ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ. Ο μαγικός κόσμος των ΜΚΟ

Οι προκλήσεις των ΜΚΟ, σε όλη την Ελλάδα, όπως και στην Φιλιππιάδα, δεν θα

υπήρχαν, αν η κυβέρνηση απ’ την μια και οι τοπικές κοινωνίες απ’ την άλλη, είχαν επιβάλλει τους δικούς τους όρους, για την παρουσία τους στους χώρους των προσφύγων, αλλά και την λειτουργία τους.

Η δήλωση του πολιτικού διοικητή του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μιλιτάδη Κλάπα, αναφέρει πως για την σωστή λειτουργία του χώρου, οι ΜΚΟ που δρουν εκεί, είχαν ξοδέψει σε έργα και λειτουργικά έξοδα, μέχρι πριν ένα μήνα, περί τις 300.000 ευρώ και αναμενόταν να ξοδευτούν το επόμενο διάστημα (μπορεί να είναι σε εξέλιξη διαδικασίες - έργα απορρόφησης κονδυλίων), άλλες 300.000 ευρώ! Πολλά τα λεφτά, Άρη!

Όπως διαβεβαίωνε τότε ο πολιτικός διοικητής κ. Κλάπας, οι αναθέσεις έργων, γίνονται με απόλυτη διαφάνεια, την οποία εγγυώνται οι ΜΚΟ! Αν είναι δυνατόν…

-Τόση φασαρία γίνεται σε όλη την Ελλάδα, για την προκλητική σπατάλη κονδυλίων, που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ύπατη Αρμοστεία, στην Φιλιππιάδα ήρθαν οι άγιοι και εγγυώνται την διαφάνεια και την σωστή αξιοποίηση των κονδυλίων;

Υπέρμαχος της θετικής απάντησης στο ερώτημα αυτό, ήταν ο πολιτικός διοικητής του Κέντρου Φιλοξενίας, την στιγμή που οι κάτοικοι της Φιλιππιάδας, μαθαίνουν για προκλητικές αναθέσεις έργων, σε συγκεκριμένους επαγγελματίες και επιχειρηματίες… Οι κάτοικοι της Φιλιππιάδας, κάνουν λόγο για πάρτι κατασπατάλησης των κονδυλίων, ενώ κάποιοι διακεκριμένοι ημέτεροι, έχουν πάρει ήδη, σημαντικά ποσά. Μάλλον ποσά που προκαλούν ίλιγγο!

Στις συζητήσεις, που γίνονται ανάμεσα στους κατοίκους της Φιλιππιάδας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θεωρεί ιδιαίτερα προκλητική την παρουσία των ΜΚΟ, στην μικρή τους πόλη, έχει συμπεράνει πως αγαστή συνεργασία μ’ αυτές, έχουν μόνο κάποιοι ημέτεροι της δημοτικής αρχής, χωρίς βέβαια κανένας να είναι σε θέση, έχοντας χαρτιά και ντοκουμέντα στα χέρια του, να πει ποιοι είναι αυτοί. Σε τέτοιες σκοτεινές υποθέσεις (σ.σ. αλλοίμονο αν πιστεύει κανένας πως από μόνη της η λειτουργία των ΜΚΟ, δεν είναι σκοτεινή υπόθεση), υπάρχει καταχωρημένο το πρόβλημα αποκάλυψης γεγονότων, που όζουν! Γιατί όσοι διαχειρίζονται ΜΚΟ, ξέρουν πολύ καλά την δουλειά που κάνουν και σε ότι κάνουν δεν… αφήνουν ίχνη!

Βεβαίως το τέλειο έγκλημα, δεν προέκυψε ποτές μέχρι τώρα. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί και με τις ΜΚΟ της Φιλιππιάδας, καθώς η διατάραξη των σχέσεων της δημοτικής αρχής, με το όλο σύστημα περί το Κέντρο Φιλοξενίας, μπορεί και ν’ ανοίξει στόματα… Αν και ήδη έχουν αρχίσει ν΄ ανοίγουν.

Ακριβώς για τον λόγο αυτό, έχουν φτάσει στ’ αυτιά πολλών παραγόντων της τοπικής κοινωνίας, πληροφορίες κακές… Τις οποίες, είναι πολλοί αυτοί που επεξεργάζονται και μπορεί να καταλήξουν σε κάποιες αποκαλύψεις…

Αναζητούνται ευθύνες…

Οι προκλήσεις των ΜΚΟ, σε όλη την Ελλάδα, όπως και στην Φιλιππιάδα, δεν θα υπήρχαν, αν η κυβέρνηση απ’ την μια και οι τοπικές κοινωνίες απ’ την άλλη, είχαν επιβάλλει τους δικούς τους όρους, για την παρουσία τους στους χώρους των προσφύγων, αλλά και την λειτουργία τους.

Όμως οι όροι αυτοί δεν επιβλήθηκαν, γιατί και η κεντρική εξουσία και η τοπική διοίκηση, είχαν… αιτήματα, τα οποία έπρεπε να καλυφτούν απ’ τις ΜΚΟ, οπότε τα… τσακάλια που λειτουργούν εντός των ΜΚΟ, σε χρόνο μηδέν, βρήκαν τους τρόπους, να τους «έχουν από κάτω» και αν κανένας αποφασίσει να μιλήσει, τότε η απάντηση που θα λάβει, θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Μας παρουσίασε ο πολιτικής διοικητής Μιλτιάδης Κλάπας, ως σημαντικό επίτευγμα(!) το γεγονός, πως μία απ’ τις ΜΚΟ, θα κατασκευάσει το έργο σύνδεσης του στρατοπέδου Πετροπουλάκη, με τον αγωγό αποχέτευσης της πόλης.

Καλό και αναγκαίο το έργο, αλλά αφορά τον Δήμο Ζηρού και αυτός πρέπει να βάλει τους όρους, που θα γίνει το έργο και να γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια γι’ αυτό…

-Γνωρίζει κάτι ο Δήμος;

Αν γνωρίζει, υπάρχει κίνδυνος, να χαρακτηριστεί και αυτός, μέρος της περίεργης λειτουργίας του ΜΚΟ. Αν δεν γνωρίζει, τότε τα πράγματα μπερδεύονται…

-Πως επιτρέπει την κατασκευή έργου, το οποίο δεν έχει εγκρίνει ο ίδιος, για να ενταχτεί αρμονικά, στο πλαίσιο των άλλων έργων, που είναι εν εξελίξει στην Φιλιππιάδα;

Σελίδες ολόκληρες μπορούν να γεμίσουν με ανάλογα ερωτηματικά, στην αναζήτηση, αν μέρος της περίεργης λειτουργίας των ΜΚΟ στην Φιλιππιάδα, είναι και ο Δήμος Ζηρού. Ωστόσο απ’ τα πρώτα ερωτήματα, που θέτουν οι κάτοικοι της Φιλιππιάδας, για να πεις το όχι στο συγκεκριμένο ερώτημα, είναι πολύ δύσκολο. Αντίθετα ο Δήμος Ζηρού και η δημοτική αρχή του μοδάτου δημάρχου, μπορεί με χαρακτηριστική άνεση, να αποδείξει το πώς δεν είναι.

-Γιατί δεν το κάνει;

mko-00-a

bbbb2

http://www.gnomiartas.gr


  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου