Γυρίζουν την πλάτη στα «ληγμένα» προϊόντα

Γυρίζουν την πλάτη στα «ληγμένα» προϊόντα

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

 

Λιγοστούς «προθύμους» επαγγελματίες στον κλάδο των σούπερ μάρκετ βρίσκει η πρωτοβουλία του υπ. Ανάπτυξης να επαναφέρει στο προσκήνιο τη δυνατότητα διάθεσης προϊόντων περασμένης διατηρησιμότητας στους καταναλωτές.
Ήδη αρκετές αλυσίδες έχουν ανακοινώσει, ότι δεν πρόκειται να διαθέσουν τέτοια προϊόντα στους καταναλωτές τους, επιμένοντας στη λογική των χαμηλών τιμών που όπως ισχυρίζονται προσφέρουν στο καταναλωτικό κοινό.
Και σε τοπικό επίπεδο, η αλυσίδα των σούπερ μάρκετ Παπαγεωργίου θα κρατήσει την ίδια στάση, με τον ιδιοκτήτη της Βασίλη Παπαγεωργίου να κάνει λόγο για σπασμωδικές κινήσεις που δεν αποφέρουν κανέναν όφελος στον καταναλωτή, αλλά ούτε και στις επιχειρήσεις.
«Τόσα χρόνια αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι σχεδόν 30-40 ημέρες πριν τη λήξη των προϊόντων, να τα αποσύρουμε. Είτε τα επιστρέφουμε στις εταιρίες που τα δέχονται είτε τα πετάμε, και επωμιζόμαστε μία σχετική ζημία. Για να υπάρχει ημερομηνία στα προϊόντα θα πει, ότι αλλοιώνονται. Ένα προϊόν που λήγει σε 5 ημέρες, θα το αγοράσει ο υπουργός, να το δώσει στο παιδί του; Ο καταναλωτής δε ψάχνει σήμερα το φθηνό προϊόν, γιατί είναι πένητας, είναι σε κατάσταση εξαθλίωσης. Γι’ αυτόν τον καταναλωτή δεν ενδιαφέρεται κανείς. Στην εταιρεία μας πάντως, θα προτιμήσουμε να τα πετάμε παρά να τα δίνουμε στους καταναλωτές μας. Είναι σπασμωδικές κινήσεις, που δεν εξυπηρετούν τον κόσμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σκληρός ο ανταγωνισμός
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο είχε η τοποθέτηση του κ. Παπαγεωργίου για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις ακόμη και στον κλάδο των σούπερ μάρκετς, απέναντι σε έναν σκληρό και αθέμιτο πολλές φορές, ανταγωνισμό, από τα καταστήματα που ανήκουν σε ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
«Υπηρετούμε τον καταναλωτή από το 1925 με απόλυτο σεβασμό, με μπέσα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», τόνισε αρχικά, για να απευθύνει κάλεσμα στους Γιαννιώτες καταναλωτές να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις.
«Δεν έχουν να ωφεληθούν σε τίποτε από τις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως τα Carrefour, τα Lidl ή ο ΑΒ Βασιλόπουλος, που δεν είναι ελληνική εταιρία, αλλά είναι οι Βέλγοι που κρύβονται από πίσω και δεν έχουν την τόλμη να το παραδεχτούν. Υπάρχει ένας άγριος ανταγωνισμός, αλλά προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι. Μας δόθηκε η ευκαιρία πριν κάποια χρόνια να τα πουλήσουμε όλα και με πολύ καλά χρήματα, αλλά δεν το κάναμε, αφού αυτή είναι η δουλειά μας και την αγαπάμε», ανέφερε.
Ολοκληρώνοντας ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε, ότι παρά τα προβλήματα η επιχείρηση, απασχολεί συνολικά 350 εργαζόμενους, δεν έχει κάνει καμία απόλυση, ούτε και μειώσεις μισθών.
«Πρόσφατα εγκαινιάσαμε το νέο μας κατάστημα στην Ανατολή, που το ανοίξαμε και για να έχουμε μεγαλύτερους τζίρους, αλλά και για να αποσυμφορήσουμε προσωπικό από άλλα καταστήματα, μειώνοντας το λειτουργικό μας κόστος. Δεν έχουμε κάνει καμία απόλυση, δεν έχουμε μειώσει τους μισθούς. Οι πολυεθνικές μόνο αυτά κάνουν, ασφαλίζοντας εργαζόμενους για δύο, τρεις ώρες, αλλά να δουλεύουν έξι και περισσότερες», σημείωσε.

Ανεξάρτητος Τύπος της Ηπείρου


  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου