KOLETASΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΞΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (600.000) ΕΥΡΩ ΟΦΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΠΡΩΗΝ “ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΩΝ” ΔΗΜΩΝ!

ΕΞΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (600.000) ΕΥΡΩ ΟΦΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΠΡΩΗΝ “ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΩΝ” ΔΗΜΩΝ!

 

KOLETASΈΝΑ μείζονος σημασίας θέμα έθεσε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο επί των Οικονομικών Αντιδήμαρχος του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Γιώργος Κωλέττας όσον αφορά τα ανείσπρακτα, μόνο για το… 2012 τέλη ύδρευσης της ΔΕΥΑΗ, τα οποία ανέρχονται στις εξακόσιες χιλιάδες (600.000) ευρώ! υπενθυμίζουμε, μόνο για το 2012 και επίσης αφορούν μόνο τους πρώην «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥΣ» Δήμους, τους συνενωθέντες ήδη και συγκροτούντες τον ενιαίο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ» Δήμο Ηγουμενίτσας.

ΔΗΛΑΔΗ κάτοικοι των πρώην» ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΩΝ» Δήμων, όπως π.χ του Μαργαριτίου κ.λ.π, μόνο για το 2012 οφείλουν στη ΔΕΥΑΗ τέλη ύδρευσης εξακοσίων χιλιάδων (600.000) ευρώ!

ΚΑΙ αν η ΔΕΥΑΗ έχει λαμβάνειν αλλά δεν… λαμβάνει, μόνο από τους «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥΣ» Δήμους και μόνο για το 2012 εξακόσιες χιλιάδες (600.000) ευρώ, πόσα έχει λαμβάνειν και πόσα… λαμβάνει από τον πρώην «Καποδιστριακό» Δήμο Ηγουμενίτσας; Εν κατακλείδι πόσες είναι οι οφειλές δημοτών για τέλη ύδρευσης συνολικά;

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ απορούμε πως λειτουργεί η επιχείρηση μέχρι σήμερα με τέτοιες οφειλές και πως ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της. Τουτέστιν στη μισθοδοσία του προσωπικού της αλλά και γενικότερα στις παρεχόμενες υπηρεσίες της προς τους δημότες!

ΘΑ μας… θυμίσει βεβαίως κάποιος δημότης ότι μια από τις πρώτες αποφάσεις της Διοίκησης της ΔΕΥΑΗ, δηλαδή της Δημοτικής Αρχής ουσιαστικά, ήταν η αύξηση των τελών ύδρευσης κατά… 40%!!

ΑΝ και δεν χρειάζεται να μας το θυμίσει, γιατί ειδικά εμείς, οι συνεπείς στις υποχρεώσεις μας προς αυτή δημότες, το… θυμόμαστε πολύ καλά κάθε φορά που σπεύδουμε να εξοφλήσουμε τους λογαριασμούς μας!

ΑΛΛΑ και με τις υπέρογκες αυτές αυξήσεις, όταν η πλειοψηφία σχεδόν των δημοτών δεν εξοφλεί τις οφειλές της προς αυτή, είναι πραγματικό… θαύμα και μάλλον έχει ιδιαίτερες ικανότητες ο διευθυντής της, για να καταφέρει αυτή να λειτουργεί μέχρι σήμερα, παρά τα όποια λειτουργικά της προβλήματα…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ… ΡΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ… ΣΚΥΛΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ!

«ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ» επίσης και σε άλλη σημαντική… αποκάλυψη ο επί των Οικονομικών Αντιδήμαρχος, δηλώνοντας στο Σώμα πως σε πολλά σπίτια επίσης σε πρώην «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥΣ» Δήμους, δεν υπάρχουν… ρολόγια καταμέτρησης της κατανάλωσης του νερού ή σε άλλα σπίτια ουκ ολίγα τον αριθμό, υπάρχουν μεν ρολόγια αλλά αυτά είναι τοποθετημένα μέσα στα… σπίτια και οι καταμετρητές της ΔΕΥΑΗ αδυνατούν να κάνουν καταγραφή, γιατί… «βρίσκουν τις πόρτες τους κλειστές και τα κλειδιά παρμένα και τα παραθυρόφυλλα σφιχτά… μανταλωμένα» παραφράζοντας το λαϊκό άσμα στις καλύτερες των περιπτώσεων ενώ σε άλλες τους… «υποδέχονται» σκύλοι, υποθέτουμε ειδικά εκπαιδευμένοι για τέτοιου είδους… υποδοχές και «έτοιμοι για όλα»!

ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ οι υπάλληλοι στο Δήμο αφού έχουν χάσει ήδη την ημέρα τους και έχουν διατεθεί αυτοκίνητα και έξοδα για τη μεταφορά τους προκειμένου να γίνει απογραφή αλλά εκ των πραγμάτων αυτή δεν γίνεται, να επιστρέφουν χωρίς αποτέλεσμα…

ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ;

nero_roloiΕΝΩ έχουν επίσης διαπιστωθεί όπως ελέχθη δημοσίως και δια χειλέων αρμόδιου αντιδημάρχου και παράνομες συνδέσεις για την παροχή νερού, για τις οποίες, επίσης κατά δήλωση του, «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε»

ΦΥΣΙΚΑ η χρήση πρώτου πληθυντικού από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, δεν αφορά δική του προσωπική αδυναμία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αλλά τη λειτουργία εν γένει της Δημοτικής Αρχής, η οποία ολοκληρώνει ήδη τη θητεία της και δεν κατάφερε δυστυχώς να δώσει λύση ακόμη και σε αυτά τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και της διασφάλισης εσόδων στο Δήμο, απαραίτητων για τη λειτουργία του και βεβαίως αυτά δεν έχουν σχέση με την οικονομική κρίση και τον περιορισμό των επιχορηγήσεων προς αυτόν, αλλά με την πολιτική βούληση που υπάρχει και τη δυνατότητα της Δημοτικής Αρχής να δίνει λύσεις σε αυτά που χαρακτηρίζουμε ως προβλήματα της καθημερινότητας.

ΠΟΥ και για αυτά δυστυχώς, αποδείχτηκε ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΗ!

ΑΛΛΩΣΤΕ αποδεικνύεται περίτρανα η ανικανότητα της αυτή και από το γεγονός ότι αδυνατεί (;) ή για λόγους που αυτή γνωρίζει, να εισπράξει μέρος έστω των δύο εκατομμυρίων (2.000.000) ευρώ οφειλών δημοτών, κυρίως επαγγελματιών και εκμισθωτών καταστημάτων κ.λ.π του Δήμου, με την ίδια, τη Δημοτική Αρχή, να οφείλει σε ιδιώτες, κατασκευαστές, μελετητές, προμηθευτές, κ.λ.π ένα (1) εκατομμύριο ευρώ.

ΔΗΛΑΔΗ θα μπορούσε αν είχε την πολιτική βούληση και την ικανότητα να οργανώσει και να συγκροτήσει εισπρακτικό μηχανισμό, όχι μόνο να μη οφείλει εκτός των άλλων και σε ευρισκόμενους σε επαγγελματικό και οικονομικό αδιέξοδο δημότες, αλλά να έχει και… πλεόνασμα στα ταμεία της, ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ!

ΟΙ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ότι οι οφειλές αυτές προς το Δήμο, αφορούν στην πλειοψηφία τους μεγάλες επιχειρήσεις και επίσης να υπενθυμίσουμε ότι πρόταση μας, όπως και Δημοτικών Συμβούλων ήταν και εξακολουθεί να ισχύει ότι οι αποδεδειγμένα σε αδυναμία ευρισκόμενοι να πληρώσουν δημότες δημοτικά τέλη γενικώς όχι μόνο ύδρευσης, όπως άνεργοι, πολύτεκνοι κ.λ.π , να ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ τουλάχιστον για το διάστημα που δεν μπορούν να πληρώσουν και αυτό θα μπορούσε εύκολα να διαπιστωθεί με επιτροπή αρμόδιων υπαλλήλων που θα μπορούσε να συγκροτηθεί!

ΑΥΤΟ θα συνιστούσε πράγματι κοινωνική ευαισθησία και κατανόηση προς δημότες της που έχουν πληγεί καίρια από την κρίση και την ανεργία, από μια Δημοτική Αρχή που όχι απλώς θα δηλώνει αλλά και θα αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι κοινωνικά ευαίσθητη και όχι ανάλγητη.

ΤΟ να μη ανταποκρίνονται όμως στις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο και οι οφειλές τους να υπερβαίνουν το ένα (1) εκατομμύριο ευρώ, έχοντες και… κατέχοντες, αυτό δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν σας κ.κ. της Δημοτικής Αρχής και είναι μια ακόμη απόδειξη ότι αποτυγχάνετε να διαχειριστείτε ακόμη και τα απλά ζητήματα και προβλήματα της καθημερινότητας, για τα οποία δεν έχετε… «ΑΛΛΟΘΙ» ούτε φυσικά μπορείτε να επικαλεστείτε τον περιορισμό των χρηματοδοτήσεων της Κεντρικής εξουσίας προς το Δήμο.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, αυτός ο περιορισμός των επιχορηγήσεων είναι ένας επί πλέον λόγος και κίνητρο για να αποδυθείτε και να επιδοθείτε σε είσπραξη ανείσπρακτων οφειλών για να μη σηκώσει ο Δήμος… «ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ», όπως με δραματικό ύφος και τόνο δήλωνε ο κ. Δήμαρχος στο πρόσφατο παρελθόν…

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ… “ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ” ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ τα προαναγραφόμενα όσον αφορά τις ανείσπρακτες οφειλές ιδιωτών προς τον Δήμο και ενδεχομένως την αδυναμία που επικαλούνται ορισμένοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς αυτό, αναρωτιόμαστε γιατί δεν εφαρμόζει και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας αλλά και των άλλων Δήμων της περιοχής για τις περιπτώσεις αυτές, αυτό που εφαρμόζεται ήδη, μετά από εισήγηση του κ. Δημάρχου και απόφαση του Δ.Σ στο Δήμο Ιωαννιτών;

eforia_oura_446_355ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ δηλαδή των οφειλόμενων γενικώς στο Δήμο από τους δημότες σε δόσεις, οι οποίες αρχικά μπορεί να φτάσουν τις είκοσι έξι (26) και αναλόγως της συνέπειας που θα επιδεικνύουν στο διάστημα αυτό όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους οι οφειλέτες, αυτές μπορούν να παραταθούν έως και σε σαράντα οκτώ (48);

ΓΙΑ να αφαιρέσουν έτσι κάθε προσχηματική ή πραγματική δικαιολογία περί αδυναμίας πληρωμής τους από ουκ ολίγους οφειλέτες του Δήμου, δυνάμενους και μη δυνάμενους να πληρώσουν;

http://diavouleusi.gr


  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου