Την 20η Οκτωβρίου γιορτάζει η Ελληνική Αστυνομία

Την 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, έχει θεσπιστεί από την Πολιτεία και εορτάζεται η «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ».

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας», η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, σας ενημερώνει ότι ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου 2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00’, θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα, Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου.

Μετά την Δοξολογία, θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2018:

  • Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ηγουμενίτσα και ώρα 09:30.
  • Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Άρτα και ώρα 10:00.
  • Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην Πρέβεζα και ώρα 10:00.

Στις εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παραστούν οι Θρησκευτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές της περιοχής, εκπρόσωποι τοπικών επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και όλοι οι πολίτες.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Επιπλέον, ανακοινώνεται ότι το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ηπείρου συμμετέχει ενεργά στην πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα αίματος του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ οι μισές από τις φιάλες αίματος, που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν σε παιδιά με μεσογειακή αναιμία.

 

Περίπου 48 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή της Πλαγιάς Ιωαννίνων

Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, οδηγός και ιδιοκτήτης του παραπάνω οχήματος, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών

Επίσης, στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένας 41χρονος αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται, διότι ως οδηγός έτερου αυτοκινήτου λειτουργούσε ως προπομπός κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών

Συνελήφθη, προχθές (17-10-2018) αργά το απόγευμα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης ( στο ύψος της διασταύρωσης Πλαγιάς Κόνιτσας), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.

Επιπρόσθετα, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 41χρονος αλλοδαπός, συνεργός του 49χρονου συλληφθέντα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε προχθές αργά το απόγευμα στην παραπάνω περιοχή και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 49χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος τρεις σάκοι που περιείχαν -32- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (47) κιλών και (863,5) γραμμαρίων.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε η εμπλοκή στην υπόθεση και του 41χρονου αλλοδαπού, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, ως οδηγός έτερου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου λειτουργούσε ως προπομπός κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών και ενημέρωνε τον 49χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών σε χωριό της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

  • πλαστικό κυτίο, με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (150,7) γραμμαρίων,
  • τα χρηματικά ποσά των (1.500) ευρώ και (14.000) λεκ Αλβανίας,
  • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 41χρονου δράστη, που λειτουργούσε ως προπομπός.

Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 49χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά των ναρκωτικών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

 

 

Συνελήφθησαν κατόπιν συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας και στην Κυψέλη Αττικής, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν (73) κιλά και (840) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και πάνω από (2) κιλά κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα»

Συνελήφθησαν χθες (18-10-2018), στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας και στην Κυψέλη Αττικής, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 35 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών, Αλλοδαπών & Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ηγουμενίτσας, της Ειδικής Ομάδας Διασυνοριακού Εγκλήματος του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων και στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, οι αστυνομικοί χθες το μεσημέρι στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας, ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 24χρονος δράστης και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος του οχήματος, (55) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (73) κιλών και (840) γραμμαρίων καθώς και (19) δέματα με κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα», συνολικού βάρους (2) κιλών και (30) γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, παραλήπτης των παραπάνω ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών ήταν ο 35χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες αργά το απόγευμα στην Κυψέλη Αττικής.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

  • ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (73) κιλών και (840) γραμμαρίων,
  • κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα», συνολικού βάρους (2) κιλών και (30) γραμμαρίων,
  • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων οχημάτων, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών,
  • πέντε κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

 

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 22-10-2018 έως 28-10-2018)

 

 

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών

Από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερα άτομα, τα οποία κατηγορούνται για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

Στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 26 ετών, διότι κατελήφθησαν να μεταφέρουν από κοινού με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, τρεις αλλοδαπούς (δύο άνδρες, 36 και 32 ετών και μία 20χρονη γυναίκα, που συνόδευε και το ανήλικο παιδί της), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.

Στη δεύτερη περίπτωση, στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής δράσεως, κατ’ εφαρμογή του Προγράμματος Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής Στοχευμένης Εμφανούς Αστυνόμευσης «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.» , χθες το απόγευμα στο 16ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (περιοχή Κανάλι Πρέβεζας), από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, μία 51χρονη ημεδαπή, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν 54χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.

Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 35χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν 34χρονο μη νόμιμο αλλοδαπό.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις λαθρομεταφορές ,

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς ενώ την προανάκριση διενεργούν -κατά περίπτωση- το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας, το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

 

 

Συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός σε χωριό του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας και περί όπλων

Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ποσότητα ανεπεξέργαστου καπνού, βάρους (30) κιλών και (100) γραμμαρίων και αποξηραμένα φύλλα καπνού, βάρους (69) κιλών και (500) γραμμαρίων

Συνελήφθη, χθές (18-10-2018) το πρωί σε χωριό του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας και περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, επεξεργασίας και πώλησης λαθραίου καπνού και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 61χρονος κατέχει σε χώρους της οικίας του, μεγάλη ποσότητα καπνού, την οποία επεξεργάζεται και στη συνέχεια εμπορεύεται στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Άρτας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

  •  τέσσερις νάιλον σακούλες με ανεπεξέργαστο λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (30) κιλών και (100) γραμμαρίων,
  •  αποξηραμένα φύλλα λαθραίου καπνού (σε αρμάθες), συνολικού βάρους (69) κιλών και (500) γραμμαρίων,
  •  δύο ζυγαριές ακριβείας,
  •  ένας μεταλλικός ζυγός (καντάρι),
  •  ένα μαχαίρι.

Η κατασχεθείσα ποσότητα καπνού θα αποσταλεί στο Τελωνείο Άρτας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.


  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου