dodonh ergostasioΠερισσότεροι από 1.000 κτηνοτρόφοι αποχαιρετούν την «Δωδώνη»

Περισσότεροι από 1.000 κτηνοτρόφοι αποχαιρετούν την «Δωδώνη»

 

Κ. Καράλης, Μ. Τζίμας και Χρ. Μπαλτογιάννης επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ των «Ν.Α.»

dodonh ergostasioΈνα ακόμα δημοσίευμα, αυτή τη φορά από τον ΑγρόΤυπο, έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα πρώτοι είχαν γράψει οι «Ν.Α» από τις 5 Σεπτεμβρίου, για το... διαζύγιο πολλών κτηνοτρόφων με τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», εξαιτίας φυσικά της καθυστέρησης στην καταβολή των οφειλομένων από το εισκομιζόμενο γάλα.

Σύμφωνα με τον ΑγρόΤυπο, περισσότεροι από 1.000 παραγωγοί έχουν ήδη συνάψει συμφωνίες με εταιρείες όπως η «Καράλης» που έχει έδρα στη Φιλιππιάδα, η «Ήπειρος» με έδρα την Άρτα, αλλά και η «Όλυμπος» από τη Θεσσαλία

Ξεκάθαρη εικόνα για τους κτηνοτρόφους που θα... γυρίσουν την πλάτη τους τελικά στη Δωδώνη – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου – θα υπάρξει όταν ξεκινήσει η νέα περίοδος εισκόμισης γάλακτος αφού ακόμα η εταιρεία δεν έχει ενημερωθεί για τις αποχωρήσεις συνεργατών της γαλακτοπαραγωγών.

Η Δωδώνη Α.Ε. πάντως με ανακοίνωσή της διαβεβαίωσε πρόσφατα ότι θα συνεχίσει να προμηθεύεται όλη την ποσότητα του διαθέσιμου γάλακτος από τους 6.500 Ηπειρώτες παραγωγούς της, στη βάση των κριτηρίων που ισχύουν τα τελευταία 50 χρόνια.

Τα παραπάνω – περί συμφωνιών των γαλακτοπαραγωγών με άλλες εταιρείες – επαλήθευσε με δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο, ο κ. Κώστας Καράλης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, της Καράλης Α.Ε. – Βιομηχανία γάλακτος Ηπείρου: «Έχουμε συμφωνήσει με κάποιους παραγωγούς που έδιναν γάλα στη Δωδώνη και μάλιστα έχουμε δώσει και προκαταβολές. Οι παραγωγοί αυτοί είναι μέχρι στιγμής περίπου 300. Τιμές δεν έχουμε δώσει ακόμα αφού αυτές θα διαμορφωθούν ανάλογα με την πορεία της αγοράς».

Για το θέμα ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε με τον κ. Μιχάλη Τζίμα, Πρόεδρο του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Ηπείρου ο οποίος αναφέρει: «Αυτό που υπήρχε μέχρι πέρσι στην Ήπειρο με την ζώνη γάλακτος τελείωσε. Πλέον στην ζώνη γάλακτος έχουν μπει και άλλες εταιρείες και ήδη κανονίζονται συνεργασίες με τους μέχρι σήμερα παραγωγούς της Δωδώνης. Με απλά λόγια ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα συμβαίνει πλέον και στην Ήπειρο. Ο κάθε παραγωγός θα ψάχνει και θα βρίσκει που τον συμφέρει να δίνει το γάλα του γεγονός που θα δημιουργήσει ένα αλαλούμ».

Και προσθέτει: «Αυτή τη στιγμή συζητήσεις γίνονται με την γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος, την Ήπειρος και την Βιομηχανία γάλακτος Ηπείρου, Καράλης Α.Ε. Επίσης, φέτος θα υπάρχει και μειωμένη παραγωγή η οποία οφείλεται στην δύσκολη οικονομική κατάσταση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων, κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης τονίζει: «Αρκετοί κτηνοτρόφοι – σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω πλησιάζουν τα 1.000 άτομα – έχουν ξεκινήσει συνεργασία με μια άλλη γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου η οποία λειτουργεί στην Άρτα. Πρόκειται για τη Βιομηχανία γάλακτος, Καράλης Α.Ε.».

Και καταλήγει: «Επίσης, συζητήσεις έχουν γίνει και με την Όλυμπος. Εμείς, σαν μέτοχοι, έχουμε θέσει το θέμα στην διοίκηση αλλά δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση. Δείχνει σαν να μην την ενδιαφέρει το θέμα και επίσης υπάρχουν ακόμα οφειλές για την προηγούμενη γαλακτοκομική περίοδο».

Νεοι Αγώνες


  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου