Γιώργος Οικονόμου. Η προσωπική επιλογή του Τσίπρα για την Θεσπρωτία

Η συμμετοχή του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσπρωτία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Θεσπρωτικού λαού, δίνει αίγλη  στο ίδιο και βαρύτητα στο εγχείρημα κατάκτησης της πρωτιάς από το κόμμα της αριστεράς.
Είναι γεγονός ότι αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς η συμμετοχή του Γιώργου Οικονόμου στην εκλογική μάχη, καθόσον δεν είχε συμμετάσχει στην  ενδοκομματική διαδικασία των προτάσ εων από τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ  Θεσπρωτίας.
Για τους γνωρίζοντες όμως, δεν αποτέλεσε έκπληξη, γιατί είχαν υπόψη τους, ότι ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ενεργό μέλος της Ηπειρωτικής αποδημίας της Αττικής, αλλά και δραστήριο στέλεχος παλαιότερα, που δραστηροποιούνταν στην αδελφότητα του χωριού του, την Αδελφότητα Αποδήμων Αθαμανιτών και Κάτω Αθαμανιτών.
Γνώριζαν επίσης την μεγάλη εκτίμηση που τρέφει ο Αλέξης Τσίπρας για την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, το έργο και τις δράσεις της, τις οποίες παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς και είχε άποψη για τους ανθρώπους που εργάζονται για την οργανωμένη  αποδημία και την Ήπειρο. Στην Πανηπειρωτική γνώρισε και τον Γιώργο Οικονόμο, εκτίμησε τις ικανότητες και την δουλειά του και στα πλαίσια της διεύρυνσης του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, τον συμπεριέλαβε ως υποψήφιο στην Θεσπρωτία.
Ο Γιώργος Οικονόμου, είναι ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της Ηπειρώτικης αποδημίας της Αττικής, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ηπειρωτών Καματερού, του οποίου αποτέλεσε πρόεδρος για πολλά χρόνια και από το 2007 μέχρι το 2011 Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και Πρόεδρος  της, από το 2011 μέχρι σήμερα.
Χαίρει μεγάλης εκτίμησης στους Ηπειρώτες, τόσο της αποδημίας της Αττικής, όσο και πανελλαδικά, αλλά και των 120 και πλέον Ηπειρώτικων οργανώσεων του Εξωτερικού. Έχει παλέψει και διεκδικήσει πολλά ζητήματα της Ηπείρου, για την ανάπτυξη, το περιβάλλον, την προστασία του Αμβρακικού, την προστασία του Αράχθου, την καθαρότητα του Καλαμά, την μη ίδρυση ΕΟΖ στην ακριτική Ήπειρο, την ασφάλεια της παραμεθορίου περιοχής, την διατήρηση της ''Δωδώνη Α.Ε'', υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, την καθαρότητα των ακτών της Ηπείρου, την ολοκλήρωση των έργων της Ιόνιας οδού, όταν αυτά είχαν σταματήσει, την κατάργηση των διοδίων, τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου με το δίκτυο της Θεσσαλίας  και γενικά ότι εξυπηρετούσε την Ήπειρο και τα συμφέροντα των κατοίκων της.
Ο Γιώργος Οικονόμου είναι δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω και διακονεί μάχιμα την δικηγορία πλέον των 40 χρόνων. Είναι ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους δικηγόρους της Αθήνας και βοήθησε πάρα πολλούς Ηπειρώτες  χωρίς αμοιβή, όταν προσέτρεξαν σε αυτόν και είχαν ανάγκη της στήριξη του.

Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση για αρκετά χρόνια, διατελέσας και Δήμαρχος Καματερού, την τετραετία 1977-1981,  εκλεγόμενος με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο που στήριζαν το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το ΚΚΕεσωτερικού.
Το άκουσμα της υποψηφιότητας του Γιώργου Οικονόμου, που χαίρει μεγάλης αποδοχής και εκτίμησης στη Θεσπρωτία, ενθουσίασε την πλειονότητα του Θεσπρωτικού λαού, που βλέπουν στο προσωπό του ένα πολιτικό, που λόγω της επιτυχημένης  ιδιωτικής διαδρομής, των γνώσεων και της εμπειρίας, να μπορεί να βοηθήσει και να δόσει λύσεις στα προβλήματα που αποσχολούν την ακρτική περιοχή. Για  αυτό τον αγκάλιασαν αμέσως, άνθρωποι όλων των πολιτικών πεποιθήσεων και δηλώνουν την στήριξη τους. Μάλιστα κάποιοι των προσομοιάζουν με πετυχημένους πολιτικούς που εκλέχθηκαν στην Θεσπρωτία τα περασμένα χρόνια και βοήθησαν τον τόπο.
http://www.thesprotia-press.gr


  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου