και η αξιοποίηση της ιστορικότητας της περιοχής, με κάθε μέρος να έχει τις δικές του αρμοδιότητες, με στόχο την κοινή προσπάθεια για ανάδειξη των μνημείων και την ενίσχυση της επισκεψιμότητας, όπως σημείωσε η κ. Μητροκώστα.
Παράλληλα, η αντιπεριφερειάρχης κάλεσε τους δήμους να εντάξουν τα αντίστοιχα μνημεία στις δράσεις τους και, με τη βοήθεια της Περιφέρειας και του Υπουργείου, να καταγραφούν αρχικά και να αναδειχθούν, ώστε να διατηρηθούν και τα επόμενα χρόνια, διδάσκοντας την ιστορία και στις επόμενες γενιές.

Για το Κέντρο Νεοσυλλέκτων

Προσπάθειες για να μη σταματήσει τη λειτουργία του το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Πέραμα από τη νέα χρονιά, όπως προβλέπει απόφαση του ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καταβάλλεται από την πλευρά της Περιφέρειας και των τοπικών φορέων, όπως ανέφερε η κ. Μητροκώστα, ερωτηθείσα σχετικά. «Ευελπιστούμε να καταφέρουμε να μη δούμε το οριστικό τέλος στα Κέντρα νεοσυλλέκτων στην περιοχή μας. Είναι πολύ ζωτικής σημασίας. Εδώ έχουμε εξαιρετικές εγκαταστάσεις και γίνεται εξαιρετική δουλειά από την Ταξιαρχία, θέλουμε να συνεχίσουν να λειτουργούν και συγκλίνουμε τις προσπάθειές μας προς αυτή τη κατεύθυνση», σημείωσε.

Γράφει: Η Γεωργία Χαλάτση.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Θέλεις πραγματικά να γνωρίσεις την Ήπειρο;;Επισκέψου και κάνε και εγγραφή στο κανάλι μας TZOURLAKOS στο youtube.


  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου